Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 21, 2014

Το «τέλος των μνημονίων» και τα «πράσινα άλογα»


Το «τέλος των μνημονίων» και τα «πράσινα άλογα»

Πρώτοι  είχαμε προβλέψει ότι το σχέδιο Σαμαρά για τον προεκλογικό του αγώνα είναι να παρουσιαστεί ψευδώς ως δήθεν αντιμνημονιακός και ακολούθως άμα οι Έλληνες κάνουν το λάθος να τον εμπιστευτούν, θα επαναφέρει άμεσα τα μνημόνια, επιβάλλοντας επαίσχυντα και αλλεπάλληλα μέτρα εναντίον των Ελλήνων. Γράφαμε συγκεκριμένα πριν την συνέντευξη Σαμαρά στην ΔΕΘ: 
«Έτσι ο Σαμαράς ετοιμάζεται για προσφορά πακέτου παροχολογίας και ψευδολογίας. Θα πάει να συναντήσει την τρόικα τον Σεπτέμβριο και θα ζητήσει την άδεια τους για να πάει σε εκλογές. Στο «πακέτο» που....
θα του προσφέρουν – και θα ανακοινωθεί στην ΔΕΘ – ο Σαμαράς θα μπορέσει να τάξει φοροελαφρύνσεις και άλλα πακέτα παροχών, μαζί με μία αντιμνημονιακή ρητορική τάχα «σύγκρουσης» με την τρόικα. Όλα αυτά θα τα τάξει εκ του ασφαλούς, αφού αν δεν τον ψηφίσουν οι Έλληνες δεν θα χρειαστεί να τα πράξει, ενώ αν τον ψηφίσουν οι Έλληνες θα βγει για άλλη μία φορά ψεύτης, όμως ο βρεγμένος δεν την φοβάται την βροχή, όπως λέει ο θυμόσοφος Ελληνικός Λαός.»
Διαβάζουμε, λοιπόν, σήμερα ότι υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό της τάξεως των 12,6 δισ. ευρώ για το 2015, το οποίο προφανώς θα πρέπει να καλυφθεί. Ο Χαρδούβελης δήλωσε, σχετικά, ότι δεν θα απαιτηθεί νέο δάνειο, ούτε νέο μνημόνιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να αντλήσει αυτά τα κεφάλαια μέσω της έκδοσης ομολόγων.
Όμως σε αυτό το σχέδιο υπάρχουν τα εξής εμπόδια. Πρώτον η προτελευταία έκδοση ομολόγου συνοδεύτηκε με ένα επιτόκιο εξόχως μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του ΔΝΤ, ενώ η τελευταία χαρακτηρίστηκε ως αποτυχία, αφού δεν εξασφάλισε τα κεφάλαια για τα οποία εκδόθηκε και όσα εξασφαλίστηκαν, ήρθαν με πολύ υψηλό επιτόκιο.
Ποιο είναι, λοιπόν, το «μυστικό» που επιτρέπει στον Σαμαρά και την κυβέρνηση του μνημονίου, να ελπίζει ότι θα καταφέρει να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό, με αυτόν τον τρόπο; Αν προσθέσουμε, μάλιστα, ότι την ίδια χρονική περίοδο προκύπτουν και άλλες υποχρεώσεις, με την λήξη άλλων ομολόγων, συνειδητοποιούμε ότι προφανώς τα δεδομένα με τις εξαγγελίες δεν γίνεται να συμβαδίζουν.
Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ο Σαμαράς και οι δανειστές ποντάρουν σε ένα πολύ καλά κρυμμένο δεδομένο, το οποίο ακόμα δεν έχουμε αναφέρει στην ανάλυσή μας. Το χρηματοδοτικό κενό, το οποίο προαναφέραμε, είναι μέσα στο 2015, δηλαδή ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Τουτέστιν ο Σαμαράς το παίζει ανέτως αντιμνημονιακός, έχοντας λάβει τα απαραίτητα κεφάλαια για να φτάσει στις εκλογές και μετά να επιβάλλει νέο μνημόνιο.
Και αν παρ’ ελπίδα τα κεφάλαια τελειώσουν και απαιτηθεί άμεση «ένεση ρευστότητας», θα απογειωθούν τα στρατιωτικά αεροπλάνα, για να μεταφέρουν χρήμα, όπως είχε γίνει και στις εκλογές του 2012. Θυμίζουμε ότι τότε οι σημερινοί συγκυβερνώντες το έπαιζαν «αντιμνημονιακοί» και οι δημοσιογράφοι αποσιωπούσαν το γεγονός ότι στρατιωτικά αεροσκάφη έφερναν εκτάκτως χρήματα για να μην καταρρεύσει η ελληνική οικονομία και γίνουν ρεζίλι οι σαμαροβενιζέλοι. Αυτά τα είχε παραδεχτεί ευθέως η νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία τότε ήταν δημοσιογράφος του MEGA.
«Πράσινα άλογα» και μάλιστα πασόκικα τα ψεύδη Σαμαρά για «τέλος των μνημονίων». Το ελληνικό χρέος έχει διογκωθεί επί διακυβέρνησης Σαμαρά, όπως αναλόγως έχει προχωρήσει η σήψη της ελληνικής οικονομίας και η ύφεση. Είναι αδύνατον, λοιπόν, να μιλάει ο Σαμαράς για «έξοδο από τα μνημόνια». Αλλά εκλογές έρχονται και πρέπει να πει κάποια χοντρά ψεύδη μπας και επανεκλεγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών