Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιουνίου 19, 2015

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Γράφει η Κορίνα Πενέση

Χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά  που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα και κινδυνεύουν να μείνουν στο σκοτάδι, να φωτίζουν τα σπίτια τους με λάμπες πετρελαίου και να μαγειρεύουν με ξύλα…Γιατί τα λέμε αυτά; Γιατί εκεί μας έχουν καταντήσει… Θέλουν να γυρίσουν τη χώρα δεκαετίες πίσω και με αυτές τις πρακτικές, το καταφέρνουν μια χαρά…
Οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος στη ΔΕΗ έχουν φθάσει κοντά στα δύο δις. ευρώ, όταν δύο χρόνια πριν ήταν στα 800.000.000 ευρώ. Αυτό είναι ενδεικτικό της κατάρρευσης  των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, μικρών και μεγάλων. Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία της ΔΕΗ, πάνω από το 70% των απλήρωτων λογαριασμών είναι από νοικοκυριά! Στις περισσότερες πολυκατοικίες, όχι μόνο στις λαϊκές περιοχές αλλά και σε....
εκείνες που ήταν μεσαίου εισοδήματος και πάνω, τα κοινόχρηστα μένουν μήνες απλήρωτα και κάποιοι από τους ενοίκους-ιδιοκτήτες πληρώνουν μόνο το ποσό για τη συντήρηση του ασανσέρ για να μην κλειστούν κάποια στιγμή μέσα!
Τώρα οι δανειστές έχουν βάλει στο μάτι και τις ενεργοβόρες βιομηχανίες μας, που έχουν βαλθεί να τις κλείσουν, βάζοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους «θεσμούς» την κατάργηση των εκπτώσεων στην τιμή του ρεύματος. Αυτό, όπως ήταν επόμενο, ξεσήκωσε τις βιομηχανίες, οι οποίες προειδοποίησαν με διάβημα προς την κυβέρνηση ότι θα κινδυνεύσουν να κλείσουν και θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Η διοίκηση της ΔΕΗ για να μπορέσει να εισπράξει έστω και ένα μέρος από τις οφειλές των νοικοκυριών, προωθεί ένα νέο σύστημα διακανονισμού το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων,  περισσότερες δόσεις και μείωση της προκαταβολής που θα πρέπει να καταβάλλει κάποιος για να ενταχθεί σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών