Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 06, 2014

Έντονη ανησυχία στα αμερικάνικα ΜΜΕ για την ανοδική πορεία των ποσοστών της Χρυσής Αυγής


Έντονη ανησυχία στα αμερικάνικα ΜΜΕ για την ανοδική πορεία των ποσοστών της Χρυσής Αυγής

New York Times, Wall Street Journal: Η Χρυσή Αυγή διευρύνει την επιρροή της
Εκτενή ρεπορτάζ από την εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Ήρωες των Ιμίων, είχαν οι ναυαρχίδες του αμερικανικού κατεστημένου, New York Times Wall Street Journal, επισημαίνοντας ότι παρά τις απηνείς διώξεις και τις προφυλακίσεις του Αρχηγού, βουλευτών και στελεχών, η Χρυσή Αυγή όχι μόνο κρατάει τις δυνάμεις της, αλλά διευρύνει και την επιρροή της. Βεβαίως, οι χαρακτηρισμοί των Αμερικανών για την Χρυσή Αυγή στο αφιέρωμα, είναι βγαλμένες από το ρεπερτόριο του ΣΥΡΙΖΑ (φασιστικό», «ξενοφοβικό» κ.τ.λ.)
Οι «New York Times» κατ’ αρχάς,  αναφέρονται στην....
ίδρυση της «Εθνικής Αυγής», επισημαίνοντας τα εξής: «Με στόχο να παρακάμψουν ενδεχόμενες προσπάθειες της κυβέρνησης για την απαγόρευση του κόμματος, ενόψει των ευρωεκλογών, στελέχη της Χρυσής Αυγής σκοπεύουν στη δημιουργία νέου κόμματος. Η αλλαγή ονομασίας μοιάζει με ελιγμό, ο οποίος αποσκοπεί να παρακάμψει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τον έλεγχο της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησαν πέρυσι».
Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι, «μολονότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει τη δυνατότητα απαγόρευσης πολιτικών κομμάτων, προσπάθησε να αμβλύνει την επιρροή της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική οργάνωση». Παρά επίσης την προφυλάκιση των ηγετικών στελεχών του εθνικιστικού και ξενοφοβικού κόμματος, η δημοφιλία του παραμένει υψηλή».
Τέλος, παρατίθενται οι αριθμοί από πρόσφατη (φανερή) δημοσκόπηση για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, υπογραμμίζοντας ότι «παρά τις ενδείξεις για μεταστροφή της ελληνικής οικονομίας, μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, η εύθραυστη κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αντιμετωπίζει έντονες πιέσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την Χρυσή Αυγή, που διευρύνουν την επιρροή τους λόγω της αντίδρασης των Ελλήνων στη λιτότητα».
Η Wall Street Journal, αρχίζει με τα… γνωστά περί «σειράς βίαιων επεισοδίων και ρατσιστικών επιθέσεων» και καταλήγει με την εξής διαπίστωση: «Η δημοφιλία της Χρυσής Αυγής ενισχύθηκε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της υψηλής ανεργίας, όπως φανερώνει και η στήριξη που απολαμβάνει σε φτωχές περιοχές, όπου αναπτύσσονταν και διάφορες ανθρωπιστικού χαρακτήρα δραστηριότητες, με τον παράλληλο αποκλεισμό των μεταναστών. Σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το κόμμα φέρεται να διατηρεί την ισχύ του, παρά τις διώξεις που έχουν ασκηθεί».
(ΥΓ): Το φόβο μας να’ χουν!
Εθνικισμός.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών