Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαΐου 18, 2015

Έρχεται «λυπητερή» για 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων


Έρχεται «λυπητερή» για 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων

Άρθρο του Γ. Φράγκου στην εφημερίδα «Εμπρός»

Προ δυσάρεστης έκπληξης θα βρεθούν εντός των προσεχών εβδομάδων, τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη την Ελλάδα, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν «έκτακτη εισφορά» για το σπίτι όπου μένουν, είτε νοικιάζουν.
Πρόκειται για κτίρια ή οικόπεδα που κτίστηκαν, ναι μεν νόμιμα, σε εκτάσεις δασικές οι οποίες, όμως, δεν είχαν χάσει τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Είναι περιοχές που.....
εντάχθηκαν κανονικά στο σχέδιο πόλης, τόσο με τον νόμο Τρίτση, όσο και με τους μεταγενέστερους αλλά με βάση την νομολογία εξακολουθούν να ανή­κουν στο Ελληνικό κράτος.
Σύμφωνα με την Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας, στην οποία απευθύνθηκε το ΕΜΠΡΟΣ, το θέμα προέκυψε από την ανάγκη εξεύρεσης πόρων από κάθε πηγή. Όπως εξήγησε προϊστάμενος της συγκεκριμένης υπηρεσίας «το Δημόσιο μέχρι το καλοκαίρι του 2013 δεν ήταν υποχρεωμένο να δηλώνει την ακίνητη περιουσία του, κάτι που άλλαξε με νόμο». Αποτέλεσμα ήταν, οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου στους οποίους έχουν υποβληθεί χιλιάδες ενστάσεις για την διαδικασία και όχι μόνο κτηματογράφησης, να έχουν σηκώσει τα «χέρια ψηλά», φοβούμενοι ότι μπορεί να κατηγορηθούν ακόμη και για απιστία «σε περίπτωση που αναγνωρίσουν τα δικαιώματα του ιδιοκτήτη».
Το πρόβλημα ξεκίνησε από τις ανά την χώρα διευθύνσεις δασών που είναι απογυ­μνωμένες από μέσα και προσωπικό, που έστειλαν στις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες απλά διαβιβαστικά έγγραφα για τις διαμφισβητούμενες περιοχές.Σχεδόν όλα τα διαβιβαστικά, λόγω της ελλιπούς στελέχωσης και της πίεσης του χρό­νου, δεν είχαν ιστορικό για τα χιλιάδες πρώην δασικά πολύγωνα (γεωτεμάχια) στα οποία το Δημόσιο μπορεί να έχει εμπράγματα δικαιώματα. Μεταξύ αυτών που ήδη λαμβάνουν ειδο­ποιητήρια πληρωμών είναι 55.000 ιδιοκτήτες ακινήτων στην Δυτική Αθήνα (Αγ. Βαρβάρα, Αιγάλεω, Περιστέρι), Νέα Ιωνία, Γαλάτσι, Χαϊδάρι και στα νότια και βόρεια προάστια του Λεκανοπεδίου.
Αλαλούμ. Συνολικά, μόνο εντός της πάλαι ποτέ διοί­κησης πρωτεύουσας, το Δημόσιο διεκδικεί τουλάχιστον 170.000 δικαιώματα που μεταφράζεται σε περίπου 176.000.000 τετραγωνικά μέτρα, σε εντός σχεδίου περιοχές. Μόνο στο Ηράκλειο, το Δημόσιο διεκδικεί με την απειλή της κατάσχεσης των σπιτιών, έξι πολύγωνα (δηλαδή οικόπεδα, δρόμους, πλατείες κ.ά.) ενώ στο Γαλάτσι 37. Σύμφωνα με ιδιοκτήτη ακινήτου με τον οποίο μιλήσαμε, εκτός από την οικονομική επιβάρυνση που θα υποστεί από την έκτακτη εισφορά, θα πρέπει να βρει άλλα 1000 ευρώ προκειμένου να πληρώσει τους δικηγόρους, αφού θα χρειαστεί, όπως εκατοντάδες χιλιά­δες άλλοι, δικαστική συνδρομή.
Το ερώτημα, βέβαια, που προκύπτει, με δεδομένο το αλαλούμ που υπάρχει σχετικά με την περιουσία του Δημοσίου, που ακόμη δεν έχει καταγράψει την ακίνητη περιουσία του, είναι: Πώς γίνεται να γνωρίζει ο νυν ιδιο­κτήτης που διαθέτει όλα τα νόμιμα έγγραφα αγοράς ότι για το οικόπεδο όπου βρίσκεται το σπίτι του, υπάρχει θέμα τίτλων και χρησικτησίας, αφού κανείς δεν φρόντισε να τον ενημε­ρώσει; Στην πράξη, πάντως, γι’ αυτόν σημαίνει ότι θα πρέπει, σε περίπτωση που απορριφθεί η προσφυγή του, να καταβάλει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στο κράτος, προκειμένου το τελευταίο να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες ένταξής του στο Κτηματολόγιο.
Το συγκεκριμένο έργο έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Οι αιτίες για την μη ολοκλήρωσή του και τα δισεκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν χωρίς αποτέλεσμα, ποτέ δεν απασχόλησαν την κατ’ άλλα αδέκαστη και αδιάφθορη Δικαιοσύ­νη κι ας έχουν διαπραχθεί κακουργήματα από τις κατά καιρούς διοικήσεις της Κτηματολογίου Α.Ε.
Ακόμα κι οι αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει εκφραστεί αρνητικά για την καθυστέρηση παρά τον πακτωλό χρημάτων που διέθεσαν για το συγκεκριμένο έργο, δεν έτυχαν της δέουσας προσοχής από τους κατ’ άλλα ευαίσθητους λειτουργούς της Θέμιδος. Κοινοτικοί εμπειρογνώμονες και ειδικοί του μηχανισμού τεχνικής βοήθειας JASPERS (Joint Assistance to Support Projects in European Regions), που επισκέφτηκαν την Αθήνα, αναρωτήθηκαν γιατί η Ελλάδα ζητεί ή μάλλον δεσμεύει 250 εκατ. ευρώ προκειμένου να προχωρήσει το έργο, που έχει παρουσιασθεί ως αυτοχρηματοδοτούμενο.
Η απάντηση που έλαβαν από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος της κυβέρνησης της «Αριστεράς» του «πουθενά και τίποτε» Γιάννη Τσιρώνη, ήταν πως ο όρος «αυ­τοχρηματοδοτούμενο σημαίνει ότι δεν επιβα­ρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά όχι ότι δεν χρειάζεται κοινοτική χρηματοδότηση». Μετά απ’ αυτό, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής αποχώρησαν, σημειώνοντας πως «πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό»Μάλιστα, λίγο πριν φύγουν, ζήτησαν από τον υπουργό πρόσθετα στοιχεία σχετικά με την ανάλυση κόστους – οφέλους του συγκεκριμένου έργου.
Εκεί ακριβώς βγήκε η είδηση «λαβράκι» από τον Τσιρώνη, που είπε ότι «το Κτηματο­λόγιο δεν μπορεί να προχωρήσει από εγχώ­ριους πόρους γιατί τα ταμειακά διαθέσιμά του, που ανέρχονται σε 280 εκατ. ευρώ, δεσμεύτηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, με βάση την πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένου». Εκεί, που κυριολεκτικά έφριξαν και αποφάσισαν να φύγουν μια ώρα αρχύτερα για τις Βρυξέλλες, ήταν όταν πληροφορήθηκαν ότι έχουν κυρωθεί, μέχρι στιγμής, δασικοί χάρτες που αντιστοιχούν μόλις στο 0,56% της Ελληνικής Επικράτειας.
Συνολικά έχουν καταρτιστεί δασικοί χάρτες, χωρίς να εγκριθούν, για το 22,57%, ενώ αγνοείται η τύχη των κονδυλίων ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ του ειδικού φορέα δασών. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, υπάρχει τόσος υπερβάλλων ζήλος για συγκέντρωση εσόδων, που διάφορες κατηγορίες πολιτών «πι­έζονται» ασφυκτικά, όπως οι ανήκοντες στην συγκεκριμένη κατηγορία, προκειμένου να τα­κτοποιήσουν τις όποιες οφειλές τους.
Όπως ανέφερε ένας απ’ αυτούς που έλαβαν τα ειδοποιητήρια, «σε περίπτωση που δεν τακτοποιήσει το χρέους του, θα δεσμευθεί ο τραπεζικός λογαριασμός του, εκτός από το ακίνητο που απέκτησε, με ιδρώτα δεκαετιών». Ήδη, για άλλες περιπτώσεις, μικροοφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου εκβιάστηκαν από τοπικούς εφόρους, προκειμένου να καταβάλουν το σύνολο των οφειλών τους ή τμήμα αυτών, ώστε να μην ενεργοποιηθούν διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών.
Το τραγελαφικό είναι ότι πολλοί εξ αυτών έχουν ενταχθεί στην ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλά οι αρμόδιοι ελεγκτές φοβούνται να αναγνωρίσουν τα δικαιώματά τους, μήπως και βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες. Για παράδειγμα, φορολογούμενος που είχε οφειλή της τάξης των 180 ευρώ διαπί­στωσε ότι είχε δεσμευθεί ο τραπεζικός λογα­ριασμός του. Αν και φρόντισε, αμέσως, να αποπληρώσει το χρέος του, ο λογαριασμός του αποδεσμεύθηκε μετά την παρέλευση δύο εργάσι­μων εβδομάδων. Το ίδιο συνέβη και με εκατοντάδες άλλους μικροοφειλέτες, την ώρα που «λεφτά υπάρχουν» για την στέγαση, την σίτιση και την ηλιοθεραπεία των λαθρομεταναστών και των Ρομά.
Τα συμπεράσματα δικά σας για την κυβέρνηση του «τίποτε» συνέλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών