Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Οκτωβρίου 24, 2014

155 μείνανε... όσες και οι μέρες της Χούντας Σαμαρά - Βενιζέλου


155 μείνανε... όσες και οι μέρες τους

Πολιτική ανάλυση από την εφημερίδα "Εμπρός"

Εκλογές 22 Μαρτίου (;)
Μετά από την πρωτοφανή επιτυχία της Συγκυβέρνησης να επιτύχει τον δυσθεώρητο αριθμό των 155 στην Βουλή, οι αριθμολόγοι του Μαξίμου προσπαθούν ματαίως να αποδείξουν ότι 155 = 180. Λένε δεξιά και αριστερά πως άλλη η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης και άλλη η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Άλλο το πολιτικό περιβάλλον του Οκτωβρίου και άλλο θα είναι το πολιτικό περιβάλλον του Φεβρουαρίου. Και πως οι 155 είναι πρόκριμα για τους 180. Έχουν χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας.
Για ποιο «διαφορετικό» περιβάλλον μιλάνε; Για τις δόσεις της Εφορίας που καλείται να....
πληρώσει ο ταλαιπωρημένος Έλληνας; Για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ; Για την φοροκαταιγίδα του δύσκολου χειμώνα; Κάποιοι λίγοι και τελευταίοι με κοινό νου που απέμειναν στην Νέα Δημοκρατία καταριούνται την ώρα και την στιγμή που ζήτησε ο Σαμαράς ψήφο εμπιστοσύνης, εγκαινιάζοντας έτσι με τον πιο επίσημο τρόπο την προεκλογική περίοδο. Μάλλον απονενοημένο διάβημα ήταν η πρόταση Σαμαρά. Αυτοκτονικός ιδεασμός ενός ταραγμένου και πανικόβλητου πολιτικού.
• Τέσσερις τουλάχιστον βουλευτές εξέφρασαν ανοικτά άλλη άποψη, οι τρεις στην Βουλή και ένας από τηλεοράσεως. Σηφουνάκης, Μωρα!της, Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ μίλησαν για νέα κυβέρνηση και νέο πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής. Ο Βλάχος της Ν.Δ. είπε τα ίδια λίγες μέρες πριν. Είναι όμως μόνο αυτοί; Αυτοί οι τέσσερις μίλησαν ανοικτά. Πόσοι άλλοι λένε τα ίδια σε ιδιωτικές συζητήσεις; Βεβαιωμένα πολλοί περισσότεροι.
Υπάρχει η ομάδα της Ντόρας που διψάει για εκδίκηση. Θα καθίσει ήσυχη η Ντόρα και η ολιγομελής, αλλά αποφασισμένη είναι η αλήθεια, ομάδα της; Πρώτη κίνησή της να σηκώσει μπαϊράκι με τροπολογία που εξήγγειλε πως θα καταθέσει.
• Υπάρχει η πολυπληθής ομάδα Καραμανλή. Συνωστισμός έγινε στο γραφείο του στην Βουλή από νεοδημοκράτες βουλευτές. Ο Καραμανλής δρα σιωπηλά, αθόρυβα και μεθοδικά παρ’ όλες τις σοβαρές παρουσίες και τις χειραψίες σε μνημόσυνα και ΔΕΘ. Ο Καραμανλής τραβάει το χαλί κάτω από τον Σαμαρά χωρίς να φαίνεται ο ίδιος.
• Θα επιβεβαιωθούν άραγε οι εκτιμήσεις για προτεινόμενο Πρόεδρο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές; Μία ενδεχόμενη κίνηση Τσίπρα που θα έστελνε μήνυμα «καλής διαγωγής» με αποδέκτες στο εξωτερικό και κίνηση «εθνικής ενότητας» με αποδέκτες στο εσωτερικό. Ίδωμεν. Πάντως δεν θα είναι δύσκολο γιατί τότε θα χρειάζονται μόλις 151. Όλα αυτά ακούγονται πλέον από κυβερνητικούς βουλευτές και ένα πράγμα μπορούν να σημαίνουν: Σαμαράς τέλος! Οι 155 αποτελούν μια εικονική πραγματικότητα. Η κυβέρνηση μας αφήνει χρόνους εκτός από ερείπια και πως ο Σαμαράς είναι τελειωμένος. Πρωθυπουργός με ημερομηνία λήξεως και ληγμένη πιστοποίηση από τους εξωχώριους φίλους και προστάτες του. Δεν μένει παρά η εκφώνηση των πρώτων εκλογικών αποτελεσμάτων σε λίγους μήνες.

Οδηγούν πράγματι και πέρα από κάθε λογική οι 155 στους 180; Κοινός τόπος και ουδεμία αμφιβολία υπάρχει και για τον τελευταίο πολίτη που διατηρεί σώας τας φρένας πως ο μαγικός αριθμός των 180 δεν βρίσκεται με τίποτα. Μοναδική εξαίρεση ο Σαμαράς και ολίγοι συν αυτώ που δεν το βλέπουν ή παριστάνουν πως δεν το βλέπουν. Ακόμη και ο προστατευόμενός του Βενιζέλος μιλάει ανοικτά για εκλογές. Με λίγα λόγια να τελειώνουμε: 180 δεν έχει ο Σαμαράς «που να κτυπιέται σαν χταπόδι».
Συγγνώμη φίλοι αναγνώστες που χρησιμοποιώ την έκφραση του αγενούς αμετροεπούς και ανάγωγου Αντιπροέδρου. Μία φράση που εκστόμισε απευθυνόμενος στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Λαφαζάνη ο Δημοκράταρος και ... Συνταγματικός Βενιζέλος προσθέτοντας «Κάτσε κάτω, είσαι ένα τίποτα». Όλα αυτά μέσα στο Κοινοβούλιο... τον «ναό της Δημοκρατίας». Κατά τα άλλα τους φταίει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Γιατί πράγματι ενοχλεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όχι μόνο με την παρουσία της στην Βουλή αλλά με τον αληθή, καυστικό και χωρίς φιοριτούρες πολιτικό της λόγο. Τον πολιτικό λόγο που φρόντισαν οι Σαμαράς - Βενιζέλος να ποινικοποιήσουν! Γνωρίζετε ότι ολόκληρα αποσπάσματα των πρακτικών από λόγους του Γενικού Γραμματέα και των βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ βρίσκονται ως «πειστήρια» εγκληματικής δράσεως; Επανερχόμενοι στο θέμα της ψηφοφορίας, βγάζουμε αβίαστα το συμπέρασμα πως η κυβέρνηση έχει χάσει οριστικά την δεδηλωμένη όχι μόνο στην κοινωνία και τον Λαό όπως δείχνουν ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις, μα έχει χάσει την δεδηλωμένη στο ίδιο το Κοινοβούλιο.
Χωρίς να χρησιμοποιούμε τα ίδια σφαλερά νεοδημοκρατικά μαθηματικά, αλλά βασιζόμενοι σε πραγματικά περιστατικά λέμε πως οι 155 δεν υπάρχουν. Υπήρξε από πολλούς βουλευτές διγλωσσία κεκαλυμμένη. Υπήρξε ψήφος ανοχής. Υπήρξε εκβιασμένη ψήφος. Αλλά Ψηφος εμπιστοσύνης, δεν υπήρξε. Πραγματική ψήφος δυσπιστίας και όχι εμπιστοσύνης, ήταν το φιάσκο Σαμαρά.
Αρκετοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και αναλυτές ορίζουν μέχρι και την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών: Κυριακή 22 Μαρτίου 2015. Η Κυριακή του τέλους μιας ένοχης και προδοτικής Συγκυβέρνησης. Τραγική σύμπτωση αποτελεί πως για να έρθει η 22α Μαρτίου απομένουν από σήμερα μόλις 155 ημέρες. Όσες και οι άτολμες, ωφελιμιστικές ψήφοι των προσκυνημένων. 155 μέρες λοιπόν για την οριστική κατάρρευση της ετοιμόρροπης αμαρτωλής πολυκατοικίας. Ήδη από την ημέρα της ψηφοφορίας για την εμπιστοσύνη κάποιοι άρχισαν την μετακόμιση, το ξεκουβάλημα και το άδειασμα του πολιτικού χώρου. Η πολυκατοικία κατεδαφίζεται και αφήνει τον χώρο οριστικά ελεύθερο στους γείτονές της, δεξιά και αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών