Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Απριλίου 19, 2011

Δεν προλάβε να ανακοινώσει το Giorgo πώληση μέρος του ΟΤΕ πετάχτηκαν τα "κοράκια" της Deutsche Telekom

Ενδιαφέρον για αύξηση του ποσοστού της στον ΟΤΕ εξέφρασε η γερμανική Deutsche Telekom, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις στελέχους του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κίνηση αυτή, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα έχει ως αποτέλεσμα το ποσοστό της γερμανικής εταιρείας στον ΟΤΕ να ξεπεράσει το 30%, με τα δικαιώματα βέτο του Δημοσίου σε καίρια ζητήματα διοίκησης του οργανισμού να μειώνονται.
"Ναι, η Deutsche Telekom ενδιαφέρεται να αυξήσει το ποσοστό της στον ΟΤΕ», δήλωσε το στέλεχος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων. «Η συζητήσει έχει ξεκινήσει προ πολλού».
Από το 2008, η Deutche Telekom έχει επενδύσει περίπου 3,8 δισ. ευρώ στην εξαγορά ποσοστού 30% στην εταιρία, με στόχο να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, την Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Αλβανία.
Βάσει της συμφωνίας εκείνης, το Δημόσιο έχει την δυνατότητα να πουλήσει επιπλέον ποσοστό 10% στον ΟΤΕ μέχρι το τέλος του έτους με premium 15% περίπου σε σχέση με την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής. Σύμφωνα με την τρέχουσα τιμή της μετοχής του ΟΤΕ, το 10% της εταιρείας αξίζει περίπου 380 εκατ. ευρώ.
Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μειώσει το ποσοστό της στον ΟΤΕ φέτος στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων 2012-2015 με στόχο την άντληση 50 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών