Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιανουαρίου 10, 2016

Γιατί παρά την πτώση του πετρελαίου, η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα δεν πέφτει;

BENZINH1

Γράφει ο Αντίοχος 

Σε ιστορικό χαμηλό υποχώρησε πλέον η τιμή του πετρελαίου. Έτσι, η τιμή Brent (ο ευρωπαϊκός τρόπος αναφοράς) του πετρελαίου έπεσε στα 35 δολάρια το βαρέλι, τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας 12ετίας. Είναι χαρακτηριστικό, πως από η πτώση της τιμής του πετρελαίου από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι σήμερα, έχει φτάσει το 60%!
Ωστόσο, η μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου καθόλου δεν επηρέασε την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην μνημονιακή Ελλάδα! Γιατί άραγε;
Πέραν από το υπέρογκο ποσοστό κέρδους που έχουν οι εταιρείες, ο βασικός λόγος είναι ο....
Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, τα τέλη και οι λοιπές επιβαρύνσεις, που ισοδυναμούν με το 67% της τελικής τιμής του προϊόντος. Και για να το κάνουμε λιανά, περίπου το 1 ευρώ από τα 1,384 ευρώ το λίτρο της αμόλυβδης που πληρώνει ο κοσμάκης πηγαίνει στα κρατικά ταμεία, για να τα τρώνε τα golden boys και οι επιτήδειοι των κομματικών στρατών –να τα φάνε φάρμακα!
Εις ότι αφορά δε την σύγκριση της τιμής στην Ελλάδα με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η χώρα μας κατέχει την τέταρτη υψηλότερη θέση στην ΕΕ, μετά την Ολλανδία, την Ιταλία και την Αγγλία. Δηλαδή, η βενζίνη που πληρώνει ο Έλληνας που παίρνει τρεις κι εξήντα, είναι ακριβότερη απ’ αυτήν που πληρώνουν πολίτες χωρών που σε σχέση με την Ελλάδα οι αμοιβές τους είναι… βασιλικές (Γερμανοί, Γάλλοι, κ.λπ.).
Δεν είναι ένα ακόμα… θαύμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών