Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2013

Συνέδριο ανθελληνισμοού και μπολσεβικισμού του ΣΥΡΙΖΑ.. Κατάργηση της αστυνομίας και συνθήματα "ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, ο δρόμος των λαών"

Διαβάζουμε στην "ΑΥΓΗ"

"- Yπό τον ήχο τoυ "a las barricadas" -διά χειρός του dj Ηλία Πετράκη (γνωστός ως "Τζίτζη")- τα πηγαδάκια έδιναν κι έπαιρναν. Ο Γιάννης Δραγασάκης -ιδιαιτέρως δημοφιλής στην "πλατεία του Τάε Κβον Ντο- είχε έναν θερμό διάλογο με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, για τις εξελίξεις σε Κύπρο και Ελλάδα. Λίγο μετά, ακολούθησε εγκάρδια χειραψία με τη Λούκα Κατσέλη.

"Ένα περίπτερο με ουρά"

- Στο περίπτερο της "Αυγής" υπήρχε ουρά. Λίγο πιο πέρα, ήταν οι.... γυναίκες από τις Σκουριές, στις οποίες ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ομιλία του και ο Αλέξης Τσίπρας.

"Χριστιανοί, αριστεροί κι εξορισμένοι"

- "Με αυτούς είχαμε κάνει μαζί εξορία" είπε ο Νίκος Μανιός, που κρατούσε αγκαλιά τον Μανώλη Μηλιαράκη, πρόεδρο της Χριστιανικής Δημοκρατίας. Ο δεύτερος διευκρίνισε "είμαστε αριστεροί και χριστιανοί, μην μας παρεξηγείτε, σοσιαλισμό θέλουμε!".

"Της ΕΔΤ τα καμώματα"

- Λίγο πιο πέρα, οι Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Στρατούλης και Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, συζητούσαν το θέμα της "ΕΔΤ". Ο Π. Καλφαγιάννης την χαρακτήρισε "τηλεόραση ενόπλων δυνάμεων".

"Η Δούρου, οι διπλωμάτες και οι παραολυμπιονίκες"

- Μπροστά-μπροστά κάθονταν οι παραολυμπιονίκες. Το "παρών" έδωσε και ο πρόεδρος της Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιώργος Φουντουλάκης. Σύντομη συζήτηση είχε η παραολυμπιακή ομάδα με τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, την ώρα που η Ρένα Δούρου υποδεχόταν τις αντιπροσωπείες των διπλωματών.

"Οι μουσαφιραίοι"

- Στην πρώτη σειρά, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο Νίκος Ανδρουλάκης, που εκπροσωπούσαν τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα, έμοιαζαν να είναι έξω από τα νερά τους και λίγο αμήχανοι. Στους διαδρόμους πάντως, άνθρωποι της γενιάς τους που βρέθηκαν στο φοιτητικό κίνημα την ίδια περίοδο, ψιθύριζαν "διάφορα".
- Μία σειρά πιο πίσω, οι αποχωρήσαντες από τη ΔΗΜ.ΑΡ., Ανδρέας Νεφελούδης και Στέφανος Μπαγιώργος.

Περί καμερών...

- Οι φωτογραφικές μηχανές πήραν φωτιά όταν οι Νίκος Κωνσταντόπουλος, Νίκος Βούτσης και Γιάννης Δραγασάκης ψιθύριζαν κάτι "μάλλον πικάντικο".
- Μέλη της Νεολαίας του ΣΥΝ κολλούσαν επί ώρες αφίσες με "στοχοπροσήλωση".

Οι αφανείς ήρωες

- Οι συντρόφισσες και σύντροφοι της Γραμματείας, εκείνοι και εκείνες που ήταν υπεύθυνοι για τις "πολύτιμες" κάρτες των συνέδρων, φώναζαν με το μικρό τους όνομα εκείνους που δεν είχαν πάει να πάρουν ακόμη τους "φακέλους" τους. Οι συνήθειες των μικρών και δεμένων κομμάτων δύσκολα κόβονται. Το ίδιο και το συναίσθημα της βαθιάς συντροφικότητας.

Περί παλμού ο λόγος...

Τον παλμό την πρώτη ημέρα του συνεδρίου έδωσαν οι Νέοι και οι Νέες του ΣΥΡΙΖΑ, με τις πολύχρωμες σημαίες και τα συνθήματά τους. Με τα χαμόγελα και την όρεξή τους... Σημειωτέον, όταν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μπήκε στην αίθουσα, χαιρέτισε διάφορους, πέρα από τους Παραολυμπιονίκες, αγκαλιάστηκε θερμά με τα παιδιά μεταναστών από τις Φιλιππίνες. Όταν τελείωσε την ομιλία του, το Τάε Κβον Ντο σείστηκε από τα χειροκροτήματα. "To μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς, εμπρός για την κυβέρνηση της Αριστεράς", φώναζε η νεολαία.
- Αξίζει να ειπωθεί πως ακόμη μεγαλύτερο χειροκρότημα εισέπραξαν οι ήρωες της Αντίστασης, οι ΕΠΟΝΙΤΕΣ Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο συναγωνιστής του Άρη Γιάννης Οικονόμου, μέλη του τιμητικού προεδρείου. Τα χειροκροτήματα και τα συνθήματα τους συγκίνησαν. Η Ιστορία ζωντάνεψε, με τους εκατοντάδες νέους να φωνάζουν "ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ο δρόμος των λαών' και "Ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές".
- Η 21η θέση του τιμητικού προεδρείου παρέμεινε κενή σε ένδειξη τιμής στον Γιάννη Μπανιά.

Μια προσπάθεια εκ των ενόντων... αλλά με προοπτικές

- Την ώρα που ο πυρετός του Συνεδρίου χτυπούσε "κόκκινο", στα άδυτα της αίθουσας Τύπου, πίσω από μια κλειστή πόρτα, χτίστηκε από την αρχή και εν ριπή οφθαλμού ένα τηλεοπτικό studio, αυτό του web-tv της "Αυγής" σε συνεργασία με το Στο Κόκκινο 105,5. Με τεχνικούς και δημοσιογράφους να κάνουν ό,τι μπορούν -σε μια αίθουσα χωρίς καλό εξαερισμό και χωρίς επαρκή κλιματισμό- για να έχουν τη δυνατότητα εκείνοι που δεν βρίσκονται στο συνέδριο να παρακολουθούν από την ιστοσελίδα της "Αυγής", όλα τα σχετικά."
ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΟΞΕΙΑ ΚΙ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ...!!!

Τη ριζική αναμόρφωση των σωμάτων ασφαλείας:
Κατάργηση όλων των ειδικών δυνάμεων καταστολής και αστυνόμευσης των αγώνων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.
Απαγόρευση παρουσίας των σωμάτων ασφαλείας στους χώρους στους οποίους διεξάγεται πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα και επέκταση του ασύλου σε όλους τους εκπαιδευτικούς και εργασιακούς χώρους.
Κατάργηση κάθε αυτοδιοίκητου των σωμάτων ασφαλείας. Υπαγωγή τους στον έλεγχο των μαζικών οργανώσεων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και μετατροπή τους σε πολιτοφυλακές, με εκ περιτροπή συμμετοχή σε αυτές επίλεκτων μελών των μαζικών εργατικών οργανώσεων και της νεολαίας. Καθορισμός του προγράμματος εκπαίδευσής τους από εκλεγμένη επιτροπή εκπροσώπων από τις μαζικές οργανώσεις.

3 σχόλια:

  1. couva den tha ginoume pote simoritakia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε τι μας νοιαζει τι λενε οι ψοφιοι !! Ο λαος γυρναει στον Εθνικισμο !! Κατακταμε την νεα γενια ! Το τι λενε τα ψοφιμια, το γραφουμε και το γραφουν οι νεοι, εκει που δεν πιανει μελανι...Στ'αρχιδια μας και στα αρχιδια τους ( των νεων, δηλαδη...) Η αριστερα ψοφαει μεσα στις λαμογιες της....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσιπροσυριζαιοι αν επιχειρησετε κατι και θα σας γαμησουμε για δευτερη φορα μετα δεν θα ζησουμε μαζι και παλι, εμεις οι Ελληνες με τους Ελληνες και εσεις οι προδοτες με τους ισλαμιστες..μακρυα γαμημενοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών