Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2015

Χατζηστεφάνου: "ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ! ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΧΩΡΟ ΣΤΟΥΣ «ΝΑΖΙΣΤΕΣ»!"

xatzistefanou
Γράφει ο Αντίοχος

Συνέντευξη στην αριστερή γαλλική φυλλάδα “L’ Humanite” (Η Ανθρωπότητα) έδωσε ο γνωστός αριστερο-θολο-κουλτουριάρης Άρης Χατζηστεφάνου, δημιουργός των ντοκιμαντέρ “Debtocracy”, “Catastroika” και “Fascism Inc” και συνιδρυτής του αριστερού περιοδικού Unfollow, που όπως φαίνεται έχει περάσει στους… Λαφαζανίστας.
Στη συνέντευξη αυτή εκφράζει το φόβο και τον τρόμο του, για την επέλαση της Χρυσής Αυγής, μετά την τριτομνημονιακή δυστυχία. Δεν είναι ο μόνος βεβαίως, αλλά έτσι, για την ιστορία, παραθέτουμε τους φόβους του (που σίγουρα θα γίνουν πραγματικότητα…):  
«Αυτό δημιουργεί μια επικίνδυνη κατάσταση, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την ευρωπαϊκή αριστερά. Ο Walter Benjamin έλεγε για....
τον φασισμό ότι ευδοκιμεί στα απομεινάρια των χαμένων επαναστάσεων. Υπό αυτή την έννοια, αν η ελληνική αριστερά χάσει αυτή την μάχη, αφενός θα σταλεί ένα αρνητικό μήνυμα σε όλα τα προοδευτικά κόμματα και σε όλους τους μαχητές της αριστεράς στην Ευρώπη, κυρίως όμως θα δώσει χώρο στους ναζιστές της Χρυσής αυγής οι οποίοι είναι οι άμεσοι κληρονόμοι των ελλήνων δοσίλογων της γερμανικής κατοχής. Θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρουσιαστούν ως οι μοναδικοί εκπρόσωποι της αντι-συστημικής γραμμής και της γραμμής εναντίον της λιτότητας. Το βράδυ της επικύρωσης της συμφωνίας, ο αρχηγός τους, Νίκος Μιχαλολιάκος, οικειοποιήθηκε το λεξιλόγιο της αριστεράς για να επικρίνει τον καπιταλισμό, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα πολύ σοβαρό κίνδυνο».
Στη συνέχεια, παρομοιάζει την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα με την Γερμανία του 1923:
«Βέβαια, η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, παρά μόνο σαν φάρσα, όμως αυτό μου θυμίζει το 1923, όταν ο Χίτλερ, μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος της μπυραρίας, φυλακίστηκε για μερικούς μήνες. Κατά βάθος, είμαστε στην ίδια κατάσταση, με ολόκληρη την ηγεσία της Χρυσής αυγής στην φυλακή ή υπόδικη».
Στο 1923; Μπα, πολύ πίσω έχει μείνει το συντρόφι… Εγώ λέω πως βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του… 1931. Οπότε, ν’ αρχίσουμε σιγά-σιγά να… αραιώνουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών