Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιανουαρίου 09, 2011

Άλλος ένας τυχάρπαστος που δεν 'καταλαβαίνει' την πολιτική Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου...

"Η Ελλάδα δεν πρέπει να αποδέχεται νέες πρωτοβουλίες για αδικαιολόγητη διόγκωση του χρέους, όπως έγινε με τη μεταφορά πολλών εγγυημένων δανείων των ΔΕΚΟ και άλλων οργανισμών στο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης, το οποίο έτσι εκτοξεύθηκε αιφνιδίως και αναιτίως κατά άλλα 10% του ΑΕΠ. Κανένα από αυτά δεν ήταν κρυφό, άγνωστο ή μη εξυπηρετούμενο και γι΄ αυτό άλλωστε οι τόκοι στον προϋπολογισμό δεν μετεβλήθησαν ούτε κατά ένα ευρώ. Σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ τα ομαλώς εξυπηρετούμενα δάνεια των κρατικών επιχειρήσεων δεν λογίζονται ως μέρος του δημόσιου χρέους."  (Α, πα, πα... κάνουν τέτοια οι ΠΑΣΟΚοι;..Διογκώνουν τεχνιέντως το δημόσιο χρέος για να έχουν 'άλλοθι' μέτρων λιτότητας και αποφάσεων κατά της εθνικής μας κυριαρχίας;")

"Ταυτόχρονα η κυβέρνηση πρέπει.... να δείξει και μια ρεαλιστική προοπτική εξόδου από την ύφεση. Αν η ύφεση συνεχιστεί κατά-3,5%, τότε την τριετία 2009-2011 η ελληνική οικονομία θα έχει συρρικνωθεί πάνω από 10% του ΑΕΠ σε πραγματικούς όρους, ποσοστό που υπερβαίνει κάθε άλλο πλήγμα που υπέστη στη μεταπολεμική περίοδο. " ( Μα ποιός μπορεί να γράφει τέτοιες βλακείες; Τι είναι αυτά; Μόνο με φόρους και μειώσεις μισθών θα βγούμε από την ύφεση. Είναι απαραίτητα 'εργαλεία'")

"Σε συνθήκες ύφεσης η απόδοση των φορολογικών μέτρων και η αποτελεσματικότητα των περικοπών είναι φθίνουσες. Ετσι στον επόμενο γύρο θα απαιτηθεί τα μέτρα να γίνουν πιο αυστηρά, αλλά στην πράξη θα αποδειχθούν ακόμη πιο ατελέσφορα και η κρίση θα βαθύνει κι άλλο." ( Μάλλον άρθρο του Σταϊκούρα ή του Σαμαρά διαβάζουμε... Δεν εξηγείται διαφορετικά. Τέτοιες 'ανακρίβειες' που γράφονται) 

"Γίνεται έτσι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει έστω και μικρή ανάπτυξη το 2011. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει διαθέσιμη και άμεσα αξιοποιήσιμη φλέβα επιχειρηματικότητας που θα μπορούσε να την προκαλέσει, οπότε θα απαιτηθεί και πάλι η παρέμβαση του κράτους.

Η αναζωπύρωση της κατοικίας με φορολογικά και πολεοδομικά κίνητρα, οι αποκρατικοποιήσεις και οι δημόσιες επενδύσεις είναι οι μόνες άμεσα διαθέσιμες πολιτικές. Οι αποκρατικοποιήσεις όμως με την καθίζηση των αγορών δύσκολα θα αποφέρουν τα αναμενόμενα έσοδα. Αρα η κύρια απομένουσα επιλογή είναι τα δημόσια έργα και το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης"

(Πειστήκαμε... Είναι σίγουρα άρθρο νεοδημοκράτη τομεάρχη επί των Οικονομικών. Αφού αυτές είναι προτάσεις της ΝΔ από τον περασμένο Ιούλιο)


Ουπς, λάθος...
Ποιός τα λέει όλα αυτά;
Πρώην υπουργός Οικονομικών του Πα.Σο.Κ. στο "ΒΗΜΑ";
Και όμως είναι προτάσεις του Χριστοδουλάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών