Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Μαρτίου 09, 2014

Οι μαϊμού δημοσκοπήσεις και η φουσκωμένη αδιευκρίνιστη ψήφος

Τον τελευταίο καιρό έχουμε δει δύο ειδών δημοσκοπήσεις. Η πρώτη κατηγορία που είναι και η πολυπληθέστερη αφορά τις καθεστωτικές δημοσκοπικές εταιρίες, οι οποίες παρουσιάζουν μία πολύ συγκεκριμένη εικόνα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται ελάχιστα έναντι της δεύτερης ΝΔ και η Χρυσή Αυγή είναι τρίτη "απειλούμενη" από το «Ποτάμι» και το ΚΚΕ. Η δεύτερη κατηγορία αφορά τους δημοσκόπους που...
προβλέψανε το ποσοστό των τελευταίων εκλογών και ως εκ τούτου κρίνονται έγκυροι. Εκείνοι παρουσιάζουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο και την Χρυσή Αυγή δεύτερη.

Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει δημοσκοπήσεις, όπως η σημερινή της Kapa Research για το «Βήμα», ενώ η δεύτερη περιλαμβάνει δημοσκοπήσεις όπως αυτή του zougla.gr. Το «περίεργο» της όλης υποθέσεως είναι ότι ενώ όλες οι καθεστώτικές δημοσκοπήσεις ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, η καθεστωτική αρθρογραφία και σχολιασμός γίνονται βάσει των δημοσκοπήσεων της δεύτερης κατηγορίας. Κοινώς ενώ οι καθεστωτικές εφημερίδες παρουσιάζουν την εικόνα που παρουσίασε η Kapa Research, οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί σχολιάζουν και αρθρογραφούν σα να είχαν δει τη δημοσκόπηση του zougla.gr. Και δεν είναι λίγοι όλοι αυτοί που λένε ότι η Χρυσή Αυγή είναι δεύτερη, ούτε προέρχονται από ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Ενδεικτικά καθαρά να αναφέρουμε τον Δελαστίκ, τον Κύρτσο, την Royal Bank of Scotland, η εφημερίδα «Δημοκρατία», ο Σταύρος Λυγερός, ο Ντινόπουλος της ΝΔ, ο Κουτσούκος του ΠΑΣΟΚ και πάρα πολλοί άλλοι.

Το μεγάλο μυστικό στην απόκλιση μεταξύ των δύο ειδών δημοσκοπήσεων είναι ο δόλος και η αδιευκρίνιστη ψήφος. Οι καθεστωτικές εταιρίες δημοσκοπήσεων προσπαθούν να παρουσιάσουν μία ψευδεπίγραφη εικόνα που να δείχνει ότι η ΝΔ υπάρχει ακόμα. Έτσι έχουμε την αδιευκρίνιστη ψήφο να είναι πρώτο κόμμα, αφού εκεί «καταχωνιάζουν» το σύνολο των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής. Αμέτρητες πραγματικά οι καταγγελίες ανθρώπων στους οποίους κλείνουν το τηλέφωνο αυτές οι εταιρίες όταν λένε «Χρυσή Αυγή» και σίγουρα άλλες τόσες οι περιπτώσεις στις οποίες στο άκουσμα της λέξεως «Χρυσή Αυγή», υπάρχει εντολή να σημειώνεται «αναποφάσιστος». Στην τελευταία δημοσκόπηση της Kapa Research η αδιευκρίνιστη ψήφος θα σχημάτιζε αυτοδύναμη κυβέρνηση, αφού τα ποσοστά της ανέρχονται στο 23,4%, εν συγκρίσει με το 20,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτω από έναν επιστημονικοφανή μανδύα οι εταιρίες κάνουν πολιτική πρακτική λέγοντας ψέμματα και επηρεάζοντας το πολιτικό πεδίο. Αν την πολιτική τους δράση την έκαναν χωρίς μανδύα «επιστήμης» όλα θα ήταν καλά, όμως το γεγονός ότι μεταμφιέζονται σε επιστημονική έρευνα, σίγουρα θα πρέπει να επισείσει την παρέμβαση της δικαιοσύνης ή έστω της επιστημονικής κοινότητας που γελοιοποιείται από αυτές τις πρακτικές. Είναι καιρός να αρχίσει μία συζήτηση στην Ελλάδα για την δημιουργία μίας ανεξάρτητης Αρχής, η οποία θα ελέγχει τις αποκλίσεις των δημοσκοπήσεων από τα πραγματικά δεδομένα και θα επιβάλλει πρόστιμα που θα φτάνουν μέχρι την αναστολή άδειας λειτουργίας. Μία ανεξάρτητη αρχή που δεν θα υπάρχει απλώς για να ακούει δικαιολογίες, αλλά με επιστημονικά κριτήρια να κοιτάει τις αποκλίσεις σε ποσοστιαία κλίμακα και να επιβάλλει τις κυρώσεις.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών