Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24, 2010

Κρίση...Όχι για τους κρίσους

Ακόμη πιο πλούσιοι έγιναν οι Κροίσοι της Αμερικής το 2010! Την ώρα που ο κόσμος πλήττεται από τη χειρότερη οικονομική κρίση στη μεταπολεμική ιστορία, οι «χρυσοί επιχειρηματίες» των ΗΠΑ αύξησαν τις περιουσίες τους κατά δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο ιδρυτής της Μicrosoft Μπιλ Γκέιτς παραμένει στην κορυφή για 17η συνεχόμενη χρονιά, με περιουσία που ανέρχεται σε 54 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 4 δισ. δολ. σε σχέση με το 2009.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι από τους δέκα πιο πλούσιους Αμερικανούς της εφετινής λίστας, οι εννέα αύξησαν την περιουσία τους από 500 εκατ. δολ. ως και 5,5 δισ. δολ. σε σχέση με πέρυσι και μόνον ένας έμεινε στάσιμος.

Ο δεύτερος στην κατάταξη,
ο γκουρού των επενδύσεων Γουόρεν Μπάφετ, είναι κατά 5 δισ. δολάρια πλουσιότερος από το 2009 ενώ οι αδελφοί Κοκ, ιδιοκτήτες πετροχημικών βιομηχανιών, που κατέχουν την 5η και την 6η θέση, κατάφεραν να αυξήσουν την περιουσία τους κατά 5,5 δισ. δολάρια ο καθένας.

Από τις πρώτες δέκα θέσεις τις τέσσερις κατέχουν μέλη της οικογένειας Γουόλτον οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες της αλυσίδας φθηνών πολυκαταστημάτων Wal-Μart.

Ενδεικτικό του ότι οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι είναι το γεγονός ότι το «πλαφόν» για να συμπεριληφθεί κάποιος στη λίστα των 400 πιο εύπορων Αμερικανών αυξήθηκε από τα 950 εκατ. δολ. το 2009 στο 1 δισ. δολ. εφέτος. Η συνολική αξία των 400 δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 8% σε σχέση με πέρυσι, φθάνοντας στα 1,37 τρισ. δολάρια- περίπου όσο είναι το ΑΕΠ της Ισπανίας ή του Καναδά.

Από τους 400 πιο πλούσιους Αμερικανούς μόνον οι 85 είδαν την περιουσία τους να μειώνεται σε σχέση με το 2009, ενώ οι 217 την είδαν να αυξάνεται. Το 2009 εκείνοι που είχαν καταγράψει μείωση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ήταν 314.

Κατά μία άποψη πάντως, ο μεγαλύτερος κερδισμένους εφέτος είναι ο μόλις 26 ετών συνιδρυτής του Facebook. Ο Μαρκ Ζούκερμαν αύξησε την περιουσία του κατά 245% σε σύγκριση με πέρυσι, φθάνοντάς την στα 6,9 δισ. δολάρια- γεγονός που τον τοποθετεί στην 35η θέση της λίστας.

Ο νεότερος από τους 400 είναι έτερος ιδρυτής του Facebook, ο Ντάστιν Μόσκοβιτς ο οποίος είναι κατά οκτώ ημέρες νεότερος από τον Ζούκερμαν.

Η ιστοσελίδα της κοινωνικής δικτύωσης αποδείχτηκε αληθινό χρυσωρυχείο: άλλος ένας από τους 16 νεοφερμένους στη λίστα είναι άλλος συνιδρυτής του Facebook, ο Εντουάρντο Σάβεριν.

Από τις Πολιτείες, τη μερίδα του λέοντος των πλουσίων έχει η Καλιφόρνια, όπου ζουν οι 83 της λίστας των κροίσων. Ακολουθεί η Νέα Υόρκη με 64, το Τέξας με 45 και η Φλόριδα με 26.

Επτά ομογενείς στα «χαμηλά» της λίστας

Επτά Ελληνοαμερικανοί περιλαμβάνονται στη λίστα. Ο Μάικλ Τζαχάρης, στη 205η θέση, Ελληνοαμερικανός πρώτης γενιάς, έχει φαρμακευτική εταιρεία αξίας 1,9 δισ. δολαρίων. Ο Τζον Κατσιματίδης (238η θέση), γεννημένος στη Νέα Υόρκη από γονείς από τη Νίσυρο, έχει στην ιδιοκτησία του περισσότερα από 370 βενζινάδικα καθώς και ακίνητα και σουπερμάρκετ. Ο Αλεξάντερ Σπάνος (365η θέση) άρχισε να εργάζεται στον φούρνο του πατέρα του και κατέληξε μεγιστάνας των ακινήτων. Στα ακίνητα απέκτησε την περιουσία του και ο Τζορτζ Αργυρός (252η θέση). Στην 332η θέση της λίστας βρίσκεται ο νεοφερμένος Ντιν Μητρόπουλος που δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων και των ποτών. Την 153η και 238η θέση αντιστοίχως κατέχουν οι αδελφοί Τομ και Αλεκ Γκόρες, αμφότεροι επενδυτές, που έχουν πατέρα Ελληνα και μητέρα Λιβανέζα.
"To BHMA"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών