Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Ιουνίου 20, 2015

Ο Μαρινάκης, η επιλεκτική δικαιοσύνη και.... η Χρυσή Αυγή

Γράφει ο Αινείας

Ορυμαγδός τις τελευταίες ημέρες με τις ειδησεις και τα ρεπορτάζ που αφορούν τον Ολυμπιακό και τις αποφάσεις της εισαγγελείας σχετικά με τον Πρόεδρό του.
Φυσικά δεν έχω καμιά διάθεση να σταθώ στις αποφάσεις και να τις σχολιάσω, πολύ περισσότερο έναν σύλλογο, χωρίς να σημαίνει ότι τον υποστηρίζω, που σήμερα έχει την πιο δυνατή εθνικιστική εξέδρα στην Ελλάδα, μαζί με την Καβάλα.

Η παρατήση έγκειται σε αντικειμενικά γεγονότα που καθιστούν επιλεκτικό τον τρόπο αντιμετώπισης κατηγορούμενων από το καθεστώς...

Ο εισαγγελέας ζήτησε κατά την ανακριτική διαδικασία να μιλήσει με τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού.. Οι κατηγορίες οι εξής:

1. Ένταξη και....
διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
2. Απάτη κατά συνατουργία και κατ' εξακολούθηση, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα, το περιουσιακό όφελος της οποίας και η προξενηθείσα σε βάρος τρίτων ζημία υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 30.000 ευρώ και 120.000 ευρώ
3. Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα, τελεσθείσης κατά συνήθεια, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση
4. Ηθική αυτουργία σε έκρηξη, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο
5. Ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία - δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης (άρθρα 13στοιχ.στ, 26 παρ.1.εδ.α, 27, 42 παρ.1, 45, 46 παρ.1στοιχ.α, 94, 98, 187 παρ.1,3, 270στοιχ.β, 385 παρ.1στοιχ.β ΠΚ και 132 παρ.1,4 Ν. 2725/1999, όπως συμπληρώθηκε με άρθρο 78 παρ.6 Ν. 3057/2002 και αντικ. με άρθρο 13 Ν. 4049/2012)

Θα περίμενε κανείς όπως στις περισσότερες, αντίστοιχες, περιπτώσεις να μεταβεί στην Εισαγγελεία, συνοδεία αστυνομικών, καλά εξοπλισμένων και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Αντ' αυτού ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κατέφθασε συνοδευόμενος από πολυπληθή ομάδα οπαδών και της προσωπικής του φρουράς και χωρίς ίχνος πίεσης από τους αστυνομικούς οδηγήθηκε στον ειδικό ανακριτή.
Αντιθέτως μάλιστα, οι οπαδοί είχαν αποκλείσει και τους...δημοσιογράφους, παρεμποδίζοντας τους σε μερικές περιπτώσεις να κάνουν τη "δουλειά" τους.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν επίσης δεν ομοιάζουν καθόλου με αυτούς που δέχθηκαν άλλοι κατηγορούμενοι, για παρόμοια αδικήματα.

Για να επανέλθω λοιπόν στα αντικειμενικά δεδομένα της συζήτησης:
Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, είναι άνθρωπος εντός του συστήματος και μάλιστα ένας που κινεί νήματα και ασκεί τεράστια επιρροή σε πολλαπλά επίπεδα της χώρας, για αυτό και η αντιμετώπιση που έτυχε δεν ήταν ενός ανθρώπου εκτός... συστήματος, όπως αυτάρεσκα αναφέρεται από ορισμένους.

Αν δεν ήταν γρανάζι του καθεστώτος τότε θα τον έπαιρναν με τα όπλα από το σπίτι του, θα του έβαζαν χειροπέδες, θα το περιέφερναν με τζιπ και συνοδεία ΕΚΑΜιτών με Μ16 για να τον εξευτελίσουν, και φυσικά θα τον άφηναν φυλακή για 18 μήνες τουλάχιστον και στη συνέχεια θα τον άφηναν με περιοριστικούς όπως "κατ' οίκον περιορισμό".

Αλλά δεν είναι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ και δεν τους χαλά τη... σούπα, απλά ενδεχομένως στη σύγκρουση συμφερόντων μπήκε στη μέση και πήγε να τους αλλάξει τη..συνταγή.

Υ.Γ.
Επαναλαμβάνω... Δεν έχω τίποτα με το σύλλογο που εκπροσωπεί... Αντιθέτως επικροτώ πλήρως την ροπή προς τον Εθνικισμό των οπαδών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών