Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015

«ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ» Ή ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;

lafazanis-tsipras2__article

Γράφει ο Αντίοχος

Έντονες είναι οι διεργασίες των… αντιμνημονιακών του ΣΥΡΙΖΑ, εις ότι αφορά το πολιτικό τους μέλλον. Παρότι μέχρι ώρας απειλούν με καταψήφιση το νέο αριστερό Μνημόνιο, μόνον ένας δήλωσε ότι θα καταψηφίσει και μετά θα παραιτηθεί από βουλευτής (ο Αργολίδος Κοδέλας, της ΚΟΕ – Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδος). Για τους υπόλοιπους… πέρα βρέχει.
Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι όσοι τελικά καταψηφίσουν το νέο αριστερό Μνημόνιο (ή κρυφτούν πίσω από το «παρών» ή την αποχή), δε χωράνε στην κυβέρνηση και στον τριτομνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.
Τι μέλλει γενέσθαι; Το πιθανότερο είναι να φτιάξουν κάποιο νέο κόμμα (το «κόμμα της δραχμής», όπως ειρωνικά το χαρακτηρίζουν τα συντρόφια τους που θα παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ) το οποίο θα επιχειρήσει να....
καπελώσει την οργή του λαού για να μειώσει τις αναμενόμενες μεγάλες διαρροές προς την Χρυσή Αυγή, των φτωχών, μη αριστερών και σταθερά αντιμνημονιακών, ευκαιριακών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, αλλά και να διαφυλάξει την τιμή της… άσπιλης και… αμόλυντης αριστεράς.
Ωστόσο, υπάρχει ένα… μικρό προβληματάκι. Ποιος θα ηγηθεί του νέου σχήματος… Τρεις είναι οι επίδοξοι αρχηγοί: ο Λαφαζάνης, η… αφέντρα Ζωή και ο… Κολοβόγιανης (λόγω του ενός «ν»).
Εκείνος που έχει υπό τον έλεγχό του τον μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών είναι ο πρώτος (αυτών της «αριστερής πλατφόρμας»), αλλά τα αφεντικά του συστήματος κρίνουν ότι έχει ακροαριστερή φυσιογνωμία και ορολογία και το βλέπουν απίθανο να καταφέρει να «μαντρώσει» την κατηγορία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που θα οδεύσουν προς την Χρυσή Αυγή, παρά μόνο εκείνους που θα φλερτάρουν με το ΚΚΕ ή την ΑΝΤΑΡCIA. Έλα όμως που ο ίδιος δε θέλει να χάσει τη μοναδική ευκαιρία να ηγηθεί δικού του κόμματος και αρνείται να συμμετάσχει σε κόμμα υπό άλλον αρχηγό;
Το αυτό ισχύει και για τους άλλους δύο (Ζωή και Κολοβόγιανη), που θέλουν οπωσδήποτε να ηγηθούν, θεωρούν ότι μπορούν να απευθυνθούν προς τους… επικίνδυνους να πάνε στην Χρυσή Αυγή ψηφοφόρους, αλλά δεν διαθέτουν ισχυρά ερείσματα μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Με τούτα και με τ’ άλλα, μην αποκλείετε να έχουμε ακόμα και… τριπλή διάσπαση του παρδαλού συνονθυλεύματος, εκτός κι αν παρέμβουν καταλυτικά οι «μεγάλες δυνάμεις» και επιβάλλουν τον (ή την)… καταλληλότερο-η!

1 σχόλιο:

  1. Η ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΒΟΥΡΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΑΓΚΑΝΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
    ΔΩΡΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών