Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2015

ΕΝΑ ΑΚΡΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

ekloges
Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Ο εκλογικός αντιπρόσωπος κοιτούσε το ρολόι του, έκτη απογευματινή έδειχναν οι δείκτες του, όταν τη σιωπή στην αίθουσα τάραξε το σπάσιμο του παραθύρου καθώς και η μολότοφ που ακολουθούσε με τη σειρά της. Έντρομη η εφορευτική επιτροπή, ευτυχώς που εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν ψηφοφόροι, πετάχτηκε έξω από την αίθουσα. Αμέσως άλλες δύο μολότοφ περιέλουσαν την καιόμενη αίθουσα, αποτελειώνοντας ό,τι υπήρχε μέσα σ’ αυτή. Οι δύο αστυνομικοί που παρευρίσκονταν πλησίον του....
εκλογικού κέντρου, αρκέστηκαν στην αναφορά τους στο κέντρο, όπου περιέγραψαν ορδές οργισμένων ατόμων να βιαιοπραγούν κατά του εκλογικού κέντρου. Αυτά συνέβησαν στο 14ο εκλογικό τμήμα της Μυτιλήνης, που ήταν από τα μεγαλύτερα σε πλήθος ψηφοφόρων. Και ενώ η ώρα είχε μόλις περάσει από 7, αντί για τα καθιερωμένα exit polls, τα ΜΜΕ έκαναν απευθείας συνδέσεις με το νησί της Λέσβου, περιγράφοντας τα γεγονότα. Περνώντας η ώρα, οι αναφορές της αστυνομίας έκαναν λόγο για ανάλογα περιστατικά, στα περισσότερα από τα μεγάλα εκλογικά τμήματα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Ικαρία, Χίος, Φούρνοι, Σάμος, αντιμετώπιζαν ανάλογα περιστατικά.  Σε κάποια από αυτά υπήρχαν και τραυματίες, όπου στην προσπάθειά τους να προστατέψουν τις κάλπες, οδηγήθηκαν με εγκαύματα τρίτου βαθμού στα πλησιέστερα νοσοκομεία. Το καμένο πλαστικό από τις κάλπες, τους είχε παραμορφώσει τα χέρια. Ωστόσο, αναφορές για θύματα δεν υπήρξαν. Όσο περνούσε η ώρα επιβεβαιώνονταν οι διασταυρωμένες πληροφορίες, που έκαναν λόγο για ορδές εξαγριωμένων λαθρομεταναστών, όπου πυρπόλησαν τα εκλογικά τμήματα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ολιγωρία του Ελληνικού δημοσίου απέναντί τους. Οι ζωντανές συνδέσεις των καναλιών με τα νησιά, έφερε σε δεύτερη μοίρα τα εκλογικά αποτελέσματα, που δειλά-δειλά έκαναν την εμφάνιση τους, ως τρέϊλερ, μιας και το πρώτο θέμα ήταν άλλο. Ώρα ενάτη βραδινή. Το υπουργείο εσωτερικών ανακοινώνει ότι καθίσταται αδύνατη, πλέον, η καταμέτρηση των ψήφων από τα πληγέντα εκλογικά τμήματα, μιας και η αναφορά των  δικαστικών αντιπροσώπων των καμένων τμημάτων, μιλούσε για απόλυτη καταστροφή του εκλογικού υλικού, κάτι που σημαίνει ότι στο γενικό σύνολο της εκλογικής καταμέτρησης, δεν θα ληφθούν υπόψη τα παραπάνω τμήματα. Ήδη τα πρώτα exit polls κάνουν λόγο για σημαντική άνοδο της Χρυσής Αυγής στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μόνο που τα αποτελέσματα δεν θα προσμετρηθούν στο γενικό σύνολο, μιας και κάηκαν. Οι πολιτικοί αρχηγοί σε δηλώσεις τους, καταδίκασαν το παραπάνω γεγονός, με εξαίρεση τον Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, που έκανε λόγο για προβοκάτσια.
Πόσο πιθανό είναι να συμβούν οι παραπάνω εγκληματικές ενέργειες; Πόσοι πιστεύουν ότι τίποτα δεν θα διαταράξει το ήσυχο κλίμα της εκλογικής αναμέτρησης; Πόσο δύσκολο είναι να τεθεί σε εφαρμογή ένα τόσο παράτολμο σχέδιο; Είναι σε θέση οι αστυνομικές αρχές να προβλέψουν ένα τέτοιο γεγονός, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στα νησιά; Σύμφωνα με δημοσίευμα της  χθεσινής εφημερίδος «Εμπρός», όπου στη σελ. 19 αναφέρει ότι, «υποτιθέμενοι αναρχικοί μοίραζαν φυλλάδια, γραμμένα στην αραβική γλώσσα, στους λαθρομετανάστες της Λέσβου υποκινώντας τους σε εξέγερση», τότε όλα είναι πιθανά να συμβούν. Οι έχοντες θρησκευτικό φανατισμό, όπως οι λαθρομετανάστες, δεν θέλουν και ιδιαίτερο κίνητρο ώστε να προκαλέσουν επεισόδια. Οι καλοθελητές υπάρχουν, όπως επίσης υπάρχουν και οι προδότες υποκινητές, προς χάριν της «δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών