Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Απριλίου 11, 2015

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γιάννη Λαγού στην εφημερίδα “Μακελειό”: “Εμείς δεν σκύψαμε ποτέ το κεφάλι!”


Γιάννης Λαγός στην εφημερίδα “Μακελειό”: “Εμείς δεν σκύψαμε ποτέ το κεφάλι!”

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Μακελειό" παραχώρησε ο Συναγωνιστής και Βουλευτής Β' Πειραιά, Γιάννης Λαγός, λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του και τον εκ νέου παράνομο περιορισμό του κατ' οίκον. 
  • Ας ξεκινήσουμε με το πώς νιώθετε μετά την έξοδό σας από τις φυλακές Κορυδαλλού
Δεν έχει και πολύ διαφορά, αφού αν και αποφυλακιστήκαμε μετά την παράνομη κράτησή μας, παραμένουμε εγώ και ο Αρχηγός υπό περιορισμό, κάτι που είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Μετά από 18μηνη κράτηση να υπάρχει κατ’ οίκον περιορισμός, δεν έχει ξαναγίνει!
  • Είστε έτοιμοι για την δίκη που ξεκινάει στις 20 Απριλίου;
Είμαστε έτοιμοι εδώ και πολύ καιρό. Θα είναι μια....
τερατώδης αποτυχία του συστήματος και εκεί θα αποδειχθεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι αθώα και όσοι μπλέχτηκαν σε αυτή τη σκευωρία θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να εμπλέκει τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη. Κατηγορούμαστε μόνο για αποσπάσματα ομιλιών μας και για καμία άλλη παράνομη πράξη. Ότι με αυτές τις ομιλίες δήθεν προκαλούμε τον κόσμο να κάνει έκνομες πράξεις. Αν δείτε όμως τι έχει ειπωθεί στο κοινοβούλιο, κατά καιρούς, από άλλους πολιτικούς θα σας σηκωθεί η τρίχα...
  • Υπάρχουν «άσσοι στο μανίκι» της Χρυσής Αυγής για το δικαστήριο;
Μόνο άσσοι υπάρχουν! Τώρα θα ακουστούν και αυτά που έχει να πει η Χρυσή Αυγή, γιατί μέχρι τώρα έλεγαν ό,τι ήθελαν. Στο δικαστήριο όλα όσα θα ειπωθούν θα κάνουν πολλούς να θέλουν να κρυφτούν.
  • Ποιοι είναι οι λόγοι της προφυλάκισής σας;
Αυτό θα σας ρωτούσα και εγώ. Την ημέρα που έγιναν οι προφυλακίσεις, που στην ουσία ήταν απαγωγές, ήρθαν στα σπίτια μας και μας συνέλαβαν χωρίς καν να γίνει άρση ασυλίας. Κάτι που γνώριζαν ότι ήταν παράνομο, φυσικά. Μας απήγαγαν με την πρόφαση ότι έχει δοθεί εντολή να δολοφονηθεί ο Παύλος Φύσσας. Εάν ήταν έτσι γιατί τότε στο κατηγορητήριο που έχει απαγγελθεί εις βάρος μου δεν υπάρχει ηθική αυτουργία; Οι ίδιες οι ανακρίτριες που μας βάλανε φυλακή παραδέχτηκαν ότι δεν είχαμε σχέση με την δολοφονία. Εγώ εμπλέκομαι μόνο επειδή ήμουν Περιφερειάρχης του Πειραιά. Τίποτε άλλο. Βασικά, το θέμα ήταν ότι έβλεπαν ότι παίρναμε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του Ελληνικού Λαού με το μέρος μας. Γι’ αυτό και προφυλακιστήκαμε.
  • Γράφτηκε ότι υπήρχε συνομιλία δική σας και του οδηγού του κ. Μιχαλολιάκου μετά τη δολοφονία Φύσσα, στην οποία συνομιλία του λέγατε πως αν τον ρωτήσουν αν γνωρίζει τον Ρουπακιά, να πει όχι.
Αυτή την συνομιλία την έχουν πάρει αποσπασματικά. Πουθενά δεν μίλησα σε αυτή την συνομιλία για τον Ρουπακιά. Μιλάω για άλλα πρόσωπα, για άλλα θέματα τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με την δολοφονία. Επίσης υπάρχουν πάρα πολλές συνομιλίες μετά την δολοφονία, στις οποίες εξέφραζα την αγανάκτησή μου για αυτό που έγινε, τις οποίες και εξαφάνισαν. Αυτά όλα θα φανούν στο δικαστήριο. Η δολοφονία Φύσσα σκότωσε μεν τον ίδιον τον Φύσσα, αλλά προσπάθησε να σκοτώσει και ένα ολόκληρο πολιτικό κόμμα. Σκότωσε επίσης, δύο ακόμα Έλληνες. Τον Γιώργο Φουντούλη και τον Μανώλη Καπελώνη και σε αυτό το γεγονός δεν αναφέρεται κανείς. Εάν αποδειχτεί με οποιονδήποτε τρόπο ότι εγώ έχω δώσει εντολή για να χτυπηθεί όχι μόνο ο Φύσσας, αλλά οποιοσδήποτε άνθρωπος, τότε θα δεχτώ οποιαδήποτε ποινή. Αλλά δεν θα αποδειχτεί τίποτα.
  • Όταν ήρθαν να σας συλλάβουν, είχατε δηλώσει ότι σας κατέστρεψε το σπίτι η αντιτρομοκρατική. Έχετε κινηθεί εναντίον τους; Ζητήσατε αποζημίωση;
Όχι. Δεν θέλω ούτε πενηνταράκι από αυτούς. Την πρώτη φορά που ήρθαν βρέθηκε ένα πιστόλι, το οποίο είχα για την προσωπική μου ασφάλεια, καθώς ήμασταν στοχοποιημένοι από τρομοκρατικές οργανώσεις.
  • Είχατε άδεια για το πιστόλι;
Όχι. Ίσως αυτό να ήταν το μοναδικό μου λάθος. Αυτό και μόνο αυτό όμως βρέθηκε. Το επόμενο βράδυ, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής μπήκε ξανά στο σπίτι μου και το κατέστρεψαν γιατί δεν μπορούσαν να χωνέψουν με τίποτα το ότι ήμουν καθαρός. Μπήκαν, το έσκαψαν, το διέλυσαν, αλλά ξεφτιλίστηκαν για άλλη μία φορά. Η δεύτερη δε έκθεση ερεύνης δεν μπήκε ποτέ μέσα στη δικογραφία. Όπως και δύο ακόμα εκθέσεις για έρευνες που κάνανε σε μοναστήρια της Αττικής. Είχαν πληροφορίες ότι εκεί κρύβαμε βαρύ οπλισμό και κάνανε άνω κάτω τα μοναστήρια! Δεν βρήκαν τίποτα και για να μην γίνουν ρεζίλι, κατάπιαν και αυτές τις εκθέσεις!
Αφού δεν βρήκαν τίποτα στο τέλος, άρχισαν να λένε ότι είχαμε σχέσεις με εφοπλιστές και επιχειρηματίες που μας τροφοδοτούσαν με παράνομο οπλισμό. Ακούστηκε μάλιστα το όνομα του κ. Πάλλη. Κάνανε έλεγχο στο σπίτι του, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς βρήκανε μεν στοιχεία, αλλά όχι για την Χρυσή Αυγή, αλλά για τη Νέα Δημοκρατία. Από την έρευνα αποδείχτηκε ότι ο κ. Πάλλης δωροδοκούσε τον βουλευτή της Ν.Δ., Μιχελάκη, προκειμένου ο δεύτερος να κάνει ερωτήσεις στο κοινοβούλιο εις βάρος ανταγωνιστή. Ήρθε η δικογραφία στη Βουλή, αλλά ως δια μαγείας χάθηκε και αυτή μέσα στα συρτάρια.
  • Σας κατηγόρησαν ότι είχατε 150.000 στον λογαριασμό σας, ενώ δηλώνατε άνεργος.
Αυτή είναι η αλήθεια. Ήμουν άνεργος. Τα χρήματα αυτά ήταν από ένα οικόπεδο που πούλησα, κληρονομιά της γιαγιάς μου. Το λάθος μου ήταν μάλλον που δεν τους ρώτησα για να το πουλήσω. Το 2006 έγινε αυτό. Μετά τους πήγα τα συμφωνητικά και τις αγοραπωλησίες και το θέμα θάφτηκε ξανά αντί να ζητήσουν συγγνώμη.
  • Κατηγορηθήκατε ότι οργανώνατε ξυλοδαρμούς, ότι εκβιάζατε, παρείχατε προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά και κάνατε διακίνηση γυναικών.
Νομίζω ότι και για την δολοφονία Κένεντι είχα κατηγορηθεί. Ήταν μόνο φούμαρα και «μεταξωτές κορδέλες» και αυτό αποδεικνύεται, αφού όλοι αυτοί που προσπάθησαν να μας προσάψουν όλα αυτά, δεν τόλμησαν να βάλουν τίποτα στο κατηγορητήριο. Τις πρώτες μέρες που άκουγα τα δελτία ειδήσεων γέλαγα.
Όσο με κατηγορούσαν τόσο πιο πολύ το ευχαριστιόμουνα. Αλλά δεν έχουν καν τον ανδρισμό να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος. Το κατηγορητήριο το μόνο που λέει είναι ότι ήμασταν ενταγμένοι και διευθύναμε μια εγκληματική οργάνωση. Μια εγκληματική οργάνωση, η οποία ωστόσο δεν έχει όπλα, δεν έχει χρήματα και δεν έχει και νεκρούς. Αυτή είναι η εγκληματική οργάνωση;
  • Γιατί επέλεξαν να φορτώσουν όλα αυτά σε εσάς και όχι σε άλλους;
Γιατί δεν άντεξαν το ότι οι περιοχές του Πειραιά που άνηκαν στην «κόκκινη» ζώνη έγιναν και πάλι Ελληνικές με τους αγώνες και τις δράσεις μας.
  • Πώς ήταν οι μέρες σας στην φυλακή;
Κάναμε την προπόνησή μας, βλέπαμε τους συνηγόρους μας και διαβάζαμε πολύ. Δεν είχαμε τίποτα έξτρα και κανένα προνόμιο περισσότερο από όλους τους άλλους κρατούμενους. Και ήμασταν και στην απομόνωση. Μέσα σε αυτούς τους 18 μήνες δεν ήρθαμε σε καμία επικοινωνία με άλλους φυλακισμένους. Ήμασταν ο Αρχηγός, ο Χρήστος Παππάς και εγώ, οι μόνοι κρατούμενοι στην πτέρυγα.
  • Σας έδεσε ή όχι αυτή η απομόνωση;
Δεν χρειαζόμασταν την φυλακή για να δεθούμε. Ήμασταν πάντα μια γροθιά και γι’ αυτό φτάσαμε την Χρυσή Αυγή ψηλά! Κάποιοι άλλοι μπορεί να είχανε βάλει τα κλάματα, όπως και έγινε (βλ. Μπούκουρα). Εμείς δεν σκύψαμε ποτέ το κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών