Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 06, 2014

Κανέλλη για Φιλιππίδη και σκάνδαλο Τ.Τ.: «Δεν προφυλακίζεται εύκολα άνθρωπος, ο οποίος παρουσιάζεται αυτοβούλως»

σ.σ. ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Το ΚΚΕ αναπόσπαστο κομμάτι του ξενόδουλου αντιλαϊκού ελληνόφωνου καθεστώτος.

Στην πρωινή εκπομπή του Παπαδάκη εμφανίστηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, προκειμένου να μιλήσει για παντός του επιστητού, όπως πάντα. Στην εκπομπή αυτή συζητώντας νομικά ζητήματα εξέφρασε το επιχείρημα ότι «δεν προφυλακίζεται εύκολα άνθρωπος, ο οποίος παρουσιάζεται αυτοβούλως». Μήπως η φράση της βουλευτού του ΚΚΕ αναφερόταν...
στις προφυλακίσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που προφυλακίστηκαν παρότι δεν ρωτήθηκαν στις απολογίες τους για κανένα έγκλημα και παρότι προσήλθαν αυτοβούλως στην δικαιοσύνη;

Προφανώς και αυτό δεν συμβαίνει γιατί και σε αυτό το θέμα, όπως σε όλα τα θέματα της πολιτικής ζωής του τόπου, υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, αναλόγως με το αν κάποιος κόβει ψηφαλάκια από την ΝΔ ή όχι. Η βουλευτής του ΚΚΕ, η «πασιονάρια της Εκάλης», όπως την αποκαλούν κάποιοι, αναφερόταν στην ιστορία του Α. Φιλιππίδη του σκανδάλου με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο εν λόγω κατηγορούμενος για επισφαλή δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων προς διάφορους πλουτοκράτες της Ελλάδας, θυμίζουμε, είχε προβεί σε πάμπολλες δηλώσεις ότι «ήταν στην Αμερική» και ότι «θα επιστρέψει όταν τελειώσει τις δουλειές του», προκειμένου να παραδοθεί στην δικαιοσύνη, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε εις βάρος του. Αργότερα πιάστηκε στην Τουρκία από όπου και μας ήρθε χθες το πρωί. Οι απόψεις για τον τρόπο που ήρθε διίστανται, αφού κάποιοι λένε ότι ήρθε αυτοβούλως και άλλοι λένε ότι απελάθηκε. Το μόνο δεδομένο, βέβαια, είναι ότι δεν ήταν στην Αμερική όπως δήλωνε.

Πολλοί αναλυτές ευστόχως παρατηρούσαν ότι η όλη κράτηση του στην Τουρκία είχε την σκοπιμότητα να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις σχετικά με το ποιους θα «δώσει» και ποιους θα κρύψει στην απολογία του ο Φιλιππίδης. Το γεγονός  ότι πολλά (αν όχι όλα…) από τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπαθούν να προβάλλουν επιχειρηματολογία, ώστε να προδικαστεί η μη προφυλάκιση του, συντελούν στην ανάπτυξη αυτής της σκέψεως.

Το γεγονός δε ότι μία βουλευτής του δήθεν φιλολαϊκού και δήθεν αντισυστημικού ΚΚΕ, συνδράμει σε αυτές τις φωνές είναι αν μη τι άλλο τουλάχιστον περίεργο, πριν ακόμα εξετάσουμε τα προαναφερθέντα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Μία φράση του Άγγελου Φιλιππίδη περί φιλίας του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, παρότι εν τέλει οδήγησε στο «άδειασμα» του Προέδρου του ΤΤ από τον τέως πρωθυπουργό, οδήγησε σε σκέψεις. Ας θυμηθούμε ένα άρθρο του Ν. Χασαπόπουλου το 2010 στην εφημερίδα «Το Βήμα», όπου μεταξύ άλλων σημείωνε, μιλώντας για την Κανέλλη, ότι:

«Αν και ψήφισε, όπως για πρώτη φορά αποκαλύπτει, μόνο μία φορά στη ζωή της Δεξιά (τις άλλες αφήνει να εννοηθεί ότι ψήφιζε πάντοτε ΚΚΕ), χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει ποιο κόμμα, η κυρία Κανέλλη, προτού βαδίσει τον «κόκκινο δρόμο», έκανε έναν γύρο από το ΚΟΔΗΣΟ, είχε δεχθεί λουλούδια από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή όταν εκφωνούσε το δελτίο ειδήσεων, διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Ανδρέα Παπανδρέου και την (τότε) σύζυγό του κυρία Δήμητρα Λιάνη, αλλά και με τον Χαρίλαο Φλωράκη, τον οποίον, όπως αναφέρει, τον γνώρισε πολύ πιο πριν της προταθεί να γίνει βουλευτής του ΚΚΕ.»

Το γεγονός ότι σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ όπως είδαμε, έχει ήδη προδικάσει την μη προφυλάκιση του Φιλιππίδη, αποτελεί τροφή για σκέψη. Ασχέτως του τελικού αποτελέσματος, όμως, το οποίο είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των ανακριτών, παραμένει μυστήριο το γεγονός ότι οι έρευνες δεν έχουν επεκταθεί και σε άλλους προέδρους του ΤΤ, που είχαν αγαστή συνεργασία με τον Βενιζέλο ή γενικότερα το ΠΑΣΟΚ.

πηγή

2 σχόλια:

  1. ΗΙ Κανέλλη Τώρα ως τι αναφέρεται ?ως η αντικειμενική αγωνίστρια, η ως το πρότυπο αριστερής αγωνίστριας ?άμα ήτανε Όλοι αυτοί αυτο που μας πουλάνε, θα είχαν επαναστατήσει όταν οι "δημοκράτες"έβαζαν φυλακή τους "ναζί"'_." δε συμφωνώ με όσα λες όμως θα υπερασπιστώ το δικαίωμα σου να λες ελεύθερα την γνώμη σου ακόμα και με τη ζωή μου"Α ρε κατακαημενε Βολταίρος, που σε έχουν κάνει λάστιχο, και σε επικαλούνται οπότε τους βολεύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως καμμένη βαζελού που κάνει βαφτήσια στην γάτα της, μένει στην Εκάλη και στο υπόγειο της βίλας της μένει και η υπηρέτρια.
      Έτσι είναι τα αφεντικά της αριστεράς.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών