Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015

Οι εργάτες γυρίζουν την πλάτη στους υποκριτές του ΚΚΕ...18 άτομα σε...συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ


Οι εργατικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης «αποδοκίμασαν» τους ΚΚέδες - Τρεις και ο κούκος στη Νεάπολη

σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Δεν είχε προνοήσει κανείς να κινητοποιήσει τους..."ταξικούς αδερφούς" από το μπαγκλαντές και το πακιστάν για να φάνει λίγος κόσμος παραπάνω...;! Αν δεν γνωρίζουν το know - how να απευθυνθούν στο ΠΑΣΟΚ που τώρα που διαλύεται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης αφήνει πολλούς λαθρο... ορφανούς από κόμμα - εργοδότη!
 
Αποκαλυπτική φωτογραφία από την “μεγαλειώδη συγκέντρωση” του ΚΚΕ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 28 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Νεάπολης Θεσσαλονίκης η "μεγαλειώδης συγκέντρωση" του ΚΚΕ, η οποία είχε διαφημιστεί ολόκληρη την προηγούμενη μέρα με αυτοκίνητα που περιδιάβαιναν στην περιοχή και ανήγγειλαν το γεγονός, όπως και με τη σχετική αφισοκόλληση. Η συγκέντρωση είχε αναγγελθεί για τις 7.30 το απόγευμα της Πέμπτης και πραγματικά από τις 6.30 άρχισαν τα ηχεία να παίζουν τα γνωστά κομμουνιστικά τραγούδια, καλώντας τους εργάτες (αγρότες δεν έχουμε στη Νεάπολη) να παραβρεθούν στη συγκέντρωση. Στις 7.50, είκοσι λεπτά μετά την...
ώρα κατά την οποία θα έπρεπε να είχε αρχίσει η ομιλία, οι παριστάμενοι στη συγκέντρωση αριθμούσαν 1 ηχολήπτη και 2 ηχεία.
Τελικά ο ομιλητής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ όπως αναγγέλθηκε, ξεκίνησε την ομιλία του στις 8.15, ενώπιον ενός ενθουσιώδους και ασυγκράτητου πλήθους που έσφυζε από παλμό, ζωντάνια και φυσικά τόσο μεγάλου, που είχε κατακλύσει όλη την πλατεία και τους γύρω δρόμους. Ήταν δε τόση η ζωντάνια της συγκέντρωσης που όταν το ασυγκράτητο πλήθος φώναξε ένα σύνθημα, ο σερβιτόρος της παρακείμενης πιτσαρίας νόμισε ότι τον φωνάζουν και πήγε να πάρει παραγγελία.
Η ομιλία ήταν εμπνευσμένη και είχε απ’ όλα, όπως συνήθως συμβαίνει με τις ομιλίες του ΚΚΕ (κακές γλώσσες λένε πως από το 1974 έχουν μόνον μια ομιλία και την φωτοτυπούν και απλά αλλάζουν τα κόμματα και τα ονόματα): Ευρωπαϊκή Ένωση, Αμερικανοί, έξω οι βάσεις του θανάτου, εργάτες, πλουτοκρατία, ταξικοί αγώνες, ιμπεριαλισμός, όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω… Σύμφωνα με συντηρητικούς υπολογισμούς, οι παριστάμενοι ήταν τουλάχιστον 18 άτομα, ενώ η αστυνομία κάνει λόγο για 20, γιατί δύο ήταν κρυμμένοι πίσω από τα δέντρα και δεν φαίνονται στο πλάνο. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν 19 γιατί ο ένας ήταν ο ηχολήπτης.
Επειδή η πλατεία της Νεάπολης αποδείχτηκε μάλλον άβολη για να χωρέσει τους παριστάμενους οπαδούς του ΚΚΕ, συμφωνήθηκε την επόμενη φορά η  συγκέντρωση να πραγματοποιηθεί στο σπίτι του ομιλητή (στο καθιστικό συγκεκριμένα) όπου οι παριστάμενοι θα μπορούν να ακούσουν την επίσημη γραμμή του κόμματος με την ησυχία τους και μετά να παρακολουθήσουν όλοι μαζί κάποιον αγώνα ποδοσφαίρου ή κάποια ταινία του σοσιαλιστικού ρεαλισμού. Στη φωτογραφία φαίνεται ο ομιλητής (είναι αυτός που κοιτάει το πλήθος, μπροστά στο συντριβάνι) και το ενθουσιώδες πλήθος των κομμουνιστών του ΚΚΕ.
Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης
xathess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών