Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 31, 2010

Τα κρίσιμα στοιχήματα της νέας χρονιάς

Η νέα χρονιά θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα. Για την κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει το βάρος της βελτίωσης των οικονομικών δεικτών, χωρίς, όμως, να συνθλίψει ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Για τα πολιτικά κόμματα, που καλούνται να ανταποκριθούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά στο θεσμικό τους ρόλο και να αποκαταστήσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών. Και για την ελληνική κοινωνία, η οποία, παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες, είναι ανάγκη να διατηρήσει τον παραδοσιακό συνεκτικό ιστό της.
Πρόκειται, στην ουσία, για...
τρία μεγάλα στοιχήματα, από την έκβαση των οποίων θα κριθεί και το μέλλον της χώρας μας. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δείχνει να χάνει τη μάχη της μείωσης του δημόσιου χρέους, αλλά καλείται τουλάχιστον να αποτρέψει τα χειρότερα για την ελληνική οικονομία και να τη βγάλει από τη βαθιά ύφεση. Μπορεί επίσης να έχει ήδη δρομολογήσει και νέα επώδυνα μέτρα, κάνοντας «ποδαρικό» με αυξήσεις φόρων και τιμολογίων, με παράλληλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να μπεί επιτέλους ένα φρένο στην αφαίμαξη των ασθενέστερων εισοδηματικών στρωμάτων.
Για τη Νέα Δημοκρατία, το κρίσιμο στοίχημα είναι η ρεαλιστική και πρακτική αξιοποίηση της πρότασης ελπίδας που έχει διατυπώσει ο Αντώνης Σαμαράς για την έξοδο από την κρίση και, παράλληλα, να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες που έχουν στρέψει την πλάτη στα κόμματα και τους πολιτικούς και να μπορέσει να πείσει ότι αποτελεί σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης.
Μπορεί, μέσα στη δίνη της βαθιάς οικονομικής, πολιτικής κρίσης που διανύουμε και των πρωτοφανών μέτρων του μνημονίου, να χάνονται κεκτημένα δεκαετιών, σε εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και λοιπά ζητήματα, ωστόσο η κοινωνία, παρά την εύλογη ανησυχία της για το αύριο, θα πρέπει να παραμείνει πιστή στις αξίες της, ώστε να μη διαταραχθεί από τη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε αυτός ο παραδοσιακός συνεκτικός κοινωνικός ιστός που διέκρινε πάντοτε την Ελλάδα.
"Ε.Τ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών