Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 10, 2010

Καραγκιόζης ο... αντισημίτης. Η προκλητικότητα των εβραίων έχει ξεπεράσει κάθε όριο.Το ΚΙΣ βάζει 'χέρι' και στις διαφημίσεις επιχειρήσεων

Το ΚΙΣ απαγόρευσε τηλεοπτική διαφήμιση

Απίστευτο και όμως αληθινό. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της χώρας μας ζήτησε και πέτυχε να απαγορευθεί τηλεοπτική διαφήμιση του γνωστού πολυκαταστήματος παιδικών παιχνιδιών Jumbo. Ο λόγος; Στο σποτάκι χρησιμοποιείτο ο πασίγνωστος καραγκιόζης (αυτός που κατοχυρώθη στην Τουρκία) και μαζί του η γνωστή φιγούρα του εβραίου. Σκοπός του σποτ ήταν να...
καταδείξει πως σε περίοδο ακρίβειας και κερδοσκοπίας το πολυκατάστημα μπορεί και κρατά τις τιμές των προϊόντων του χαμηλά. Τι ήθελαν όμως οι διαφημιστές να χρησιμοποιήσουν τον εβραίο; Δεν ξέρουν ότι καραδοκεί και στην χώρα μας πλέον η πνευματική δικτατορία του παγκόσμιου αδερφού; Έτσι λοιπόν το αγρυπνών ΚΙΣ εξέδωσε αμέσως την ακόλουθη ανακοίνωση για να καταπνίξει τον υφέρποντα αντισημιτισμό που ελλοχεύει στα παιδικά παιχνίδια. Διαβάστε και γελάστε ή κλάψτε για την κατάντια κάποιων ανθρώπων:
«Ως διαμαρτυρία σε αντι-εβραϊκή τηλεοπτική διαφήμιση της εταιρείας καταστημάτων JUMBO, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος απέστειλε προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Ευάγγελο - Απόστολο Βακάκη, την παρακάτω επιστολή: «Σε διαφημιστικό σποτ της Εταιρείας σας στην τηλεόραση χρησιμοποιείτε κατά τρόπο ανάρμοστο τη φιγούρα του Εβραίου από το θέατρο Σκιών, προσδίδοντας μάλιστα σ΄ αυτόν την ιδιότητα του τοκογλύφου.
Επειδή το εν λόγω σποτ περιέχει μηνύματα άκρως ρατσιστικά και δυσφημιστικά ζητούμε όπως αποσυρθεί ΑΜΕΣΩΣ ώστε να σταματήσει η επιχειρούμενη προκλητικότητα η οποία δεν έχει καμία σχέση με την καθεαυτή εμπορική σας δραστηριότητα».

Όπως φυσικά αναμενόταν, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση που ζητούσε συγγνώμη και βέβαια δήλωνε πως θα αποσύρει το επίμαχο σποτ, όπως και έγινε. Θα μπορούσε βέβαια απλά να τους παραπέμψει στο «Σπαθάρειο Μουσείο» όπου υπάρχει η παρακάτω περιγραφή: «Ο Εβραίος: Το όνομά του είναι Σολομών ή Σολωμός, όπως τον αποκαλεί ο Καραγκιόζης. Είναι χαρακτήρας εμπόρου της πόλης και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης, αρκετά πλούσιος, πολύ τσιγκούνης, πονηρός και δειλός. Σαν φιγούρα είναι πολύ ευχάριστη γιατί είναι δεμένος σε δυο μεριές και όταν χορεύει κουνιέται η μέση και το κεφάλι του σαν να είναι "ξεβιδωμένος", με αποτέλεσμα να γελάνε οι θεατές».
Στην Ελλάδα λοιπόν της κρίσης απαγορεύεται κανείς να θεωρεί πως οι Εβραίοι σχετίζονται με το κερδοσκοπικό κεφάλαιο. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Το θράσος κάποιων να απειλούν μια εταιρεία που πουλά παιχνίδια ή το φόβο αυτής της εταιρείας ώστε να υποχωρεί στις πιέσεις των ταυτιζόμενων με την φιγούρα του τσιγκούνη;

ΥΓ: Πληροφορίες που αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο γεγονός εντάσσεται στα πλαίσια της τουρκοισραηλινής κόντρας, μιας και ο καραγκιόζης είναι πλέον πατενταρισμένος τούρκος, κρίνονται ως ανακριβείς. Ίσως απλά οι Ισραηλίτες να ζήλεψαν και να θέλουν να ταυτιστούν και αυτοί με τον καραγκιόζη.
elkosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών