Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2010

Ιστορικό το ολίσθημα Χριστόφια

Του Μιχάλη Ιγνατίου
Εκανε κάκιστη εντύπωση μια δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον. Μίλησε για «μητέρες πατρίδες» που «εισέβαλαν και οι δύο» (στην Κύπρο). Προσπαθώντας να εξηγήσει τα γεγονότα του 1974 και μιλώντας στα αγγλικά, κατέληξε στο συμπέρασμα, που είμαι βέβαιος πως δεν το πιστεύει, ότι η Ελλάδα και η Τουρκία, η πρώτη με το χουντικό πραξικόπημα και η δεύτερη με την εισβολή, έχουν λίγο-πολύ τις ίδιες ευθύνες για την τραγωδία του νησιού.
Εϊναι λάθος το...
συμπέρασμα και τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα, έστω και υπό το προδοτικό χουντικό καθεστώς, δεν έχει την ίδια ευθύνη με τη χώρα του Αττίλα.
Ηταν διπλό το έγκλημα που διεπράχθη το καλοκαίρι του 1974 στην Κύπρο. Και ουδείς πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι σχεδιάστηκε από την Ουάσιγκτον. Δεν αποδεικνύεται μόνο μέσα από τα αμερικανικά έγγραφα το μένος του Χένρι Κίσιγκερ εναντίον του τότε Προέδρου και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, αλλά και από τις συνομιλίες στενών συνεργατών του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με δημοσιογράφους και ερευνητές.
Το πραξικόπημα πραγματοποιήθηκε για να εξαφανιστεί από το πολιτικό σκηνικό ο «δύστροπος» Μακάριος, που δυσκόλευε τα στρατηγικά σχέδια των Αμερικανών μέσω των αμφιλεγόμενων φλερτ που είχε με τους Σοβιετικούς. Η εισβολή έγινε για να ελέγχεται το νησί από το ΝΑΤΟ. Ολα τα υπόλοιπα, ιδιαίτερα οι ισχυρισμοί των «ανανικών» περί μη ευθύνης των Αμερικανών και των Βρετανών, εντάσσονται στην προσπάθεια επίρριψης όλων των ευθυνών στον νεκρό Δημήτριο Ιωαννίδη, ο οποίος στο κάτω κάτω της γραφής μέχρι το τέλος της ζωής του υποστήριζε το παρανοϊκό και προδοτικό πραξικόπημα. Το πραξικόπημα και η εισβολή ήταν μεν «αδέλφια δίδυμα», αλλά η προδοτική πράξη της χούντας δεν δικαιολογούσε με κανέναν τρόπο την τραγωδία του 1974.
Ο ελληνικός λαός και όλες οι κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα είναι το μοναδικό στήριγμα της Κύπρου και του Προέδρου της. Συνεπώς, ο Δημήτρης Χριστόφιας, που είναι γνωστός για το θάρρος της γνώμης του, πρέπει να αποκαταστήσει την αλήθεια. Εκτός εάν πιστεύει όσα είπε τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον...
"Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών