Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Δεκεμβρίου 09, 2014

Επιβεβαιώθηκε η «λευκή πετσέτα»: Ο Σταύρος Δήμας θα είναι το ναυάγιο του Σαμαρά!

Είθισται η εκλογή προέδρου της δημοκρατίας να είναι μία προσπάθεια σύγκλισης των πολιτικών κομμάτων· αυτό, άλλωστε, ορίζεται και από το Σύνταγμα, το οποίο γι’ αυτό το λόγο θέτει ως ελάχιστο όριο τα 3/5 του συνόλου των 300 βουλευτών, ήτοι 180 βουλευτές.

Γι’ αυτό το λόγο, διαχρονικά, η κυβέρνηση πρότεινε ως υποψήφιο κάποιον από την αντίπαλη παράταξη. Κάπως έτσι εξελέγη πρόεδρος της δημοκρατίας ένας ακραιφνής πασόκος, όπως ο Κάρολος Παπούλιας, κάπως έτσι γινόταν έως και σήμερα.

Όλα τα ΜΜΕ θεωρούσαν από το πρωί λογικό ότι θα προταθεί κάποιο μη πολιτικό πρόσωπο ή τον Κουβέλη, μπας και πειστούν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για να ψηφίσουν ως πρόεδρο, τον πρόεδρο του 1%. Όμως τελικώς ο Σαμαράς...
οδηγήθηκε στην επιλογή του Σταύρου Δήμα, ο οποίος είναι μία καθαρά κομματική υποψηφιότητα, όντας αντιπρόεδρος της ΝΔ, μαζί με τον Αβραμόπουλο.

Αυτό δείχνει ότι ο Σαμαράς δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την συγκέντρωση των 180 βουλευτών. Έχει καταλάβει ότι δεν πρόκειται να συμβεί σε καμία των περιπτώσεων και μάλιστα επικροτεί την ίδια του την πτώση. Ο Βενιζέλος έχει ήδη κατασταλάξει στο να γίνει αντιπρόεδρος (του 3%) στην επόμενη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και ο Σαμαράς πολύ απλά θέλει να… ξεκουραστεί και να… ηρεμήσει.

Το μόνο που απομένει πλέον είναι να οριστεί και επισήμως η ώρα που ο Σαμαράς θα… σαλπάρει για άλλα «λιμάνια», αφήνοντας και την πρωθυπουργία και την προεδρεία του κόμματός του, όσο τουλάχιστον θα έχει απομείνει από την διακυβέρνησή του.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών