Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Απριλίου 08, 2015

Επικοινωνιακό τέχνασμα Τσίπρα στην Μόσχα: Όλοι παραδέχονται ότι δεν έχει ζητηθεί οικονομική βοήθεια

Μπορεί οι πάσης φύσεως παπαγάλοι των τσιπροκαμμένων να έχουν φτάσει να κάνουν λόγο μέχρι και για «νταούλια» (οι άμοιροι δεν έχουν καταλάβει ότι είναι οι μόνοι που χορεύουν), όμως η πραγματικότητα είναι ότι το ταξίδι Τσίπρα στην Μόσχα δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα και δεν αποσκοπεί σε τίποτε παραπάνω από το αντίστοιχο ταξίδι Σαμαρά στη Μόσχα το 2013. Θυμίζουμε ότι τότε ο Σαμαράς μετέβη στην Μόσχα, προκειμένου να....
συναντηθεί με τον Πούτιν «για την προώθηση των επιχειρηματικών-επενδυτικών σχεδίων και την ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών», όπως έγραφε τότε το σχετικό δημοσίευμα του ΑΠΕ. Τότε είχε διαπιστωθεί από τις ρωσικές πηγές ότι η Ελλάδα είναι έρμαιο των δανειστών της.
Προς τι τότε η ανησυχία του Σούλτς και των υπολοίπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα; Προς τι όλες οι δηλώσεις και η τρομολαγνία που καλλιεργείται; Μήπως τους τρομάζουν οι δηλώσεις ψεκασμένων και δήθεν αριστερών πλατφόρμων; Προφανώς και όχι! Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ήταν ειλικρινής η δήλωση Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα θα πληρώνει «εις το διηνεκές». Όλα είναι μέσα στο προσυμφωνημένο πλαίσιο της δήθεν «διαπραγμάτευσης» και της «εχθρότητας» μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Προς επίρρωση αυτού βλέπουμε τόσο τις σημερινές δηλώσεις ανώνυμου κυβερνητικού στελέχους στο Reuters, σύμφωνα με τις οποίες «η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από την Ρωσία». Αν ήταν μόνο, όμως, αυτές οι δηλώσεις θα είχαν σπεύσει να διαψεύσουν ήδη οι ψεκασμένοι. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτές. Μόλις χθες τις ίδιες ακριβώς δηλώσεις έκανε ο ρώσος ΥΠΟΙΚ, Αντόνι Σιλουάνοφ, στην ίδια ακριβώς πηγή.
Τι θα συζητήσει, λοιπόν, ο Τσίπρας στη Μόσχα; Τα ίδια ακριβώς με τον Σαμαρά, μόνο που πλέον θα προστεθεί στην λίστα ο Turkish Stream, ο αγωγός που ήδη έχουν εγκρίνει οι αμερικανοί, γιατί δεν περνάει μόνο από Ελλάδα όπως ο Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη κάποτε, αλλά ικανοποιεί και την Τουρκία. Κατά τα άλλα οι συνομιλίες θα έχουν την ίδια ακριβώς εξέλιξη, με εξαίρεση την συμπεριφορά των ΜΜΕ που θα τις παρουσιάσουν ως «θρίαμβο» και θα εμφανίσουν τους «εταίρους» ως «θυμωμένους».
Βέβαια εν τέλει, περί τα τέλη Απριλίου θα πέσουν οι πρώτες μνημονιακές υπογραφές και τότε θα αρχίσουν τα προβλήματα για την συγκυβέρνηση γιατί το μνημόνιο και ο βήχας… δεν κρύβονται. Και όταν έρθει ο Ιούνιος τότε τα πράγματα θα γίνουν και ακόμα χειρότερα.
Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω σχετική ανακοίνωση: "Η στροφή προς την Ρωσία είναι η μόνη λύση για το ελληνικό ζήτημα, αλλά η πρόσδεση του ΣΥΡΙΖΑ στο άρμα των ΗΠΑ και της γερμανοκρατούμενης Ε.Ε. μετατρέπει το ταξίδι Τσίπρα στην Μόσχα σε επικοινωνιακό πυροτέχνημα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών