Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2010

Στην Παλαιστίνη κάτι άσχημο ετοιμάζεται....

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα αναγνώρισε την ύπαρξη Παλαιστινιακού κράτους με δημόσια επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Ο Λούλα προέβη στην κίνηση αυτή κατόπιν προσωπικού αιτήματος που του υπέβαλε ο Αμπάς την 24η Νοεμβρίου.

H επιστολή η οποία δημοσιεύθηκε στον ιστοχώρο του υπουργείου Εξωτερικών της Βραζιλίας ανέφερε:
"Θεωρώντας ότι....
το αίτημα που υπέβαλε η εξοχότητά του είναι δίκαιο και συνεπές με τις αρχές που τηρεί η Βραζιλία όσον αφορά το Παλαιστινιακό ζήτημα, η Βραζιλία, με την επιστολή της αυτή, αναγνωρίζει ένα Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967"

"θεμιτή η προσδοκία του Παλαιστινιακού λαού για ένα ασφαλές, ενωμένο, δημοκρατικό και οικονομικά βιώσιμο κράτος που θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ".

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ωστόσο επέκριναν με σφοδρότητα την "παραπλανημένη" και "λυπηρή" κίνηση του Λούλα. Η απόφαση της Βραζιλίας "είναι λυπηρή και θα συμβάλει μόνο στην υπονόμευση της ειρήνης και της ασφάλειας στην Μέση Ανατολή", υποστήριξε η κορυφαία Ρεπουμπλικανή πολιτικός στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Ιλεάνα Ρος-Λέτινεν.

Από την άλλη ,στην αντεπίθεση πέρασε ο Μαχμούντ Αμπάς ,ανέφερε ΄΄ότι άν δεν επιτευχθεί ειρήνη και ένα Παλαιστινιακό κράτος μετά τις συζητήσεις με το Ισραήλ και τις Διεθνή κοινότητα τότε θα πρέπει να διαλύσω την Βουλή΄΄!
Ο Μαχμούντ Αμπάς σε συνεντευξή του είπε ότι άν συνεχίσει το Ισραήλ να κατασκευάζει οικισμούς εποίκων στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και στην Δυτική Όχθη θα οδηγηθούν στην παύση των συνομιλιών για ειρήνη που η ΄΄ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ΄΄ εγκειάται με την Βουλή της!

΄΄ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΑΣ ΑΡΧΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΄΄, ΄΄ΘΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΩ ΤΙΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ΄΄

Η ΄΄ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑ ΑΡΧΗ΄΄ ,της οποίας προεδρεύει ο Μαχμούντ Αμπάς, δημιουργήθηκε μετά την υπογραφή της συνθήκης του OSLO μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηληνών το 1993. Η συνθήκη παραχωρεί μερική αυτονομία στα κατεχόμενα από του ς Ισραηλινούς και ως αποτέλεσμα διατηρείται μια επιφανειακή ειρήνη .
Άν ο Μαχμούντ Αμπάς διαλύσει την Βουλή αυτό αυτόματα θα σημάνει και ανοιχτό πόλεμο κυρίως εναντίον των εποίκων, μια και κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει πια τους Παλαιστινίους!
Αυτό είναι και το μόνο διαπραγματευτικό χαρτί (καλώς ή κακώς) που διαθέτει ο Παλαιστινιακος Λαός
ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών