Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Οκτωβρίου 04, 2013

ΒΗΜΑ: "Υπάρχουν νομικά κενά στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής...Η δίωξη δεν στέκει"

Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο του δημοσιογράφου Β. Λαμπρόπουλου του ΒΗΜΑτος που απηχεί τις απόψεις, όχι μόνο του ΔΟΛ αλλά και της...Αστυνομίας (και ο ο νοών νοείτω) που αποτελεί ομολογία πολιτικής αντισυνταγματικής δίωξης της Χρυσής Αυγής καθώς η ποινική καταρρίπτεται!

Τίτλος: "Οι έξι μαύρες τρύπες στην έρευνα για τη Χρυσή Αυγή"


«Η έρευνα έγινε βιαστικά, κάτω υπό πίεση χρόνου και είχε τουλάχιστον έξι μεγάλα κενά που τώρα εκμεταλλεύεται η «Χρυσή Αυγή». Δεν διερευνήθηκαν βασικές πτυχές της δράσης της οργάνωσης πέρα από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Δεν υπήρξε διασταύρωση στοιχείων και.....
μαρτυριών και δεν υπήρξε ουσιαστική «προστασία» των βασικών μαρτύρων» που η Χρυσή Αυγή πληροφορήθηκε από λάθος των δικαστών τα ονόματα τους».
 
Σε αυτήν την επισήμανση προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης νομικοί αλλά και δικαστικοί που είχαν πληροφορηθεί το πλήρες περιεχόμενο της δικογραφίας για την συμμετοχή των μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής, ως εγκληματική οργάνωση. Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι «ήταν λάθος μας οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε μικροπωλητές, τα δημόσια επεισόδια και το …περιώνυμο «εγέρθητω» γεγονός που μέτρηση στη μη προφυλάκισή τους…
 
Σύμφωνα με τις επισημάνσεις αυτές οι «τρύπες» της δικογραφίας είναι οι εξής: 

ΠΡΩΤΟΝ: Διερευνήθηκε εξαντλητικά και πλήρως από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μόνο η υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η οποία όμως ήταν προφανές ότι υπήρξε μετά από ολιγόλεπτη συνεννόηση υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής σε τοπικό επίπεδο και υπήρχε εμπλοκή μόνο του βουλευτή Πειραιά Γιάννη Λαγού. Έτσι ήταν προφανές ότι μόνο αυτή η εγκληματική ενέργεια δεν θα μπορούσε να καταδείξει, με ακλόνητα στοιχεία, τις τυχόν συνεννοήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Χρυσής Αυγής για οργανωμένες επιθέσεις.
 
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Παρότι υπήρχαν σχετικές διαβεβαιώσεις, τελικά από την ΕΛ.ΑΣ και τις δικαστικές αρχές δεν διερευνήθηκαν περαιτέρω άλλες 11 οργανωμένες επιθέσεις υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, κυρίως σε αλλοδαπούς, ώστε να φανεί τυχόν άνωθεν εκπόρευση. Ούτε ζητήθηκε άρση απορρήτου για να φανούν, έστω εκ των υστέρων, οι άνωθεν εντολές ούτε οτιδήποτε άλλο. Η απάντηση στελεχών της ΕΛ.ΑΣ ήταν ότι «είχαμε εντολές να κάνουμε γρήγορα, να τελειώνουμε σε λίγες μέρες κι έτσι αναγκαστήκαμε να ψάξουμε μόνο την Νίκαια. Η έρευνα για τις παλιές υποθέσεις υπολογίζαμε ότι θα γίνει σε δεύτερο χρόνο…».
 
ΤΡΙΤΟΝ: Για μια σειρά στελεχών της Χρυσής Αυγής, εκτός του Γιάννη Λαγού, στην δικογραφία που είχε συντάξει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν υπήρχε επιβαρυντικό στοιχείο για εμπλοκή στην δολοφονία Φύσσα. Υπήρχαν μόνο κάποιοι διάλογοι ιδιωτών που μιλούσαν γενικά για ευθύνες βουλευτών της Χρυσής Αυγής με κριτήριο ωστόσο όσα έβλεπαν στην… τηλεόραση και είχαν «γενική άποψη».

ΤΕΤΑΡΤΟΝ
: Στην δικογραφία είχε ενταχθεί, κατά λάθος, ιδιόχειρο σημείωμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που αποκάλυπτε το όνομα ενός από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Κι έτσι στελέχη της Χρυσής Αυγής, που είχαν ήδη κάνει εσωτερική έρευνα για να βρουν ποιοι ήσαν αυτοί που είχαν καταθέσει, μίλησαν για «παράνομες πράξεις» αυτών των μαρτύρων ώστε να «κλονίσουν» την μαρτυρία τους. 

ΠΕΜΠΤΟΝ: Όπως ανέφερε ο συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη κ. Παύλος Σαράκης «στη δικογραφία της υπόθεσης υπήρχαν ασαφή στοιχεία για παράνομες πράξεις. Υπήρχαν πρακτικά του κοινοβουλίου από ένα επεισόδιο του περασμένου Ιουλίου και άλλες γενικές αναφορές. Ακόμη η υπεράσπιση αναφέρθηκε σε πλαστότητα του καταστατικού της Χρυσής Αυγής που παρουσιάσθηκε στα ΜΜΕ». 

ΕΚΤΟΝ: Δεν υπήρχε άλλη ενδελεχής έρευνα ούτε των οικονομικών της οργάνωσης, ούτε άλλων παραμέτρων της δράσης της ώστε να προστεθούν νέα στοιχεία σε «οργανωμένες επιθέσεις». Η υπό διερεύνηση «δομή» της οργάνωσης βασίσθηκε κυρίως στα προφανή στοιχεία για την κομματική διάρθρωση της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον, αντίθετα με ό,τι είχε προαναγγελθεί, στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης δεν προστέθηκαν πολλά και σημαντικά στοιχεία από παλιότερες έρευνες της ΕΥΠ ή της ΕΛ.ΑΣ γιατί προφανώς δεν υπήρχε πλήρης νομική αποσαφήνιση στα αιτήματα άρσης απορρήτου… 

8 σχόλια:

  1. Α, ρε το δημοσκοπικο ΠΕΟΣ, τι κωλοτουμπες θα φερει σε 'δημοκρατες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. paspartou ΒΑΛΕ ΚΑΙ 2 ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΔΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ .ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ.
    ΚΑΡΑΦΑΡΣΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ

    http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/316388/maimoudes/

    Γιατί τώρα; Γιατί με τόση φόρα; Γιατί με τέτοια ιλιγγιώδη ταχύτητα; Γιατί με τόσες γρήγορες, σύντομες διαδικασίες; Γιατί με τέτοια προχειρότητα; Και γιατί τόσο αντιφασιστικό μένος από την πλευρά του κυβερνητικού προσωπικού;
    Δύο οι λόγοι. Ορατοί και προφανείς από κάθε σκεπτόμενο και καχύποπτο πολίτη. Επειδή σε τρία τέρμινα η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τουτέστιν τα διεθνή πρακτορεία και τα ξένα κανάλια θα αποτύπωναν σκηνές απείρου νεοελληνικού χάους. Τραμπουκισμοί, κουκουλοφόροι, φασιστοειδή και ροπαλοφόροι θα μετέτρεπαν την Αθήνα σε πεδίο πολεμικών αναμετρήσεων. Με πρωταγωνιστές Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Παππά και όλα τα λεβεντόπαιδα της παρέας. Το μήνυμα απλό: Αντωνάκη, του είπαν, μάζεψέ τους αλλιώτικα πάπαλα η προεδρία. Δεν θα μας κάνεις εσύ ρόμπα στην Οικουμένη.

    Ο δεύτερος λόγος στο ίδιο μήκος κύματος. Επειδή αρχές καλοκαιριού θα στηθούν κάλπες για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Τουτέστιν και με δεδομένη την οργή εκατομμυρίων «μελλοθάνατων», τα φασούλια θα κατέγραφαν ανεξέλεγκτη αύξηση των δύο «άκρων». Το φαντάζεστε; Η πλειονότητα της ελληνικής ομάδας που θα κατέληγε στο ευρωκοινοβούλιο των Βρυξελλών να απαρτίζεται -κυρίως- από Χρυσαυγίτες και Συριζαίους; Η μεγάλη ανατριχίλα. Τόσο για τον Σαμαρά όσο και για την Μέρκελ. Το μήνυμα απλό: Αντωνάκη, του είπαν, μάζεψέ τους, αλλιώτικα κλείνουμε την στρόφυγγα δανείων και επιδοτήσεων.

    Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται με τον πιο εκκωφαντικό θόρυβο, ότι το εκάστοτε ελληνικό γκουβέρνο είναι ενεργούμενο των ξένων αφεντικών. Οταν τα ξένα κέντρα θέλουν τότε οι ελληνικές κυβερνήσεις μπορούν. Κάπως έτσι δεν μπαγλαρώσανε τους Ξηρούς, τον Κουφοντίνα και τον Γιωτόπουλο; Με την απειλή του Λευκού Οίκου πως αν δεν εξαρθωθεί η 17 Νοέμβρη δεν πρόκειται να συμμετάσχει η Αμερικανική ομάδα στους Ολυμπιακούς της Αθήνας!

    Είναι κακό αυτό;
    Είναι.

    Γιατί αποκαλύπτει εξάρτηση και υποτέλεια. Οι δύο πυλώνες μιας τριτοκοσμικής Μπανανίας. Γι' αυτό το λόγο μας προέκυψε το Μνημόνιο. Γι' αυτό το λόγο υπογράψαμε όλες τις συμφωνίες με τις οποίες ξηλώθηκε ο παραγωγικός ιστός της χώρας και συρρικνώθηκε ο πρωτογενής τομέας. Και γι' αυτό τον λόγο υπογράψαμε την συμφωνία «Δουβλίνο 2» με την οποία η Ελλάδα μετατράπηκε σε ατελείωτη χωματερή ανθρώπινων, τριτοκοσμικών «ερειπίων».

    Με απλά λόγια -και βάλτο καλά στο μυαλό σου- οι μεγάλες κακοδαιμονίες, συμπεριλαμβανομένης της «Χρυσής Αυγής»- προήλθαν από ένα απλό γεγονός. Οτι όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις μετέτρεψαν την χώρα σε σφουγγαρίστρα, καρπαζοειπράκτορα, σε χέρσο οικόπεδο και σε πόρνη πεζοδρομίου των ευρωπαίων και των αμερικανών.

    Οπως συμβαίνει με τους γύφτους και τις μαϊμούδες στα πανηγύρια. Βαράει το ντέφι ο Σόιμπλε, χοροπηδάει ο Αντωνάκης. Και όσο καλύτερα χοροπηδάει, τόσο εκείνος μια μπανάνα του πετάει. Ετσι ακριβώς μας βλέπουν φίλε μου.
    Ψωραλέες μαϊμούδες για τα πανηγύρια!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απο ποτε ενδιαφερει την χρυση αυγη τι λεει το βημα ? ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΡΕ ΠΑΛΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ενδιαφέρον έγκειται στη στροφή 180 μοιρών που κάνει. Προσέξτε τη γλώσσα της σοφιστείας, το φέρνει από εδώ, το φέρνει από εκεί, θέλει να παραδεχθεί την πατάτα του δημοσιογραφικού ομίλου, αλλά όχι ακριβώς, τα μασάει. Είναι απόλαυση να διαβάζεις την προπαγάνδα τους...

      Διαγραφή
    2. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των σημείων του άρθρου είναι έξι (6). Ποιού λαού αγαπημένος αριθμός είναι το 6; Μπα! Σύμπτωση θα είναι...

      Διαγραφή
  4. ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ



    http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/316056/karafarsara/


    Ου να μου χαθείτε! Το σίχαμα ατελείωτο και απροσμέτρητο.
    Η επικοινωνιακή τακτική η μόνιμη και βολική συνταγή. Σχεδόν άπαντες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ελεύθεροι και σχεδόν αθώοι. Από την αρχή το έλεγαν έγκυροι νομικοί κύκλοι. Οτι με το «άκουσα», «νομίζω», «μου είπαν», «πιστεύω», «διάβασα» και όλα τα συναφή, δεν στοιχειωθετείται κατηγορία κακουργηματική!

    Το ήξεραν; Φυσικά! Ηξεραν δηλαδή ότι τα μοναδικά ενοχοποιητικά στιχεία εμπλέκουν κυρίως τον Λαγό; Φυσικά! Τότε; Μα είναι ηλίου φαεινώτερο. Να γίνει ντόρος. Με τον ντόρο ο πόνος του φτωχού να λησμονηθεί. Με τον ντόρο να συρρικνώσουν τα δημοσκοπικά ευρήματα των φασιστοειδών. Με την συρρίκνωση Χρυσαυγιτών να προσποριστούν ψήφους δύο λεβεντόπαιδα του πολιτικού προσωπικού. Δηλαδή Σαμαράς, Καμμένος. Και ο Καρατζαφέρης να νεκρανασταθεί. Αντε να πάρει και μερικά ψηχουλάκια και ο Βενιζέλος. Και με τον προσπορισμό αυτοί μεν να ξεπλυθούν και οι Κασιδιάρηδες να εκτοπιστούν.

    Για την πραγματοποίηση αυτού του επιχειρησιακού σχεδίου χρησιμοποιήθηκαν και αξιοποιήθηκαν μπόλικοι τηλε-δημοσιογράφοι σε ρόλους κομπάρσων μιας τραγωδίας που ίσως καταλήξει καραφαρσάρα. Επιπέδου Στάθη Ψάλτη εποχής «Δελφινάριου». Και ούτε Για την εφαρμογή του ίδιου επιχειρησιακού σχεδίου χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο και εφαλτήριο η ανώτατη βαθμίδα του δικαστικού συστήματος. Οι τρισάθλιοι είναι ικανοί να διαπράξουν τα πάντα και να διαπομπεύσουν κάθε θεσμό προκειμένου να εξασφαλίσουν την εξουσία τους, Μικρή η μεγάλη.

    Με ένα λόγο, Χειροπέδες, προσαγωγές, κουκούλες μελών της αντιτρομοκρατικής και ατελείωτες ώρες ανακρίσεων καθώς και άφθονες σελίδες δικογραφιών, στήθηκαν για μια παράσταση γνωστή: Γιούρια στην τάβλα με τα κουλούρια.

    Οσο για τον φασισμό μία η συνταγή η αποτελεσματική: Παραγωγή, ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, καρατόμηση της ανεργίας, στιχειώδης εντιμότητα των πολιτικών και αμέριστη φροντίδα των φτωχών. Τότε και μόνο τότε η συμμορία θα εξαφανιστεί. Ολα τ άλλα σκηνοθετούνται ώστε να ανεβαίνει η θεαματικότητα των δελτίων των οκτώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τούτα και με τ' άλλα, τρείς βουλευτές της ΧΑ είναι ακόμη φυλακή. Τα ψέμματα του Βήματος και των άλλων συκοφαντών και ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΩΝ τους έβαλαν εκεί. Να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι! Φτάνει πια αυτή η φαρσοκωμωδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΟΥΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ,ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΕΚΤΑΝΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΙΚΟΥ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΔΑΓΚΟΤΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών