Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Φεβρουαρίου 14, 2016

Φλέγεται η Μέση Ανατολή : Ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει την Συρία - Πολεμικό πλοίο με πυραύλους Cruise στέλνει η Ρωσία


Κλιμακώνεται η ένταση στην Μέση Ανατολή: Ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει την Συρία - Πολεμικό πλοίο με πυραύλους Cruise στέλνει η Ρωσία

Ο ένας μετά τον άλλον όλοι οι διευθύνοντες του καθεστώτος Ερντογάν απειλούν μαζικά με ομοβροντία δηλώσεων την Συρία. Μετά τον τούρκο ΥΠΕΞ ήταν η σειρά του πρωθυπουργού Νταβούτογλου που απείλησε με στρατιωτική επέμβαση στη Συρία το Σάββατο εναντίον του κουρδικού PYD, που έχει την έδρα του στο βορρά της Συρίας.
«Μπορούμε αν χρειαστεί να πάρουμε στη Συρία τα ίδια μέτρα όπως στο Ιράκ και στο Qandil», δήλωσε ο Νταβούτογλου σε τηλεοπτική ομιλία του, αναφερόμενος στους βομβαρδισμούς που επιχείρησε η χώρα του το 2015 κατά του (PKK) σε αυτό το βουνό στο Βόρειο Ιράκ που ήταν το προπύργιό του. «Θα περιμένουμε από φίλους και συμμάχους μας να μας υποστηρίξουν».
Το PYD είναι συριακό παρακλάδι του (PKK), που έχει σκοπό την.....
δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στην Τουρκία όπου διαβιώνουν 17.000.000 Κούρδοι. Το PYD που ελέγχει κάποιες ζώνες στη βόρεια Συρία στα τουρκικά σύνορα. Οι μαχητές του μάχονται το Ισλαμικό Κράτος και τους άλλους ισλαμιστές αντάρτες με την υποστήριξη των δυτικών. Αυτοί έκλεισαν μια συμφωνία μη επίθεση με το συριακό κράτος. Οι κούρδοι Συρίας αποκλείστηκαν από της συνομιλίες της Γενεύης για συριακό με πρωτοβουλία Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας ενώ Ρωσία και Συρία είχαν συναινέσει για τη συμμετοχή τους. Το PYD άνοιξε πρόσφατα ένα γραφείο αντιπροσωπείας στη Μόσχα.

Την ίδια στιγμή ρώσοι πολεμικοί ανταποκριτές μεταδίδουν από την επαρχία Χαλεπίου όπου και δραστηριοποιούνται ότι το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε στρατιωτική αεροπορική βάση Menagh που πρόσφατα ανακατέλαβαν οι συριοκουρδικές δυνάμεις στην επαρχία Χαλεπίου. Η βάση βρίσκεται βόρεια του Χαλεπίου και επί σειρά ετών την κατείχε η Al-Nusra αλλά εδώ και 2 ημέρες άλλαξε χέρια.
"Η Άγκυρα το Σάββατο βομβάρδισε μαζικά θέσεις των κούρδων ανταρτών που πολεμούν την Daesh στη Συρία. Στόχευσε κατά θέσεων κοντά στην πόλη Azaz, στη ΒΔ Συρία μετέφεραν κούρδοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ο βομβαρδισμός συνεχίστηκε για 3 ώρες αδιάκοπα. Οι τουρκικές δυνάμεις επιχειρούν από τα σύνορα με ρουκέτες και πυραύλους κατά συριακού εδάφους της επαρχίας Χαλεπίου” αναφέρει η πηγή στο RussiaToday που προσθέτει ότι υπήρξε άγνωστος αριθμός θυμάτων. "Στοχεύθηκαν και τα χωριά Malikiya και Tannab", σύμφωνα με άλλη πηγή. "Η Τουρκία άνοιξε πυρ και κατά του συριακού στρατού στην Λαττάκια" μετέφερε στρατιωτική  πηγή στο RIA Novosti. Το τουρκικό πυροβολικό έπληξε θέσεις του συριακού στρατού στο όρος Alia στα νοτιοδυτικά της επαρχίας της Λαττάκια. Κάποιες οβίδες έπειτα έπεσαν επί τουρκικού εδάφους", μετέφερε η ίδια πηγή.
Το Reuters μεταφέρει ότι για 2η συνεχόμενη ημέρα το τουρκικό πυροβολικό συνεχίζει να βάλει με οβίδες κατά θέσεων των κούρδων ανταρτών του YPG στη Βόρεια Συρία και την Κυριακή και προκλήθηκε ο θάνατος 2 ατόμων σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο Συριακό Παρατηρητήριο και ο τραυματισμός άλλων 10 προσθέτουν ανεπιβεβαίωτες πηγές. Το τουρκικό πυροβολικό για ώρες ολόκληρες και αδιάκοπα σφυροκόπησε το Σάββατο θέσεις του κουρδικού YPG σε επαρχία Χαλεπίου και Hasakah ενώ έβαλε και κατά θέσεων του συριακού στρατού στην ορεινή Λαττάκια για να δεχθεί αντίποινα και πυραύλους στο έδαφός του που προήλθαν από συριακή πλευρά. Προηγουμένως οι κουρδικές δυνάμεις προελαύνοντας προς το Tal Riffat είχαν προκαλέσει βαρύτατες απώλειες στους τρομοκράτες.

Ο ρώσος πρωθυπουργός Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στο Euronews επανέλαβε τη θέση του ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις από ξένη δύναμη στη Συρία εμπεριέχουν τον κίνδυνο για μεγάλο πόλεμο. «Απάντησα ήδη σε αυτό το θέμα εδώ και κάποιο καιρό. Βέβαια θα το επαναλάβω. Κανείς δεν έχει συμφέρον για την κήρυξη ενός νέου πολέμου. Αλλά η επίγεια επιχείρηση ενέχει έναν πόλεμο παρατεταμένο και σύνθετο. Πρέπει να το λαμβάνουμε πάντα υπόψιν» ,υπογράμμισε. «Ξεκινάμε από την αρχή επί του παρόντος ότι δεν υπάρχει καμιά νόμιμη αρχή άλλη στη Συρία πλην του προέδρου Άσαντ», αποκάλυψε ο Μεντβέντεφ Και πρόσθεσε: «αν ο Άσαντ αποπεμφθεί από την πολιτική ζωή της χώρας η Συρία θα διολισθήσει στο χάος όπως η Λιβύη. Άγκυρα και Ριάντ αναγνώρισαν το Σάββατο ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν επίγεια επιχείρηση στη Συρία κατά της Daech» γραάφει το sputniknews.
Ρωσική κορβέτα εκτόξευσης πυραύλων κατευθύνεται στη Συρία

Το ρωσικό ναυτικό απέστειλε ένα νέο πλοίο περιπολίας, το Zelyony Dol στ΄ανοικτά των μεσογειακών ακτών της Συρίας. Είναι εξοπλισμένο με υψηλής τεχνολογίας μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους cruise Kalibr ρωσικής κατασκευής. «Οι στόχοι του πλοίου δεν  δημοσιοποιήθηκαν αλλά θεωρείται  ότι μεταφέρει πυραύλους cruise μεγάλου βεληνεκούς και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η συμμετοχή του στη στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Η Ρωσία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά πυραύλους cruise Kalibr στη Συρία πέρυσι. Τον Οκτώβριο ρωσικά πλοία του στόλου της  Μαύρης Θάλασσας εκτόξευσαν 26 τέτοιους πυραύλους κατά στόχων τρομοκρατών στη Συρία από την Κασπία Θάλασσα από απόσταση περίπου 1.000 μιλίων. Μερικοί  από αυτούς  ήταν ορατοί στον ουρανό πάνω από το ιρακινό Κουρδιστάν, που έκλεισε τα αεροδρόμια του, ενώ ήταν καθ ‘οδόν προς τους στόχους τους. Επιπλέον, τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ρωσία καύση περισσότερων Kalibr του στη Συρία από τη Μεσόγειο. Το πλοίο Zelyony Dol ναυπηγήθηκε πέρυσι και εντάχθηκε στο ρωσικό στόλο της Μαύρη Θάλασσας τον Δεκέμβριο.
Με πληροφορίες από το dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών