Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Οκτωβρίου 28, 2014

Antinews: "Κακά τα ψέματα η κούρσα διαδοχής στη ΝΔ έχει αρχίσει.... Τέλος ο Σαμαράς εσωκομματικά"

 "Η πορεία της Χώρας δε θα ανακοπεί και η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία...". Αυτή είναι η μόνιμη επωδός που συνοδεύει τις δηλώσεις Σαμαρά - Βενιζέλου στις δημόσιες τοποθετήσεις τους. Η μακροημέρευση της χουντάρας τους όμως δεν κρίνεται ιδιαίτερα πιθανή καθώς ΜΜΕ, πολιτικοί, δημοκόποι και επιχειρηματίες προδικάζουν το "τέλος" της και ψάχνουν να βρουν την αφορμή. Εσχάτως προκύπτει η ανάγκη νέας χρηματοδότησης των... τραπεζών, στο μακρύ κατάλογου των λόγων πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Σε ενδεχόμενη προσφυγή η ΝΔ και ο Σαμαράς είναι...."τελειωμένοι" και θα υποστούν κυριολεκτικά συντριβή. Αυτό θα φέρει ντόμινο εξελίξεων και στα εσωκομματικά με αμφισβήτηση του Σαμαρά και αλλαγή ηγεσίας στην ψοφοδεξία και ήδη οι δελφίνοι προετοιμάζονται. 
Κάτι που αποτελεί γεγονός και το παραδέχονται μέχρι και οι.....
πιστοί φίλοι του Σαμαρά που εκτός του ότι θεωρούν δεδομένη - ακόμη και αυτοί - την αντικατάσταση Σαμαρά ομολογούν το ΧΑΟΣ στην Κυβέρνηση με τους Υπουργούς να αναλώνονται σε συναντήσεις όχι παραγωγής κυβερνητικού έργου αλλά...δημιουργίας συντεχνιών εντός κόμματος.
Αυτή η αδιαφορία, απόρροια της αδυναμίας να ελεγχθεί από τον καταρρέοντα Σαμαρά, θα έχει και την ανάλογη επίπτωση δημοσκοπικά με τους πολίτες να στρέφονται σε "άλλα" κόμματα. (τι να εννοούν άραγε...;)

Διαβάστε λοιπόν την ανάλυση της... αμφισβήτησης του Σαμαρά από το antinews:

Η χώρα κινείται πάλι σε μια κλωστή και οι επόμενες 50 μέρες είναι κυριολεκτικά κρίσιμες για το μέλλον της, αλλά μερικοί στη ΝΔ χάνονται στις μικροφιλοδοξίες τους. Εν μέσω της διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη για το χρέος και την προληπτική γραμμή στήριξης, έχει ξεκινήσει το γαϊτανάκι για το ποιος φιλόδοξος δελφίνος θα πάρει καλύτερη θέση στον μαραθώνιο που έχει αρχίσει στο εσωτερικό της ΝΔ.
Η κυριαρχία του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος δεν αμφισβητείται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι κομματικοί στρατοί δεν αναδιατάσσονται, ενώ ήδη η στρατηγική διαφόρων, διαλύει παλαιές φιλίες και δημιουργεί νέα ειδύλλια.
Ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει ισχυρός στο «γαλάζιο» εσωκομματικό πεδίο, παρά τις επί μέρους ενστάσεις για πτυχές της στρατηγικής του. Αν και το πρωθυπουργικό ιμπέριουμ δεν αμφισβητείται εκ των έσω, ορισμένα πρόσωπα αρχίζουν σιγά-σιγά να προθερμαίνονται για μια «κούρσα» η οποία κανείς δεν ξέρει πότε θα αρχίσει και υπό ποιους όρους και σε πιο περιβάλλον.
Από τη «φιλελεύθερη» ομάδα της ΝΔ, ρόλο την «επόμενη μέρα», όταν αυτή προκύψει, επιδιώκουν να διαδραματίσουν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Μητσοτάκης και από τη σκληρή πτέρυγα ο Μάκης Βορίδης. Επίσης ξεμύτισε από την «καραμανλική» πτέρυγα και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ έφθασε στο σημείο να έχει και αρχηγικές βλέψεις μέχρι και η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Στο παρασκήνιο γίνονται διάφορες ενδιαφέρουσες συνάξεις και τα πρόσωπα που προαναφέρονται στήνουν «γέφυρες» σε κόμμα και ΚΟ στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν συμμάχους και ερείσματα. Βέβαια πρόκειται για σχέδια επί χάρτου που γίνονται σε διάφορα γραφεία, αγνοώντας τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της κοινωνίας.
Παρά το γεγονός ότι ουδείς μπορεί και είναι σε θέση να αμφισβητήσει τον Αντώνη Σαμαρά, εντούτοις, αντί να ασχοληθούν με τα υπουργεία τους, σχεδιάζουν και προγραμματίζουν για την επόμενη μέρα, η οποία κανείς δεν ξέρει πότε θα έρθει…Σημεία των καιρών, τα οποία τα βλέπουν οι πολίτες και θα πράξουν αναλόγως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών