Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Μαρτίου 24, 2015

Η Χρυσή Αυγή ενάντια στις τοκογλυφικές εταιρείες που ενοχλούν τηλεφωνικά τους Έλληνες πολίτες


Η Χρυσή Αυγή ενάντια στις τοκογλυφικές εταιρείες που ενοχλούν τηλεφωνικά τους Έλληνες πολίτες

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή κατέθεσε πρόσφατα τροπολογία στο νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας κατά των εισπρακτικών εταιρειών που ενοχλούν τηλεφωνικά τους Έλληνες πολίτες. Δυστυχώς η εν λόγω σημαντική τροπολογία δεν έγινε δεκτή από το "δημοκρατικό τόξο".
Ακολουθεί το κείμενο της τροπολογίας:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας»
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Το νομοσχέδιο για την ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία σε 100 δόσεις πρόδηλα στόχο έχει να.....
επιτρέψει στους οφειλέτες την ομαλή εκπλήρωση των υποχρεώσεων κάτω από συνθήκες προστασίας της αξιοπρέπειάς των. Όμως, η επώδυνη προσπάθεια που θα καταβάλει κάθε οφειλέτης λόγω της συρροής αρνητικών επιπτώσεων σε όλους από την οικονομική κρίση που μαστίζει τους Έλληνες πολίτες από το 2008, υπονομεύεται και παρεμποδίζεται συστηματικά από τις αφόρητες πιέσεις και καταιγισμό ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ παρενοχλήσεων που σχεδόν το σύνολο του ενήλικων πολιτών δέχεται καθημερινά. Τέτοιες τηλεφωνικές παρενοχλήσεις που γίνονται από τις τράπεζες, δικηγορικά γραφεία και εταιρείες ενημέρωσης οφειλών που αποσκοπούν στην κατατρομοκράτηση των οφειλετών, συνιστούν παράνομες ενέργειες που, εκτός των άλλων, ωθούν τους οφειλέτες να κάνουν πληρωμές κατά προτεραιότητα στις τράπεζες και όχι προς το Δημόσιο.
Τα Δικαστήρια έχουν εκδώσει περίπου 2.000 δικαστικές αποφάσεις, πολλές εκατοντάδες από αυτές είναι ήδη αμετάκλητες, που έκριναν ότι το σύνολο των απαιτήσεων των τραπεζών σε βάρος και καταναλωτών και επιχειρηματιών (με εξαίρεση τα στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια) είναι ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΕΣ επειδή έχουν επιβαρυνθεί με τόκους πέραν των νομίμων με επιτόκια μεγαλύτερα των νομίμων δικαιοπρακτικών, με παράνομους ανατοκισμούς συχνότητας μικρότερης του εξαμήνου, παράνομοι ανατοκισμοί φόρων και εξόδων, επιβαρύνσεις από φόρους επί φόρων και παράνομων ανατοκισμών αυτών καθώς και άλλες δόλιες, παράνομες και αδιαφανείς μεθοδεύσεις.
Με δεδομένο τον παράνομο χαρακτήρα των απαιτήσεων αυτών των τραπεζών σε βάρος των δανειοληπτών, με τις τηλεφωνικές παρενοχλήσεις που οι τελευταίοι υφίστανται, παραβιάζεται ευθέως και βάναυσα η ρητή απαγόρευση για τέτοιες παρενοχλήσεις που ορίζεται από το άρθρο 17 του Ν. 2462/97 (ΦΕΚ Α', αρ. 25/26-2-1997) με τον οποίο κυρώθηκε το Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 16-12-1996 και των σχετικών Πρωτοκόλλων.
Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, «1. Κανείς δεν υπόκειται σε αυθαίρετες ή παράνομες παρενοχλήσεις της ιδιωτικής του ζωής, της οικογενείας, της κατοικίας ή της αλληλογραφίας του, ούτε σε παράνομες προσβολές της τιμής και της υπόληψής του και 2. Κάθε πρόσωπο έχει το δικαίωμα προστασίας από το νόμο έναντι τέτοιων παρενοχλήσεων ή προσβολών». Οι καταγγελίες για τέτοιες παραβιάσεις γίνονται στο Γραφείο της Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και είναι σε βάρος όχι της τράπεζας που παρανομεί αλλά σε βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Είναι γνωστό ότι, με εξώδικες διαμαρτυρίες του από 2-12-2011 προς τους Προέδρους όλων των τραπεζών στην Ελλάδα, το Εθνικό Ινστιτούτο Χρηματοπιστωτικών Ερευνών (ΕΙΧΕ) και αφού παρέθεσε πλήθος δικαστικών αμετάκλητων αποφάσεων που αποδεικνύουν τις παραπάνω απαιτήσεις των τραπεζών σε τοκογλυφικές, ζήτησε να απέχουν από κάθε τηλεφωνική ή άλλη παρενόχληση δανειοληπτών και απείλησε καταγγελίες σε βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Παρόλο ότι οι τράπεζες αδιαφόρησαν για τις παραβάσεις της διεθνούς Συνθήκης και του νόμου και παρά το πλήθος των στοιχείων που έχει από τα θιγόμενα κατά συρροή μέλη του, δεν έκανε καμία τέτοια καταγγελία για να μη θιγεί το κύρος της Χώρας κάτω από τις γνωστές αρνητικές συγκυρίες με του θεσμούς.
Για τους λόγους αυτούς, είναι επιτακτική η ανάγκη να σταματήσει η συνεχιζόμενη εκστρατεία κατατρομοκράτησης των δανειοληπτών ώστε να εξυπηρετήσουν κατά προτεραιότητα τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο παρόν νομοσχέδιο προστίθεται το εξής άρθρο:
«Απαγορεύεται οποιαδήποτε τηλεφωνική ή άλλης μορφής πλην ταχυδρομικής επιστολής και εξωδίκων δηλώσεων επικοινωνία τραπεζών, εταιρειών παροχής πιστώσεων και εταιρειών χρηματοδοτικής μίσθωσης σχετικά με καθυστερημένες υποχρεώσεις οφειλετών από οποιασδήποτε μορφής πιστώσεις ή συμβάσεις καθώς και προτάσεων ρύθμισης ή εκπτώσεων, είτε από τις ίδιες, από στελέχη και προσωπικό δικηγορικών γραφείων ή κάθε άλλον τρίτο. Για κάθε παράβαση, για την απόδειξη της οποίας, εκτός άλλων αποδεικτικών μέσων, επιτρέπεται και η άνευ συγκατάθεσης του καλούντος μαγνητοφώνηση της συνομιλίας, ορίζεται πρόστιμο € 10.000 υπέρ του Δημοσίου και ειδική αποζημίωση € 10.000 υπέρ του δανειολήπτη, μετά από βεβαίωσή που θα παραλαμβάνει από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε προθεσμία ενός τριμήνου από την ημερομηνίαν κατάθεσης του τεκμηριωμένου αιτήματος».
Αθήνα, 20 Μαρτίου 2015
Οι Προτείνοντες Βουλευτές
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Βουλευτής Σερρών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γεώργιος Γαλέος
Βουλευτής Αργολίδος
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών