Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2010

Οµαδική επίθεση στο Wikileaks...Επιχείρηση- φίμωσης του Ασσανζ

Ο ιστότοπος Wikileaks εξαφανίσθηκε από το ∆ιαδίκτυο εξαιτίας επιθέσεων χάκερ, ωστόσο οι αποκαλύψεις συνεχίστηκαν καθώς δεν σταµάτησε η δηµοσιοποίηση των διαβαθµισµένων διπλωµατικών τηλεγραφηµάτων που έχουν διαρρεύσει από το Στέιτ Ντιπάρτµεντ. Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο κλοιός γύρω από τον οποίο φαίνεται ότι σφίγγει, µίλησε για «ιδιωτικοποίηση της κρατικής λογοκρισίας» στις ΗΠΑ.
Συντονισµένη επίθεση από....
κυβερνήσεις και χάκερ δέχεται ο Τζούλιαν Ασάνζ προκειµένου να εξαφανιστεί από το ∆ιαδίκτυο - µέχρις ότου συλληφθεί. Χθες το πρωί, η αµερικανική εταιρεία everydns.net απέσυρε την υποστήριξή της προς τη Wikileaks, καθώς δεχόταν µαζικές επιθέσεις από χάκερ. Το αποτέλεσµα ήταν να χαθεί για λίγες ώρες ο ιστότοπος, για να επανεµφανιστεί σε µια ελβετική διεύθυνση (Wikileaks.ch). «Οι επιθέσεις αυτές δεν θα σταµατήσουν την αποστολή µας, όµως πρέπει να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κυριαρχία του νόµου στις ΗΠΑ» προειδοποίησε ο Ασάνζ. ∆εν είναι σαφές από πού προήλθαν οι επιθέσεις, ωστόσο οι χάκερ που τις πραγµατοποίησαν προφανώς συµφωνούν µε την άποψη της αµερικανικής κυβέρνησης που καταφέρεται εναντίον της δηµοσιοποίησης από τον ιστότοπο χιλιάδων αµερικανικών διπλωµατικών τηλεγραφηµάτων.

Ανάλογη γραµµή τηρεί και η Γαλλία: ο υπουργός Βιοµηχανίας, Ενέργειας και Ψηφιακής Οικονοµίας Ερίκ Μπεσόν δήλωσε χθες ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να φιλοξενούνται στη χώρα του “ιστοσελίδες που παραβιάζουν το απόρρητο των διπλωµατικών σχέσεων και θέτουν σε κίνδυνο άτοµα που προστατεύονται”.Χαρακτηριστικό είναι και το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του περιοδικού «ΤΙΜΕ», που δείχνει τον Ασάνζ να είναι φιµωµένος µε την αµερικανική σηµαία.

Ηρωας ο Μάνινγκ. Απαράµιλλο ήρωα χαρακτήρισε ο Τζούλιαν Ασάνζ τον 22χρονο στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ - χωρίς να παραδεχτεί ότι ήταν η πηγή των τηλεγραφηµάτων - απαντώντας σε ερωτήσεις που υπέβαλαν ηλεκτρονικά αναγνώστες της «Γκάρντιαν». Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Ασάνζ επισηµαίνει πως ακόµη κι αν συµβεί κάτι στον ίδιο, η δηµοσιοποίηση των τηλεγραφηµάτων θα συνεχιστεί: «Η ιστορία θα νικήσει. Ο κόσµος θα γίνει καλύτερος. Αραγε θα επιβιώσουµε; Αυτό εξαρτάται από εσάς». Νέες κατηγορίες. Χθες το Στέιτ Ντιπάρτµεντ επιτέθηκε και πάλι στον 39χρονο Ασάνζ κατηγορώντας τον ότι έχει αναλάβει «πολιτική δράση» και είναι αποφασισµένος να υπονοµεύσει τη διεθνή διπλωµατία, θέτοντας σε κίνδυνο τις προσπάθειες για επίλυση προβληµάτων σε όλον τον κόσµο. Η σύλληψη του Αυστραλού αναµένεται µέσα στις επόµενες ηµέρες, αφού οι σουηδοί εισαγγελείς υπέβαλαν στις βρετανικές αρχές νέο ένταλµα εις βάρος του µε κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήµατα. Ο Ασάνζ φέρεται ότι βρίσκεται από τον Οκτώβριο στη Βρετανία.

Στο µεταξύ συνεχίστηκαν οι αποκαλύψεις εκατοντάδων διπλωµατικών τηλεγραφηµάτων, από τα οποία το Αφγανιστάν εµφανίζεται ως χώρα στην οποία οι δωροδοκίες, οι εκβιασµοί και οι καταχρήσεις είναι ο κανόνας και οι έντιµοι είναι η εξαίρεση.

«Ανεκδιήγητος ο Μπράουν». Η «Γκάρντιαν» δηµοσίευσε τηλεγραφήµατα στα οποία η αµερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο εµφανίζεται να έχει ξεγράψει τον Γκόρντον Μπράουν µέσα στον πρώτο χρόνο της πρωθυπουργίας του, χαρακτηρίζοντάς τον «ανεκδιήγητο» και εκτιµώντας ότι παραπαίει «από τη µια πολιτική καταστροφή στην άλλη»

Προεδρική χάρη σε αστυνοµικούς - λαθρεµπόρους ναρκωτικών 
Η διαφθορά στο Αφγανιστάν είναι εθνική υπόθεση, σύµφωνα µε τα τηλεγραφήµατα που έφερε στο φως το Wikileaks.Η αµερικανική πρεσβεία στην Καµπούλ υπογράµµιζετονΑύγουστο του2009 πωςοπρόεδρος Χαµίντ Καρζάικαι ο υπουργός ∆ικαιοσύνης «επιτρέπουν σε επικίνδυνα άτοµα να περιφέρονται ελεύθερα», ενώ είχε εκφράσει ιδιαίτερη ανησυχία για το γεγονός ότι ο Καρζάι έδωσε χάρη σεπέντε αξιωµατικούς τηςµεθοριακής αστυνοµίας που πιάστηκαν µε 124κιλά ηρωίνης και παρενέβη σε µιαυπόθεση ναρκωτικών στην οποία εµπλεκόταν ο γιος ενός πλούσιου υποστηρικτή του. Πολλοί αµερικανοί αξιωµατούχοι αναφέρουν επίσης πως ο Αχµεντ Ουάλι Καρζάι, ετεροθαλής αδελφός του προέδρου και ισχυρός άνδρας της Κανταχάρ, πλουτίζει από το λαθρεµπόριοναρκωτικών.

Οι Αµερικανοί έψαχναν µάταια για έναν έντιµο εταίρο. Σετηλεγράφηµα που εστάλη το Νοέµβριο του 2009, ο ασκών χρέη κυβερνήτη της επαρχίας Χοστ, ο Ταχίρ Χαν Σαµπαρί, αναφέρεται ως «µια αναζωογονητικήαλλαγή», ένας αποτελεσµατικός και αξιόπιστος ηγέτης. Οµως ο Σαµπαρί είπε στους αµερικανούς θαυµαστές του πως δεν έχει «τα 200.000-300.000 δολάρια για τη δωροδοκία»που θα ήταν απαραίτητη για ναεξασφαλίσει µόνιµα τη θέση.Οµως οι αφγανοαµερικανικές σχέσεις έχουν ήδη πληγείαπό τις διαρροές. Περιγράφοντας, τον περασµένο Ιανουάριο, την πιθανή σύνθεση της νέαςκυβέρνησης του Αφγανιστάν, η αµερικανική πρεσβεία επισηµαίνει πως ο υπουργός Γεωργίας Ασίφ Ραχίµι «φαίνεται πως είναι ο µόνοςυπουργός για τον οποίο δεν υπάρχουνκατηγορίες για δωροληψία».

Λάδωµα επί τέσσερα. Σε άλλο τηλεγράφηµα, αφγανός αξιωµατούχος εξηγεί τα «τέσσερα στάδια» κατά τα οποία οι συνάδελφοί του εισπράττουν χρήµατα από αµερικανικά αναπτυξιακά προγράµµατα: «Οταν οι εργολάβοι κάνουν προσφορά για ένα πρόγραµµα, στις αιτήσεις για οικοδοµικές άδειες, κατά την κατασκευή και στην τελετή που κόβεται η κορδέλα»
"Τα ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών