Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιανουαρίου 09, 2011

Ιανουάριος 1944 – Ένα έγκλημα πολέμου που δεν γνωρίζετε: O Βομβαρδισμός του Πειραιά από τους… «συμμάχους»!

5.500 νεκροί! : Όλοι Έλληνες, μόνον 8 ήταν οι νεκροί Γερμανοί. O βομβαρδισμός του Πειραιά πρέπει να μένει όμως σαν κάτι κρυφό.
 
Για τρεις ώρες, από τις 12 το μεσημέρι (ώρα που ο κόσμος βρισκόταν στους δρόμους), τα “συμμαχικά” αεροπλάνα, έκαναν στάχτη την πόλη. Στους δρόμους σκορπισμένα πτώματα, φριχτές εικόνες ακρωτηριασμένων παιδιών. Οι δρόμοι κλεισμένοι από ξύλα, κεραμίδια από τις στέγες, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και λάκκοι, που είχαν ανοίξει οι βόμβες. Τα θύματα υπολογίστηκαν σε.... 5.500: Σχεδόν όλοι Έλληνες, μόνον 8 ήταν οι νεκροί Γερμανοί στρατιώτες. Ανάμεσα στις χιλιάδες των θυμάτων της μέρας εκείνης, συγκαταλέγονται και 85 μαθήτριες μαζί με τις 15 δασκάλες τους της Δημοτικής Οικοκυρικής και Επαγγελματικής Σχολής Πειραιά, που καταπλακώθηκαν στο καταφύγιο του κτιρίου της Ηλεκτρικής Εταιρείας. Ακόμη 200 μαθήτριες που πέθαναν από ασφυξία στη Γαλλική Σχολή.
Ενώ τα βομβαρδιστικά κατέστρεψαν κεντρικά σημεία του Πειραιά και τις κατοικημένες συνοικίες του, άθικτες έμειναν όλες οι γερμανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου, το αεροδρόμιο, τα ναυπηγεία του Περάματος, μεταξύ αυτών και το μεγαλύτερο που κατασκεύαζε τσιμεντόπλοια για λογαριασμό των γερμανικών αρχών κατοχής.
Οι καταστροφές που προκάλεσαν τα αμερικανικά και τα βρεταννικά αεροπλάνα στον Πειραιά με τον βομβαρδισμό του 1944 θεωρούνται από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Ήταν μια τραγωδία που επέδρασε αρνητικά στην πόλη για αρκετά χρόνια. Χιλιάδες τα ερειπωμένα κτήρια, ανυπολόγιστες οι κατεστραμμένες υποδομές, εκατοντάδες χιλιάδες οι εξαθλιωμένοι. Ο βομβαρδισμός του 1944 απετέλεσε την αφετηρία για την μετέπειτα πτωτική πορεία του Πειραιά, αφού κι οι διάφορες κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτε για να αναρρώσει ο Πειραιάς σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο. Οι διεθνείς οργανισμοί υπολόγισαν αυτήν την ανθρωπιστική καταστροφή σε υλικό κόστος που ξεπερνούσε τα 325 εκατομμύρια προπολεμικές δραχμές. ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
 
Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ: «…Μεσημέρι της 11ης Ιανουαρίου του 1944! Η πιο εγκληματική ενέργεια των συμμάχων. Βομβαρδίζουν τον Πειραιά, δήθεν για να διώξουν τους Γερμανούς. Τα “συμμαχικά” αεροπλάνα, κάνουν στάχτη την πόλη! Στους δρόμους σκορπισμένα πτώματα, φριχτές εικόνες ακρωτηριασμένων παιδιών! Οι δρόμοι κλεισμένοι από ξύλα, κεραμίδια από τις στέγες, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και λάκκοι που έχουν ανοίξει οι βόμβες. Σφυροκόπημα για τρεις ώρες, από τις 12 το μεσημέρι – ώρα που ο κόσμος βρισκόταν στους δρόμους…»

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών