Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιανουαρίου 09, 2011

Οι Καραμεροχαριτάτοι προκαλούν: «Παίζονται ανήθικα παιχνίδια»

Το πρώτο μισό της σεζόν τούς βρήκε στη δεύτερη θέση του πίνακα τηλεθεάσεων της πρωινής ζώνης και στην πρώτη των συζητήσεων.Σενάρια κυκλοφόρησαν για το μέλλον της εκπομπής τους,για τη μεταξύ τους σχέση αλλά και για τη σχέση τους με τους ανταγωνιστές τους. Ο Σπύρος Χαριτάτος και ο Γιώργος Καραμέρος μιλούν αποκλειστικά στο «Βήμα» και δίνουν απαντήσεις σε όλα.
- Εχοντας ήδη διανύσει ένα χρονικό διάστημα της εφετινής σεζόν, ποια είναι η πρώτη εκτίμηση για το «10 με 1 μαζί»;
Γιώργος Καραμέρος: «Η εκπομπή είναι καλύτερη από πέρυσι. Εχουν αλλάξει όμως πάρα πολύ οι συνθήκες και ειδικά του ανταγωνισμού και του επικοινωνιακού περιβάλλοντος που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Βλέποντας όλα όσα συνέβησαν στη συγκεκριμένη ζώνη πέρυσι, η Ελένη Μενεγάκη πέρασε μια...
κατάσταση δύσκολη από την οποία βγήκε δυνατή και είναι μια σταθερή αξία στη ζώνη, ενώ στο Μega γίνεται μια εκπομπή η οποία δεν έχει ξαναγίνει στην ελληνική τηλεόραση με ένα φρεσκοπαντρεμένο ζευγάρι που περιμένει και το παιδάκι του- να ΄ναι καλά οι άνθρωποι. Επιπλέον, τα περισσότερα επιτυχημένα προγράμματα της χρονιάς παίζονται στο απέναντι κανάλι, δηλαδή σε αυτό που έχει και την εκπομπή “Πρωινό mou”. Στο επικοινωνιακό κομμάτι ο κόσμος γυρίζει την πλάτη του στην ενημέρωση σε αυτή τη ζώνη λόγω των συνθηκών. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και παράγοντες που δεν ελέγχονται. Πέσαμε στην κέντα των δημοσίων σχέσεων και κάποιων κριτικών που κάνουν κριτική για την τηλεόραση μέσα από την τηλεόραση».

- Πιστεύετε,δηλαδή,ότι το κοινό επηρεάζεται;
Σπύρος Χαριτάτος: «Αυτός που δεν έχει λόγο για το αν είσαι καλός ή κακός παρουσιαστής, καλός ή κακός χαρακτήρας, βλέπει ένα πλάνο που διαχειρίζεται άλλος για σένα και υιοθετεί αβασάνιστα αυτό που λέει ο ένας και ο άλλος. Υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα η οποία σε αυτή τη φάση δεν είναι υπέρ μας».

- Εσείς έχετε κάποιο μερίδιο ευθύνης σε όλο αυτό;
Σ.Χ.: «Το μερίδιο ευθύνης μας είναι το ότι δεν συμμαχήσαμε με κάποιους. Δεν πιάσαμε κολαούζους κάποιους φίλους δημοσιογράφους, δεν παραχωρήσαμε κομμάτι της προσωπικής ζωής μας. Μας ζητούσαν να δώσουμε παπαράτσι φωτογραφίες και ανά πάσα στιγμή συνεντεύξεις. Πέρυσι μας έλεγαν μαϊντανούς επειδή μιλούσαμε παντού και εφέτος επειδή αφήσαμε τη διαχείριση της όποιας αναφοράς μας στις δημόσιες σχέσεις του σταθμού αλλά και στην κρίση μας με βάση το ποιοι δεν κινούνται επιθετικά εναντίον μας ήμασταν λάθος. Δεν ανήκει στην πρακτική μας να κάνουμε συμμαχίες και χατίρια ούτως ή άλλως και αυτό το πληρώνουμε. Γι΄ αυτό μας είχαν προειδοποιήσει από το καλοκαίρι όλοι αυτοί που έχουν εύλογο συμφέρον αυτή τη στιγμή η εικόνα η δική μας να είναι δυσάρεστη ή η χείριστη».

- Δηλαδή,σας εκβίαζαν; Σ.Χ.: «Δεν εκβιάζομαι εγώ. Επιλογές κάνω. Ο άλλος σε πλησιάζει και σου λέει: Ο άλλος δίνει αυτό, εσύ τι δίνεις; Εγώ δίνω τη δουλειά μου. Από το καλοκαίρι υπόκειμαι σε μια διαρκή πίεση από συναδέλφους εκπομπών και μετά εφημερίδων για να συμμετέχω ως τηλεοπτικό προϊόν σε αυτό που γίνεται». Γ.Κ.: «Είμαστε δύο δημοσιογράφοι σε αυτή τη ζώνη. Πέρυσι τον πόλεμο αυτόν τον δέχθηκε η Ελένη Μενεγάκη και εφέτος είναι η σειρά μας. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Η αρνητική κριτική πουλάει».

Σ.Χ.: «Το ανήθικο για μένα στην όλη ιστορία ξέρετε ποιο είναι; Το να πεις ότι δεν έχω καλά νούμερα, εντάξει το ξέρω κι εγώ. Δεν με ενδιαφέρει, όπως δεν με ενδιέφερε και πέρυσι που έκανα καλά νούμερα. Το να πεις όμως ότι έχω έπαρση, έχει αλλοιωθεί ο χαρακτήρας μου ή ότι τώρα βγαίνει ο αληθινός, κακός χαρακτήρας μου θεωρώ ότι με εξυβρίζεις διά της πλαγίας οδού».

- Σε επίπεδο περιεχομένου εκπομπής θεωρείτε και επιμένετε ότι είστε καλύτεροι;
Σ.Χ.: «Κάθε παρουσιαστής στην εκπομπή του διαχειρίζεται προϊόντα. Αναλόγως το γκελ που κάνουν αυτά τα προϊόντα στο κοινό έχουν και το ανάλογο αποτέλεσμα. Ο ΑΝΤ1- και σωστά- κράτησε μια οικονομική πολιτική βιώσιμη για το σύνολο των εργαζομένων. Αντίστοιχα άλλα κανάλια έχουν εξαιρετικά δαπανηρά προγράμματα- εις βάρος ή όχι των εργαζομένων θα το δείξει ο χρόνοςτα οποία διαχειρίζονται σε συνέργεια εκπομπές με επιτυχία και πολύ καλά κάνουν. Θεωρώ ότι αυτό για κάποιον που ξέρει τηλεόραση είναι απολύτως λογικό. Είναι σαν να χειρίζεται ο ένας πυρηνοκίνητο υποβρύχιο και εσύ ένα απλό. Το πρώτο σαφώς θα έχει μεγαλύτερη ταχύτητα».

Γ.Κ.: «Επίσης πρέπει να πω ότι εφέτος μας συνέβησαν πράγματα που δεν έχουν ξανασυμβεί. Οπως το να φεύγει ένας συνεργάτης σου, να εξαφανίζεται και να τον ψάχνεις μέσω του Ερυθρού Σταυρού. Αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν έχει δοθεί απάντηση, έστω και αν είναι προσωπικοί οι λόγοι».

- Αναφέρεστε,υποθέτω,στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Γ.Κ.: «Ναι. Και αυτό ήταν ένα πλήγμα. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι φταίμε εμείς γι΄ αυτό. Είναι πανθομολογούμενη η καλή σχέση μας μαζί της».

- Το κανάλι σάς έχει στηρίξει σε σχέση με όλα αυτά που μου είπατε;
Γ.Κ.: «Πέρα από το θέμα της κυρίας Μπαρμπαρίγου γενικά παίζει ρόλο αν το κανάλι δημιουργεί τις συνθήκες προστασίας εκ των προτέρων και αν σε καλύπτει και εκ των υστέρων. Μας καλύπτει εκ των υστέρων και δεν έχω κανένα παράπονο. Ειδικά ο Γιάννης Λάτσιος μάς στηρίζει και έχω ακούσει από το στόμα του τις λέξεις “αγάπη” και “επιμονή” στους διαδρόμους και τον ευχαριστώ και δημόσια. Πιστεύω ότι δεν θα είναι χαμένη υπόθεση η εφετινή χρονιά».

- Δηλαδή,εκ των προτέρων το κανάλι δεν έχει δημιουργήσει συνθήκες προστασίας;
Σ.Χ.: «Δεν φταίει το κανάλι, αλλά τα παιχνίδια που παίζονται».

Γ.Κ.: «Δυστυχώς είναι μέρος του παιχνιδιού. Απλά ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι έτσι παίζεται το παιχνίδι, ανήθικα. Το ζούμε αλλά όχι να είμαστε και κορόιδα και να μη μιλάμε!».

* Ολη η συνέντευξη στο tovima.gr «ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»
- Εχει γίνει κάποια άλλη συζήτηση για κάτι που θα μπορούσατε να κάνετε εκτός από το «10 με 1 μαζί»;
Γ.Κ.: «Ελπίζω το κανάλι να θυμάται ότι δημοσιογράφοι είμαστε και ως δημοσιογράφοι μπήκαμε στην εκπομπή αυτή με ένα υψηλό ρίσκο. Παραμένουμε δημοσιογράφοι, παρά τις αναθυμιάσεις της κουζίνας και τα αστρικής φύσεως σενάρια. Θα ήταν τιμή μας να επιστρέψουμε στην ενημέρωση, χωρίς αυτό να μορφοποιείται σε κάποια εκπομπή ειδικότερα». - Ας υποθέσουμε ότι ο Γιώργος Παπαδάκης αποφασίσει από μόνος του να κλείσει τον κύκλο του στην πρωινή ζώνη κάποια στιγμή,θέλοντας να αποχωρήσει ενώ είναι πρώτος σε τηλεθέαση.Αν το κανάλι σάς προτείνει να τον διαδεχθείτε,θα το σκεφτόσασταν;
Σ.Χ.: «Εγώ δεν θέλω να χάσω την ανθρωπιά μου, ακόμη και αν δεν έχω δουλειά».

Γ.Κ.: «Εγώ θέλω να έχω δουλειά και δεν θέλω να απαντάω σε υποθετικές ερωτήσεις»

Από τη συνέντευξή τους στο "ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών