Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 06, 2014

Καθημερινή: «Η Ν.Δ. να στηρίξει Καμίνη για να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή»

σ.σ. ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Τα έχουν βρει σκούρα στο κλεπτοκρατικό τόξο για τον Δήμο της Αθήνας και τσακώνονται μεταξύ τους...

«Οι εκλογές στον Δήμο Αθηναίων» ονομάζεται το κείμενο στην «Καθημερινή» που υπογράφει κάποιος Διονύσης Γουσέτης, ο οποίος έχει δώσει στο παρελθόν «λαμπρά» δείγματα αντιεθνικισμού.

Γράφει, λοιπόν, ο Γουσέτης τα εξής: «Το τοπίο των εκλογών στον Δήμο Αθηναίων έχει σχεδόν ξεκαθαρίσει. Από τα τρία μεγαλύτερα σε ποσοστό ψηφοφόρων κόμματα, τα δύο έχουν χρίσει τους υποψηφίους τους. Η Χρυσή Αυγή...
έχει χρίσει τον κ. Κασιδιάρη, ο οποίος χαιρετά ναζιστικά, εμφανίζεται με τατουάζ σβάστικα και αρέσκεται να χτυπάει γυναίκες και μάλιστα δημόσια, στα κανάλια. Το κόμμα του, που έχει χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση, σκοπεύει να αξιοποιήσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές για επαναφορά των ύβρεων, παρελάσεων, εκφοβισμών, ναζιστικών συνθημάτων, ρατσιστικών συσσιτίων, που είχαν ατονήσει με τη φυλάκιση της ηγεσίας του. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς την ποιότητα διοίκησης του δήμου με δήμαρχο τον κ. Κασιδιάρη. Ο κ. Τσίπρας, από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποίησε το σιδερένιο χέρι του κόμματος για να στραγγαλίσει τη δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» που ίδρυσε ο ίδιος πριν από 8 χρόνια και να πετάξει ξεζουμισμένη την επικεφαλής της Ελένη Πορτάλιου, η οποία δήλωσε πικρά ότι έτσι «ακυρώνει ουσιαστικά τις λειτουργίες ενός κόμματος της Αριστεράς».

Έχρισε υποψήφιο τον 34χρονο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, χωρίς διαβούλευση ούτε καν στα κομματικά όργανα. Δεν γνωρίζω τον κ. Σακελλαρίδη για να έχω άποψη για την προσωπικότητά του. Ωστόσο, και μόνο το γεγονός ότι αποδέχθηκε αδιαμαρτύρητα αυτές τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες προδικάζει, αν μη τι άλλο, ότι η κομματική αφοσίωση του στη «γραμμή» προέχει από το ενδιαφέρον για τους Αθηναίους. Ενδιαφέρον που δεν έδειξε άλλωστε ούτε στις γεμάτες στερεότυπα τέσσερις τηλεοπτικές εμφανίσεις του που παρακολούθησα. Ανεξάρτητα όμως και από αυτά, με ποια προσόντα ένα παιδί του κομματικού σωλήνα, που ποτέ δεν έχει δουλέψει, που ποτέ δεν έχει διοικήσει, θα πετύχει ως δήμαρχος του πρώτου δήμου της χώρας; Μάλλον σαν κλώνοι  του κ. Τσίπρα μοιάζει – έτσι ξεκίνησε και αυτός την καριέρα του- παρά ως προοπτική για τον Αθηναίο πολίτη.

Μένει να μιλήσει η Ν.Δ. Οι εκλογές στην Αθήνα της προσφέρουν την ιδεώδη ευκαιρία να ανακάμψει: τη στήριξη της υποψηφιότητας του Καμίνη. Αυτομάτως, ο χαρακτήρας δημοψηφίσματος που ο κ. Τσίπρας έσπευσε να προσδώσει στις εκλογές καταρρέει, όπως καταρρέουν και οι κατηγορίες για απροθυμία της Ν.Δ. στις μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Καμίνης είναι γνήσιος μεταρρυθμιστής, ενώ συγχρόνως δεν ταυτίζεται με κόμματα και κομματικές ιδεολογίες. Στο έργο του για την Αθήνα έχω αναφερθεί και στο παρελθόν. Δεν είναι κάγκελα και συντριβάνια. Είναι οικονομικό ξελάσπωμα του δήμου, η αναβάθμισή του σε περίοδο κρίσης, ο απογαλακτισμός από την κεντρική εξουσία, η ιδιαίτερη μέριμνα για του ευάλωτους δημότες και άλλα. Η υποψηφιότητα Καμίνη συμβάλλει στην ανάσχεση της αναμενόμενης μεγάλης αποχής από τις εκλογές ενός κόσμου που βαρέθηκε την αντιπαράθεση μεταξύ κομματόσκυλων και ζητάει να ψηφίσει επί της ουσίας. Επιπλέον, η στήριξη του θα αποτρέψει τους ενδοκομματικούς ανταγωνισμούς στη Ν.Δ. Η στήριξή του θα κρίνει αποφασιστικά το κόμμα. Η μη στήριξη επίσης.».

Προσπερνούμε τα σχόλια του για τον Συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη, καθώς πρόκειται για «πολιτικές» σκέψεις πραγματικά νηπιακού επιπέδου. Εις ότι αφορά τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, στεκόμαστε στα «καρφιά» της Ελένης Πορτάλιου, υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων το 2010, η οποία κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι «ακυρώνει ουσιαστικά τις λειτουργίες ενός κόμματος της Αριστεράς» καθώς και το γεγονός ότι χαρακτηρίζει τον νυν υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη ως «ένα παιδί του κομματικού σωλήνα, που ποτέ δεν έχει δουλέψει, που ποτέ δεν έχει διοικήσει» και ως «κλώνο του κ. Τσίπρα».

Από εκεί και πέρα η προσπάθειά του να «πείσει» για την … αναγκαιότητα υποστήριξης του Καμίνη από τη Ν.Δ, αναμφίβολα, κινείται μεταξύ κωμωδίας και γραφικότητας. Δεν γνωρίζουμε τι είδους σχέση μπορεί να έχει ο συγκεκριμένος αρθρογράφος με τον Καμίνη. Αν είναι έμμισθός του, φίλος του, ή απλώς εκτιμά τη σταδιοδρομία του ως Δήμαρχος. Με τα λεγόμενά του, όμως, είναι φανερό ότι ζει εκτός τόπου και χρόνου, μη αντιλαμβανόμενος στο ελάχιστο τι πραγματικά συμβαίνει στην Αθήνα. Ο Καμίνης προτείνεται ως τον βασικό αντίπαλο δέος στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; Είναι σαν κλέβεις λεφτά από εκκλησία… Το «μαύρισμα» που έχει να φάει ο πλέον αποτυχημένος Δήμαρχος που πέρασε ποτέ από την Αθήνα (Δεν λέμε Ελλάδα, γιατί «τον κοντράρει» στα ίσια ο Μπουτάρης…) θα το θυμάται στο υπόλοιπο της ζωής του.

Δεν μπορούμε, όμως, να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να στηρίξει τον Καμίνη όχι, φυσικά, γιατί εκτιμά το έργο του και τον θεωρεί υπολογίσιμη υποψηφιότητα, αλλά για να μην υποστηρίξει κάποιον «καθαρόαιμο» νεοδημοκράτη, ο οποίος θα χρεώσει τη συντριβή του άμεσα στη Ν.Δ. Αν φάει το στραπάτσο ο Καμίνης, ως μία έμμεση επιλογή της Ν.Δ., οι κραδασμοί θα απορροφηθούν εξίσου και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ που στηρίζουν την προσωποποίηση της δημαρχιακής ανικανότητας. Οπότε ο Γουσέτης μπορεί να ελπίζει…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Υ.Γ. Στο ίδιο φύλλο της «Καθημερινής», στην τελευταία σελίδα, υπάρχει άλλο κείμενο με τον τίτλο «Στήριξη Μπουτάρηδων», του οποίου το γενικό νόημα είναι ότι η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και οι… 58 (αν προχωρήσει τελικά και ο Λεβέντης τα νούμερα γίνονται 59…) πρέπει «Με λίγα λόγια, να στηρίξουν τους απανταχού Μπουτάρηδες και Καμίνηδες, όποια και να είναι η ιδεολογική και κομματική τους προέλευση, αρκεί να προσφέρουν έργο», όπως χαρακτηριστικά γράφει. Μεγάλη απελπισία, φαίνεται ότι έχει πέσει στο μνημονιακό στρατόπεδο. Αν μη τι άλλο, αν προχωρήσουν σε τέτοιου είδους επιλογές θα μας προσφέρουν Περιφέρειες και Δημαρχίες στο πιάτο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών