Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Οκτωβρίου 07, 2013

Ρόδα είναι και γυρίζει... Πως ο Ερντογάν βρέθηκε από τη φυλακή στην πρωθυπουργία!

Γράφει ο Αντίοχος

Η ανατροπή του Τούρκου πρωθυπουργού Ερμπακάν
Παρακάτω, θα σας διηγηθώ μια πραγματική ιστορία, η οποία συνέβη στη γειτονική μας Τουρκία. Το 1997, ο Νετζεμεντίν Ερμπακάν, ηγέτης του Κόμματος της Ευημερίας, έγινε στα γεράματά του ο πρώτος ισλαμιστής πρωθυπουργός της Τουρκίας. Πράγμα ανεπίτρεπτο για το κεμαλικό κατεστημένο της χώρας. Μια ωραία πρωία, τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του οι τότε αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων –μαντρόσκυλα του κεμαλισμού- και του συνέστησαν να....
παραιτηθεί όμορφα κι ωραία και χωρίς φασαρίες, αλλιώς θα κατέβαζαν τα τανκς. Έτσι κι έγινε. Έναν χρόνο αργότερα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας έθεσε εκτός νόμου το κόμμα του Ερμπακάν, στέρησε τα πολιτικά δικαιώματα του Ερμπακάν και 71 στελεχών του κόμματος και εν τέλει έθεσε τον Ερμπακάν σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Ταγίπ Ερντογάν: από τη φυλακή στην πρωθυπουργία!
Όμως, ο 80χρονος Ερμπακάν άφησε τα ηνία στον Ταγίπ Ερντογάν, τότε δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης (1994-1998).  Το 1999, το κεμαλικό κατεστημένο έκλεισε στη φυλακή τον Ερντογάν, επειδή απήγγειλε δημόσια στίχους ποιήματος με ισλαμικό περιεχόμενο και του στέρησε και τα πολιτικά του δικαιώματα. Τον Αύγουστο του 2001, ο Ερντογάν ίδρυσε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, «ενάντια στη διαφθορά, στις απαγορεύσεις και τη φτώχεια». Λίγο αργότερα κέρδισε τις εκλογές, αλλά ο ίδιος δεν ήταν ούτε βουλευτής. Ξεπέρασε το σκόπελο με αναπληρωματικές εκλογές, όταν έληξε η ποινή του, εκλέχθηκε βουλευτής και έγινε πρωθυπουργός. Και βγήκε ξανά και ξανά και είναι μέχρι σήμερα πρωθυπουργός της Τουρκίας.
Πληρωμή με το ίδιο νόμισμα!
Ο γηραιός πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας στρατηγός εν αποστρατεία Ισμαήλ Χακί Καρανταγί, οδηγείται σιδηροδέσμιος στο δικαστήριο, κατηγορούμενος για ανάμιξη στο «βελούδινο» πραξικόπημα του 1997, που ανέτρεψε τον Ερμπακάν. Παράλληλα, στο πλαίσιο της έρευνας για το πραξικόπημα, πολλοί άλλοι πρώην ανώτατοι αξιωματικοί έχουν πάει στη φυλακή, εκεί που κάποτε έστελναν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Ο Ερντογάν τους πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα, μόλις γύρισε ο τροχός! Ρόδα είναι και γυρίζει, λοιπόν...


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/roda-einai-kai-gurizei...-pws-o-erntogan-brethhke-pao-th-fulakh-sthn-prwthu#.UlKG29K8AQM#ixzz2h1rqPWOR

1 σχόλιο:

  1. Και να προσθέσω κάτι, να θυμηθούμε οτι πρίν τον Ερντογάν υπήρχε ο άξονας Τουρκίας-Ιζραήλ τον οποίο διατηρούσαν οι ντονμέδες κεμαλικοί στρατηγοί για να προστατεύουν στην αγκαλιά τους το περιούσιο κράτος, μαντέψτε με ποιό κράτος τους αντικατέστησε το ιζραέλ.
    Άρα λοιπόν και εκεί αντισταθήκανε και πολεμήσανε όσο μπορούσανε τους ισλαμιστές, οι οποίοι είχανε όμως δυνατό ρεύμα στην τουρκική κοινωνία, έτσι λοιπόν τίποτε δεν είναι δυνατόν να σταματήσει μια ιδέα για την οποία έχει έρθει η ώρα της.

    Και δόξα τω Θεώ εδώ δεν περιμένουμε ισλαμιστές να μας ξεμπλέξουν απο τα γνωστά ρυτιδιασμένα χέρια του παγκόσμιου συστήματος αλλά ΕΛΛΗΝΕΣ!

    Έσσεται Ήμαρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών