Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Μαρτίου 24, 2015

Κυβέρνηση για τα πανηγύρια: Στα νέα μνημονιακά μέτρα, η Βαλαβάνη ζητά αύξηση ΦΠΑ στα... κοσμοπολίτικα νησιά!

Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά ήταν μία αναγκαιότητα που ακόμα και οι θιασώτες της σκληρής λιτότητας, στην τρόικα, είχαν καταλάβει. Ο εξωφρενικός ΦΠΑ του 23% στραγγάλιζε και στραγγαλίζει μέχρι σήμερα την ελληνική κοινωνία. Στην περίπτωση των νησιών ο συγκεκριμένος ΦΠΑ ήταν ένα εργαλείο μαζικής καταστροφής, το οποίο θα ερήμωνε ακόμα περισσότερο τα μέρη αυτά. Έτσι αποφασίστηκε ένας μειωμένος συντελεστής, ο οποίος θα επέτρεπε στις νησιωτικές επιχειρήσεις να έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα, που τους επιτρέπει την επιβίωσή τους.
Αυτό ακριβώς σχεδιάζει να καταργήσει ο Σύριζα ύστερα από την στροφή στον «πολιτικό ρεαλισμό».  
Με δήλωση της αρμοδίας αναπληρώτριας υπουργού οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, ανακοινώθηκε ότι θα υπάρχει ευθυγράμμιση του ΦΠΑ των νησιών, με το ΦΠΑ της υπόλοιπης χώρας, στο 23%. Επειδή η Βαλαβάνη, όμως, δεν θα μπορούσε να ανακοινώσει ένα μέτρο ειδεχθέστερο αυτών της ΝΔ πέταξε...
μια μπαρούφα ολκής, συριζαίικης υφής. Είπε συγκεκριμένα ότι αυτό θα αφορά τα «κοσμοπολίτικα» νησιά, προκαλώντας θυμηδία, αφού αναμένουμε τη νομοθετική ρύθμιση ορισμού του «κοσμοπολίτικου».

Κατά άλλα ανακοίνωσε νέες αυξήσεις σε ποτά και τσιγάρα, προφανώς κατ’ εφαρμογή του περιβόητου «λιτού βίου» του Βαρουφάκη. Βεβαίως ο εκάστοτε πολίτης δεν θα έχει την ευκαιρία για μία κοσμοπολίτικη φωτογράφηση ή το λαμπερό βίο του τηλεαστέρα Βαρουφάκη, όμως με τις νέες τιμές θα αναγκαστούν να κόψουν το ποτό και το τσιγάρο και να απολαύσουν μία υγιεινή, αριστερή, διατροφή.

Πάντως ας μην προτρέξουν να βάλουν τέτοιο ΦΠΑ στα… άλλα τσιγάρα, όταν τα νομιμοποιήσουν, γιατί θα προκαλέσουν εσωτερική επανάσταση των συνιστωσών.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών