Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2010

Οι ΗΠΑ πίεσαν την Ευρώπη να στηρίξει την Ελλάδα και τα υπόλοιπα μέλη της Ε.Ε.

Οι αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών για τη δημιουργία πακέτων στήριξης τόσο της Ελλάδας όσο και γενικότερα των μελών της ζώνης του ευρώ οφείλονται εν μέρει και στις ισχυρές πιέσεις των ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχούσε έντονα για τον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης από την αδυναμία της Ευρώπης να αναλάβει γρήγορα δράση, όπως τουλάχιστον αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Financial Times».

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα με τον τίτλο «Πώς η Ουάσινγκτον πίεσε την Ευρώπη να σώσει το ευρώ», ανώτατοι αξιωματούχοι από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ πραγματοποίησαν δύο συναντήσεις-«κλειδιά» στην Ουάσινγκτον, στα τέλη Απριλίου, στις οποίες καθόρισαν το πλαίσιο για τις επιχειρήσεις διάσωσης.

«Οι Αμερικανοί γινόντουσαν όλο και πιο ανήσυχοι. Σε απλούς όρους, άρχισαν να λένε: "Τι διάολο συμβαίνει εκεί πέρα; Οι άνθρωποι σας είναι απίστευτα αδιάφοροι"», θυμάται ο τότε υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Άλιστερ Ντάρλινγκ, που ήταν παρών σε αυτές τις συναντήσεις.

«Οι Αμερικανοί έλεγαν: "Πρέπει να λύσετε αυτό το πρόβλημα και να καθησυχάσετε τις αγορές, αλλιώς η κρίση θα επεκταθεί σαν πυρκαγιά"», προσθέτει.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στην καναδική πρεσβεία, στην Ουάσινγκτον, στις 22 Απριλίου, δύο ημέρες πριν την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ. Παρόντες ήταν πολλοί υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες από τις χώρες της G-7, ο Ντομινίκ Στρος-Καν του ΔΝΤ και ο Φινλανδός επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν.

Το ΒΗΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών