Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιουνίου 08, 2015

Βούτσης: Σε περίπτωση εκλογών θα κόψουμε το λαιμό μας να μην πάρει ο Μιχαλολιάκος εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Γράφει ο Νικογιάννης

Σε μια δήλωση που είναι ευθεία κατάλυση του πολιτεύματος και ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή προχώρησε  ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ν. Βούτσης. 

«Εάν υπάρξει προσφυγή στις κάλπες, οι εκλογές θα διεξαχθούν χωρίς να απαιτηθούν διερευνητικές εντολές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και χωρίς υπηρεσιακή κυβέρνηση. Με τον ίδιο πρωθυπουργό και την ίδια κυβέρνηση, εκτός από την τοποθέτηση ενός ή δύο υπηρεσιακών υπουργών», δήλωσε ο κ. Βούτσης.

Το Σύνταγμα (άρθρο 41) ορίζει ότι «η Bουλή που εκλέχθηκε μετά τη διάλυση της προηγούμενης ΔΕΝ μπορεί να διαλυθεί πριν περάσει ένα έτος, εκτός από τις περιπτώσεις του άρθρου 37». Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Ότι ακόμη κι αν ο κ. Τσίπρας παραιτηθεί...
(που είναι ο μόνος τρόπος για να εκβιάσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες) δεν μπορεί να προκαλέσει αμέσως εκλογές. Πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί μια νέα προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών (άρθρο37). Ο κ. Παυλόπουλος, δηλαδή, υποχρεούται διαδοχικά να καλέσει και να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων, ενώ σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση  οφείλει να συγκαλέσει και μια σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών για να καταβάλει μια έσχατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης. Και αν ούτε αυτή τελεσφορήσει, τότε θα προκηρύξει εκείνος πλέον εκλογές με υπηρεσιακό πρωθυπουργό έναν εκ των τριών ανωτάτων δικαστικών».

 Όπως βλέπετε η δήλωση του κ. Βούτση έγινε για έναν και μόνο λόγο: διότι τρέμουν στην  ιδέα ότι ο διωκόμενος και Πολιτικός Κρατούμενος Αρχηγός της Χρυσής Αυγής  Νικόλαος Μιχαλολιάκος θα περάσει ο κατώφλι του προεδρικού μεγάρου παίρνοντας από τον ΠτΔ  εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.   

Πρόκειται για ένα μεγάλο ατόπημα του υπουργού ο οποίος προέρχεται από έναν χώρο δημοκρατικά ευαίσθητο (υποτίθεται). Με αυτήν την δήλωση  βγαίνει στο φως το πραγματικό πρόσωπο της αριστεράς και των νοσταλγών του Στάλιν, αυτή είναι η δημοκρατία των μπολσεβίκων. Από την άλλη αυτή είναι μια καλή δικαιολογία για την επερχόμενη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. και λοιπών «δημοκρατικών  δυνάμεων».  Λέγοντας ότι  θα συνεργαστούμε απέναντι στον κοινό εχθρό, εννοούμε ότι θα συνεργαστούμε  για να μην πάρει η Χρυσή Αυγή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης .
Όπως και να έχει αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η Χρυσή Αυγή είναι εναντίον όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών