Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Μαρτίου 22, 2014

ΤΟ «ΠΟΤΑΜΙ» ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ «ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ»

ToPotami-MEGAΣτο ρόλο που προσδοκούν οι δημιουργοί του να παίξει το «Ποτάμι» του Έλληνα Μπέπε Γκρίλο Θεοδωράκη, αναφέρεται σε άρθρο του με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Το “Ποτάμι” φέρνει σταθερότητα», ο Αθανάσιος Έλλις (πιο γνωστός στην πιάτσα ως η «Φωνή της Αμερικής»…), ο οποίος δεν παραλείπει να δώσει και την… ευλογία του σ’ αυτό το νέο συνονθύλευμα. Ιδού:

«…Με δεδομένη την παραπάνω αλληλουχία, αν το «Ποτάμι» διατηρήσει ή αυξήσει τη δυναμική που εμφανίζει αυτή τη στιγμή θα αναδειχθεί σε παράγοντα, αν όχι και σε πρωταγωνιστή, του μετεκλογικού τοπίου. Η παρουσία του θα ανατρέψει τους υφιστάμενους συσχετισμούς. Άλλωστε, ήδη αποδυναμώνει κόμματα και προκαλεί ανησυχία σε όλους. Το σημαντικότερο είναι όμως ότι,
σε αντίθεση με την παραδοσιακή ερμηνεία που θα έδινε κάποιος στον κατακερματισμό δυνάμεων ως προπομπό αποσταθεροποίησης, σε αυτήν την περίπτωση οι εξελίξεις θα είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Θα υπάρξει σταθερότητα με την έννοια ότι κανείς δεν θα θέλει προσφυγή στις κάλπες. Ηγεσίες, αλλά και μεμονωμένοι βουλευτές θα θέλουν να «αγοράσουν χρόνο». Η δε «παραδοχή» του Σταύρου Θεοδωράκη ότι αν χρειασθεί, θα συνεργασθεί «ακόμη και με τον διάβολο», εκπέμπει έναν ευπρόσδεκτο ρεαλισμό, και έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την εμμονή των περισσότερων παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων που προεκλογικά διατυμπανίζουν την κάθετη αντίθεσή τους σε κάθε είδους συνεργασία, προφανώς σε μια απόπειρα να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους και να αποτρέψουν κάθε φυγόκεντρη δύναμη, και όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες πράττουν το αντίθετο.
Τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή, με τις αγορές να εκπέμπουν τα πρώτα διστακτικά μηνύματα εμπιστοσύνης, τα sprends να μειώνονται, και τη χώρα να ετοιμάζεται για μια περιορισμένη επιστροφή στις διεθνείς αγορές, η εμφάνιση του νέου κόμματος μπορεί να διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα, με την έννοια ότι θα παρατείνει τον πολιτικό βίο της παρούσας κυβέρνησης που, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, αποτελεί προαπαιτούμενο για την επιστροφή στην ανάκαμψη και τη διαχείριση, με ταχείς ρυθμούς, της διασφάλισης της βιωσιμότητας του χρέους».


(ΥΓ): Αυτός, λοιπόν, είναι ο ρόλος του συστημικού κόμματος του Θεοδωράκη: η εξασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας του συστήματος και η μακροημέρευση στην εξουσία του δοτού-κατοχικού πρωθυπουργού φον Αντωνάκη. Μαυρίστε τον!

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ «ΠΟΤΑΜΙ» ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ «ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ»

    Να έρθει τώρα να πάρει και τα @ρχίδια μου!
    Δίποδες σερβιέτες, διεθνιστές και μπεναρόγιες πάρτε τις μαϊμούδες σας και Bon voyage!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών