Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Αυγούστου 07, 2014

Τι θα έλεγε ο Ένγκελς άμα έβλεπε τους σημερινούς μαρξιστές;

Ο Φρίντριχ Ένγκελς είναι ένας από τους πατέρες του μαρξισμού, αφού όχι μόνο συνέγραψε μαζί με τον Μαρξ το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» και άλλα πολλά μαρξιστικά κείμενα, αλλά και εξέθρεψε κυριολεκτικά τον ιουδαίο σύντροφο του, στα μεσοδιαστήματα που αυτός δεν έγραφε αναλύσεις για εφημερίδες καπιταλιστών. Ο λόγος που αναφερόμαστε ειδικά στον Ένγκελς είναι διότι χθες, ημέρα θανάτου του, τόσο ο «Ριζοσπάστης», όσο και ιστοσελίδες ανοιχτά μαρξιστικές δημοσιεύουν διθυράμβους σχετικά με τον συγκεκριμένο. Όμως τι θα έλεγε ο ίδιος αν ζούσε σήμερα και έβλεπε την πορεία που ακολουθεί η μαρξιστική αριστερά, κινούμενη από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το ΚΚΕ και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά;
Ας παραθέσουμε, πριν πούμε το οτιδήποτε άλλο, ένα απόσπασμα μίας επιστολής του Ένγκελς με τίτλο «Κάθε ....
μεταναστευτική ομάδα καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της», όπου συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Η μετανάστευση διαιρεί τους εργάτες σε δυο ομάδες, στους ντόπιους και στους ξένους, και οι τελευταίοι χωρίζονται σε Ιρλανδούς, Γερμανούς και πολλές άλλες μικρές ομάδες, η κάθε μια από τις οποίες καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Για να σχηματίσεις από όλους αυτούς ένα ενιαίο κόμμα απαιτούνται ασυνήθιστα μεγάλες δυνάμεις. Έχουμε συχνά κάποια βίαια ξεσπάσματα, αλλά η μπουρζουαζία δεν έχει παρά να περιμένει υπομονετικά και αυτά τα ανομοιογενή στοιχεία της εργατικής τάξης θα διαχωριστούν και πάλι...»
Αυτό που προείδε με σαφήνεια ο Ένγκελς εν έτει 1893 ήταν ότι η μετανάστευση λειτουργεί ως διαλυτικός παράγοντας της εργατιάς και μοχλός πίεσης των πλουτοκρατών, προκειμένου να επικρατήσει ο άκρατος καπιταλισμός. 121 χρόνια μετά από αυτή την επιστολή η συγκεκριμένη αντικειμενική αλήθεια εξακολουθεί να μένει ακατανόητη για την πρωτόγονη μαρξιστική σκέψη. Δεν καταλαβαίνουν ότι η επέλαση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών δεν κάνει κακό στην Πατρίδα μας μόνο όσον αφορά την εγκληματικότητα ή σε θέματα που αφορούν την κοινωνική συνοχή ή την σταθερότητα της χώρας εν γένει. Κάνει κακό και στα συμφέροντα των εργατών.
Γράφουν στους τοίχους οι αναρχικοί ότι «ο ρατσισμός ρίχνει τα μεροκάματα». Δεν καταλαβαίνουν ότι τα μεροκάματα τα ρίχνουν οι φίλοι τους οι πασόκοι με τις Μανωλάδες και οι φίλοι τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τις συνεχείς απαιτήσεις για πιο ελαστική μεταναστευτική πολιτική.Δεν καταλαβαίνουν ότι κάθε φορά που βοηθούν τους σομαλούς να σπάσουν ένα Ελληνικό μαγαζί, χαμογελά ο πλουτοκράτης που έχει το πολυεθνικό εμπορικό κέντρο. Φυσικά, ούτε εμείς είμαστε αφελείς για να νομίζουμε ότι δεν καταλαβαίνουν. Καταλαβαίνουν και πολύ καλά μάλιστα, όμως εξυπηρετούν συμφέροντα, τα οποία είναι παντελώς αντίθετα με τα συμφέροντα των Ελλήνων Εργατών.
Τι θα έλεγε, λοιπόν, ο Ένγκελς άμα έβλεπε τους σημερινούς μαρξιστές; Αν μιλούσαμε για ένα άτομο που διακατεχόταν από διαχρονική συνέπεια λόγων και πράξεων, τότε θα ήμασταν σίγουροι ότι θα κούναγε το κεφάλι του με απογοήτευση και θα έλεγε ότι αν αυτοί είναι μαρξιστές, τότε αυτός δεν είναι. Όμως, επειδή και αυτός μαρξιστής ήταν, πολύ πιθανόν να συντασσόταν με την τωρινή μαρξιστική άποψη της εξυπηρέτησης των ξένων πολυεθνικών συμφερόντων. 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ti-tha-elege-o-engkels-ama-eblepe-tous-shmerinous-marjistes1#ixzz39eTSRR9p

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών