Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015

Κυβέρνηση της φάπας - Κατατέθηκε το «Μνημόνιο Κατανόησης»: Επίκειται η συμφωνία και οι... υπογραφές



Κείμενο υπό τον τίτλο «Memorandum of Understanding» ή ελληνιστί «Μνημόνιο Κατανόησης» απέστειλε η Κομισιόν, ήτοι ο... φιλέλλην Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς το μαρξιστικό διοικητήριο του Μεγάρου Μαξίμου. Στο κείμενο αυτό, όπως μετέδωσαν ήδη, τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, περιλαμβάνονται φοροεισπρακτικά μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ μόνο για το 2015, ενώ προφανώς έπονται και άλλα στα επόμενα χρόνια και ιδιαιτέρως μετά την παραλαβή του τρίτου πακέτου στήριξης.
Επειδή όλες αυτές οι ειδήσεις παρότι αληθινές τείνουν να διαψεύδονται από το Μέγαρο Μαξίμου, επιλέξαμε επί κάποια ώρα να μη σχολιάσουμε το ζήτημα. Πράγματι, μετά από λίγο βγήκε η....
διάψευση από την κυβέρνηση. Όμως λίγο μετά βγήκε η διάψευση της διάψευσης, αφού ο Βαρουφάκης παραδέχτηκε ότι απεστάλη «φιλοτροϊκανό κείμενο» από την Κομισιόν, γεγονός που σημαίνει πως όντως αυτο το κείμενο, με αυτόν τον τίτλο και αυτά τα μέτρα υφίσταται.
Πως γίνεται όμως από την μία ο Βούτσης να λέει ότι «σύντομα έρχεται επώδυνη συμφωνία» και από την άλλη ο Βαρουφάκης να λέει ότι η Κομισιόν (που υποτίθεται είναι με την «δική μας» πλευρά, σε αντίθεση με το ΔΝΤ) έστειλε «φιλοτροϊκανό κείμενο»; Πολύ απλά, ο Σύριζα έχει συμφωνήσει σε όλα με τους διεθνείς τοκογλύφους και όντως εντός των επομένων ημερών θα υπογραφεί η νέα μνημονιακή συμφωνία, που θα επικυρώνει τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ, προσθέτοντας επιπλέον νέα μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού. Πολύ σημαντικότερο δε, η εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας μέσω της υπαγωγής στο Αγγλικό Δίκαιο, είναι μέρος και της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.
Για ποιο λόγο, λοιπόν, αυτό το κείμενο προκάλεσε την «οργή» του Βαρουφάκη; Που βρίσκεται η απόσταση μεταξύ Αθήνας και «δανειστών»; Πολύ απλά ο Γιούνκερ έστειλε προς επικύρωση την συμφωνία, όμως είτε από αμέλεια, είτε από σκοπό, ονόμασε το κείμενο «Μνημόνιο». Αυτό θα διευθετήσει τις επόμενες μέρες ο Βαρουφάκης! Το όνομα του κειμένου! Τα μέτρα τα έχουν ήδη συμφωνήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών