Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιανουαρίου 01, 2015

Το φιάσκο των δημοσκοπήσεων του Μαΐου για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής


Το φιάσκο των δημοσκοπήσεων του Μαΐου για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών τόσο θα εκτίθενται οι διάφορες δημοσκοπικές εταιρείες, οι οποίες δείχνουν τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είτε να έχει ως «ταβάνι» το 6%, είτε να βρίσκεται στην 6η θέση. Το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου θα αποτελέσει τον εξευτελισμό, για μια ακόμη φορά, των «προβλέψεων» τους και είμαστε πολύ περίεργοι για το πώς θα προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν την τεράστια απόκλιση και αναντιστοιχία ανάμεσα στα όσα υποστήριζαν και το πραγματικό ποσοστό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Δεν είναι, βεβαίως, η πρώτη φορά που το κάνουν αυτό, καθώς τα ίδια έπραξαν και στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, να....
δείξουμε ορισμένες δημοσκοπήσεις εκείνης της περιόδου και να τις συγκρίνουμε με το πραγματικό αποτέλεσμα, των ευρωεκλογών.
Να ξεκινήσουμε με την Public Issue, η οποία στις 12 Μαΐου (13, δηλαδή, μέρες πριν τις ευρωεκλογές) εμφάνισε τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ως 6ο κόμμα με ποσοστό 3,5%! 11 μέρες αργότερα, προσπάθησε να μπαλώσει κάπως τα πράγματα παρουσιάζοντας τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με ποσοστό 8%, το οποίο όμως αφορούσε και την αναγωγή. Μέσα, δηλαδή, σε διάστημα λιγότερο των δύο εβδομάδων η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ υπερδιπλασίασε (!) τις δυνάμεις της, όπως υποστήριξε η εταιρεία.
Περίπου ίδια η κατάσταση και στη Metron Analysis. Σήμερα, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για λογαριασμό των «Παραπολιτικών». Στις 4 Μαΐου, για λογαριασμό του «Έθνους», παρουσίαζε τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στο 4,3% (!), ενώ έδινε στο Ποτάμι το 7,8%. Στις 22 Μαΐου, για λογαριασμό του ΑΝΤ1 αυτή τη φορά, έδινε το 6,7% στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και 6,8% στο Ποτάμι.
Αλλά και η kapa Research, για το «Βήμα», έδινε  το 7,8% στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και στο Ποτάμι το 9%.
Η MRB, για το Star Channel, στις 2 Μαΐου έδινε το 6,9% στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και το 8,2% στο Ποτάμι. Κι αυτή προσπάθησε κάπως να μπαλώσει τα πράγματα δύο ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, δίνοντας 7,9% στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και 7% στο Ποτάμι.
Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έδωσαν, ως γνωστόν, το 9,4% για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και την Τρίτη θέση, ενώ στο Ποτάμι το 6,6% και την Πέμπτη θέση.
Δεν γνωρίζουμε αν τόσο οι συγκεκριμένες εταιρείες όσο και οι υπόλοιπες θα θελήσουν να εκτεθούν και πάλι στις προβλέψεις των επόμενων ημερών, ή θα θελήσουν να αρχίζουν να δείχνουν την πραγματική εικόνα. Ήδη κάποιες εμφανίζουν μεν τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ως Τρίτο Κόμμα, αλλά με ποσοστό μέχρι 6% και με τεράστιο αριθμό αναποφάσιστων, οι οποίοι προφανώς θα αποτελούν και την πλέον κατάλληλη δικαιολογία για τη διαφορά ανάμεσα στα ποσοστά που δίνουν στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και αυτό που πραγματικά θα λάβει.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι στην περίπτωση των ευρωεκλογών του Μαΐου οι εταιρείες που προαναφέραμε παρουσίαζαν λίγες ώρες πριν τις εκλογές, τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ γύρω στο 1,5% πιο κάτω από το ποσοστό το οποίο έλαβε τελικά στις ευρωεκλογές. Αυτή τη φορά την εμφανίζουν πολύ πιο κάτω από την πραγματική εκλογική της απήχηση. Κρατάμε, λοιπόν, τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων, όπως άλλωστε θα κρατήσουμε κι αυτές που θα επακολουθήσουν, για να απολαμβάνουμε τα μούτρα τους το βράδυ των εκλογών, όταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα είναι η Τρίτη Δύναμη, με καθαρή διαφορά και με διψήφιο ποσοστό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Να τα κρατήσετε αυτά για να τους φυλακίσετε για τις ψευδείς δημοσκοπήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών