Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Αυγούστου 07, 2014

Σε απελπισία ο Σαμαράς, βλέποντας την ήττα που έρχεται



Με το πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε η κυβέρνηση κλείνει τις εκκρεμότητες μέχρι το Δεκαπενταύγουστο, προετοιμαζόμενη για το ραντεβού στο Παρίσι με τους εκπροσώπους της Τρόικας την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Ο στόχος του Σαμαρά είναι συγκεκριμένος: να πεισθούν οι εκπρόσωποι των δανειστών να δώσουν την έγκριση ώστε στις αρχές του επόμενου μήνα ο υπάλληλος τους να προχωρήσει σε «φιλολαϊκές» εξαγγελίες και φορολογικές «ελαφρύνσεις», οι οποίες θα δώσουν την δικαιολογία που επιζητούν οι βουλευτές του προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στους εξαγριωμένους πολίτες που τους κατακεραυνώνουν για τις αντιλαϊκές μεθόδους της κυβέρνησης.
Ταυτόχρονα, ευελπιστεί ο Σαμαράς ότι.....
ίσως αλλάξει κάπως το κλίμα στην κοινωνία, με δεδομένο ότι κάθε ημέρα που θα περνά θα γίνεται λόγος για πρόωρες εκλογές ολοένα και περισσότερο. Παρότι δημοσκοπήσεις δεν γίνονται αυτό το διάστημα ο Σαμαράς και το επιτελείο του γνωρίζουν πολύ καλά ότι το κλίμα για την κυβέρνηση ολοένα και χειροτερεύει. Ειδικά το «αλαλούμ» με τους φόρους, όπως ο ΕΝΦΙΑ, την συνεχιζόμενη μείωση συντάξεων, την αύξηση της ανεργίας και την ποικίλη επιδείνωση της καθημερινής ζωής των συμπατριωτών μας.
Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι αν ο Σαμαράς θέλει εκλογές, αλλά αν μπορεί να τις αποφύγει. Τα μηνύματα που του έρχονται απ΄όλη την Ελλάδα είναι άκρως αρνητικά. Οι βουλευτές του δεν θέλουν εκλογές γιατί οι περισσότεροι απ΄αυτούς, με βάση και την αναμενόμενη είσοδο κάποιων νέων, δεν πρόκειται να επανεκλεγούν. Η κατάσταση που υπήρχε το καλοκαίρι του 2009, επί κυβερνήσεως Καραμανλή επανέρχεται τώρα, αλλά σε πολύ πιο δυσχερή βαθμό.
Ο Σαμαράς θα κάνει το παν για να μπορέσει να βρει τους απαραίτητους 180 βουλευτές και να περάσει τον σκόπελο της προεδρικής εκλογής. Θέλει να κερδίσει απαραίτητο χρόνο για να ξεπουλήσει ό,τι έχει απομείνει, ελπίζοντας σε κάποιο θαύμα μέχρι το 2016. Εάν, όμως, διαπιστώσει ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν τότε είτε θα προχωρήσει από μόνος του σε εκλογές το φθινόπωρο, είτε θα επισπεύσει τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας για να ρίξει την ευθύνη για την διενέργεια πρόωρων εκλογών στην αντιπολίτευση.
Εις ό,τι αφορά την προσωπική του τύχη αυτό που επιζητά είναι  να συνεχίσει να ελέγχει την κατάσταση στη ΝΔ, ευελπιστώντας ότι η εκλογική ήττα δεν θα έχει μετατραπεί σε συντριβή. Όπως και να έχει, όμως, οι επίδοξοι δελφίνοι υπάρχουν και ετοιμάζονται από τώρα για την επόμενη ημέρα, μετά την εκπαραθύρωση του Σαμαρά από την πρωθυπουργία. Μια ΝΔ με νέα ηγεσία θα είναι πιο «καλοδεχούμενη» στις διεργασίες που θα αρχίσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως κι άλλες δυνάμεις (π.χ. ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) με στόχο την δημιουργία του «μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού». Ο Σαμαράς θα αποτελεί «βαρίδι» και αποτρεπτικό παράγοντα για την όσο το δυνατόν λιγότερο ανώδυνη δημιουργία της νέας συγκυβέρνησης.
Είναι σίγουρο ότι το επόμενο χρονικό διάστημα έχουν να ακούσουν πολλά τα αυτιά μας και να δουν πολύ περισσότερα τα μάτια μας.
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών