Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Απριλίου 19, 2011

Δημοσιογράφος αναλαμβάνει την πρωθυπουργία στην Μπουρκίνα Φάσο

 Κάτι τέτοια βλέπουν ο Πρετεντέρης και ο Παπαχελάς και άντε μετά να τους πείσεις ότι κάποτε δεν θα έρθει η σειρά τους...

Ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο, Μπλεζ Κομπαορέ, διόρισε σήμερα έναν πρώην δημοσιογράφο και πρεσβευτή στη Γαλλία ως νέο πρωθυπουργό με την ελπίδα ότι θα αποκαταστήσει τη σταθερότητα μετά τις βίαιες διαδηλώσεις και τις λεηλασίες από στρατιώτες.
Ο Κομπαορέ καθαίρεσε όλη την κυβέρνηση την Παρασκευή, όταν...
μέλη της ίδιας της προεδρικής φρουράς προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια στην πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου πυροβολώντας στον αέρα, λεηλατώντας καταστήματα και κατάσχοντας αυτοκίνητα.
Με διάταγμα που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Κομπαορέ όρισε τον 56χρονο διπλωμάτη Λικ Αντόλφ Τιαό ως νέο πρωθυπουργό.
Ένας εκπρόσωπος του συντάγματος της προεδρικής ασφάλειας εμφανίστηκε στην τηλεόραση της χώρας και, αφού ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την «όχληση» που προκάλεσαν οι ταραχές της Παρασκευής, κάλεσε τους στρατιώτες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.
«Καταδικάζουμε τους βανδαλισμούς, τις λεηλασίες και τις ταραχές που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες», είπε ο Μούσα Αγκ Αμπντουλάγιε, διαβάζοντας μια ανακοίνωση στην τηλεόραση.
Από τα μέσα Μαρτίου η πρωτεύουσα και οι γύρω πόλεις συγκλονίζονται από ταραχές. Με τους στρατιώτες που διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή του μισθού τους ενώθηκαν φοιτητές, επιχειρηματίες και κάτοικοι οι οποίοι κατέβηκαν στους δρόμους καταγγέλλοντας την εγκληματικότητα, τη βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών και τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων.
Ο Κομπαορέ κυβερνά με σιδηρά πυγμή την Μπουρκίνα Φάσο από το 1987, όταν κατέλαβε πραξικοπηματικά την εξουσία. Τον περασμένο Νοέμβριο ανανέωσε για άλλη μια πενταετία την προεδρική θητεία του κερδίζοντας τις εκλογές με ποσοστό άνω του 80%. Οι αναλυτές ωστόσο υποστηρίζουν ότι οι αυξανόμενες πιέσεις από το στρατό και τους απλούς πολίτες έχουν περιορίσει το εύρος της εξουσίας του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών