Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2013

Από την Εκάλη... δήμαρχος Μελιγαλά! Ποιος είναι ο “αλεξιπτωτιστής” του Σαμαρά Φ. Μπάμης


Από την Εκάλη... δήμαρχος Μελιγαλά! Ποιος είναι ο “αλεξιπτωτιστής” του Σαμαρά Φ. Μπάμης

Αρνητικός πρωταγωνιστής των προχθεσινών γεγονότων στην Πηγάδα του Μελιγαλά ήταν ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, ο οποίος στον λόγο του επιχείρησε να εξισώσει θύτες και θύματα, αποκαλώντας όλους «σφετεριστές της εξουσίας», προκειμένου να γίνει αρεστός στον (φον) Αντωνάκη και να πάρει το πολυπόθητο «χρίσμα» στις προσεχείς εκλογές, αλλά και να εισπράξει στον Β΄ Γύρο τις λίγες αλλά καθοριστικές ψήφους των αριστερών, όπως έγινε το 2010: «Ήταν οι εποχές που η Ελλάδα πολεμούσε να διώξει τους κατακτητές της. Κι ο σφετερισμός της εξουσίας εκφράστηκε με δύο αντίπαλα πολιτικά μέρη που ταλαιπώρησαν την χώρα για πολλά χρόνια».
Ποιος είναι όμως ο Φίλιππος Μπάμης; Μέχρι το 2010 ήταν....
δημοτικός σύμβουλος στην Εκάλη των «εκλεκτών» («για να κάνουμε την Εκάλη μας αντάξια των προσδοκιών των εκλεκτών κατοίκων της» - Εφημερίδα «Ευ Ζην στην Εκάλη). Το 2010, όμως, προσγειώθηκε με… αλεξίπτωτο (καθότι δηλώνει και… πιλότος!) από τα σαλόνια της Εκάλης στα… αλώνια της Οιχαλίας. Γιατί άραγε;
Για επιχειρηματικούς λόγους, διότι ο πολυπράγμων δήμαρχος είναι μέσα σ’ όλα: συμμετέχει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Γενικής Εμπορίου και Βιομηχανίας Α.Ε. (εταιρεία εισηγμένη στο Χ.Α.Α. από το 1990), είναι Πρόεδρος της Α.Ε. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΠΑΜΗΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, Πρόεδρος της Α.Ε. ΜΠΑΚΑΡ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εισαγωγέων και Εξαγωγέων Προϊόντων Χάλυβος. Μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνος κ.τ.λ.
Στον Μελιγαλά, εκτός από τα δημοτικά, ασχολείται και με τα φωτοβολταϊκά. Πιο συγκεκριμένα, από την 11η Ιουνίου του 2007 είχε κάνει αίτηση για χορήγηση αδείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ως «ΜΠΑΜΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μεσσηνίας ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΒΙ.ΠΕ. ΜΕΛΙΓΑΛΑ», για 1,9712 Φωτοβολταϊκά, μια επένδυση 10 εκατομμυρίων ευρώ, για την οποία οι… κακές γλώσσες της περιοχής επιμένουν πως γίνεται με την συνεργασία του «εθνικού εργολάβου» Μπόμπολα, του ΕΠΟΝίτη που έγινε βαρόνος.
Πάντως, ο Φ. Μπάμης είναι σήμερα τύποις δήμαρχος Οιχαλίας, καθότι δεν διαθέτει πλέον την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Συχνά, η διαφοροποίηση των δημοτικών του συμβούλων γίνεται με επεισοδιακό τρόπο και καταλήγουν στα δικαστήρια. Όπως τον Φεβρουάριο του 2012, που μέσα στο γραφείο του επιχείρησε να αποβάλλει βιαίως την ορκωτή λογίστρια κ. Σταυροπούλου –σύμφωνα με μήνυση που υπεβλήθη εναντίον του-, για να εισπράξει ένα ηχηρό χαστούκι από τον αδερφό της που ετύγχανε εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του και αντιδήμαρχος.
Τουλάχιστον στην Πηγάδα του Μελιγαλά κανείς δεν τον ακούμπησε, ούτε τον χαστούκισε, παρά μόνο του αφαιρέθηκε το μικρόφωνο. Οπότε γιατί φωνάζει; Προφανώς για να τον ακούσει ο (φον) Αντωνάκης…

7 σχόλια:

  1. Έτσι εξηγούνται όλα...
    Ντόπιος κάτοικος του Μελιγαλά αποκλείεται ποτέ να έβγαινε και να έλεγε αυτά τα απαράδεκτα που είπε ο εν λόγω τύπος...
    "Αερόστατο" δήμαρχος είναι...δεν τον ενδιαφέρει η ιστορικότητα της περιοχής παρά μόνο οι επενδύσεις και το κέρδος που προσφέρει η περιοχή...

    Αντιγνώμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια κακώς και οι ντόπιοι κάτοικοι του Μελιγαλά που δεχτήκανε να βγάλουν έναν δήμαρχο που στην κυριολεξία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ.
      Δικαίωμα τους βεβαίως να ψηφίζουν όποιον πιστεύουν αλλά μάλλον δεν δώσανε την απαραίτητη προσοχή, τέλος πάντων, σε λίγους μήνες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν καλύτερα.

      Διαγραφή
    2. Μην την ψάχνεις τη δουλειά. Και οι υπόλοιποι Έλληνες μήπως δώσαμε την απαραίτητη προσοχή; Ποτέ δεν είναι αργά. Ας διαγράψουμε τους πρόστυχους δημαγωγούς μια κι έξω.

      Διαγραφή
  2. Χαχαχα γουστάρω ξεβράκωμα, έτσι, απο δώ και πέρα έτσι θα μαθαίνει ο κόσμος τις άκρες και τις λαμογιές σας.
    ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ!

    ΜΠΡΑΒΟ στον συναγωνιστή Ηλία Παναγιώταρο που τον ξαπόστειλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΠΑΜΗΣ ?? ΛΕΩ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΑΜΗΣ Ο ΡΑΣΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών