Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Μαρτίου 16, 2016

Εθνικιστικός αέρας φυσάει δυνατά στην Ευρώπη - Ανάλυση bankingnews.gr

Άρθρο - πολιτική ανάλυση από το bankingnews.gr

Ο εθνικιστικός αέρας φυσάει δυνατά στην Ευρώπη, μια περίοδος αλλαγών ξεκινάει όπου τα πατριωτικά και εθνικιστικά κόμματα, τα κόμματα της λογικής θα αρχίσουν να κυριαρχούν. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Δεν αναφερόμαστε προφανώς στο Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη, αλλά στις πολιτικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα με μαζικό τρόπο σε όλη την Ευρώπη.

Τα εθνικιστικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη αποτελούν την θετική έκπληξη, υπερκαλύπτοντας την «ιδεολογική υπεροχή» της Αριστεράς. Επί 10ετίες κυριάρχησε η προπαγάνδα ότι η αριστερά...
στην Ευρώπη έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, η αριστερά θα φέρει την αλλαγή ενάντια στον καπιταλισμό. Όταν η αριστερά βρέθηκε στην εξουσία κατέπεσαν όλα αυτά τα επιχειρήματα, ξεγυμνώθηκε ιδεολογικά η αριστερά έχασε την έξωθεν καλή κοινωνική μαρτυρία και απέδειξε ότι είναι ένα επονείδιστο κακέκτυπο του καπιταλισμού.

Η αριστερά, όπως αποδεικνύεται στην Ελλάδα είναι μια από τα ίδια και χειρότερα, αλλοτριώθηκε από την εξουσία, έχασε το ιδεολογικό τις στίγμα, υποχρεώθηκε σε ιδεολογική ταπείνωση - απαξίωση. Στην Ευρώπη και σε πρώιμο στάδιο και στην Ελλάδα τα εθνικιστικά πατριωτικά κόμματα  αποτελούν τις ανερχόμενες πολιτικές δυνάμεις, ισχυροποιούνται παντού και αυτή η ισχυροποίηση δεν είναι συγκυριακή. Τα υπόλοιπα κόμματα αντιμετωπίζουν τα εθνικιστικά κινήματα ως νεοναζιστικά, ακροδεξιά, ξενοφοβικά, φασιστικά. Η επιχειρηματολογία αυτή είναι τόσο φθαρμένη που δεν πείθει ακόμη και τον πιο ανυποψίαστο.

Η περίπτωση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα είναι πολύ χαρακτηριστική. Οι απόψεις της Χρυσής Αυγής για το προσφυγικό π.χ. είναι οι μόνες που ταυτίζονται με το Σύνταγμα της Ελλάδος, προσέξτε οι μόνες. Πουθενά το Σύνταγμα δεν αναφέρει να ανοίξουν τα σύνορα για να παρεισφρήσει ο κάθε παρείσακτος. Για να τελειώνουμε με την ανόητη προπαγάνδα περί κατατρεγμένων μεταναστών. Οι Σύριοι αντιστοιχούν στο 50% των μεταναστών το υπόλοιπο 50% είναι Ιρακινοί, Αφγανοί, Πακιστανοί, Σομαλοί και άλλοι. Να τελειώνουμε με την προπαγάνδα της παραπλάνησης, του δήθεν ανθρωπισμού που περίτεχνα πουλάει η αριστερά στην Ελλάδα και ακολουθεί άβουλα και η ΝΔ. Η προπαγάνδα του ανθρωπισμού είναι η τακτική συγκάλυψης της αποτυχίας στην εξωτερική πολιτική.
Αφού απέτυχε η Ελλάδα στο προσφυγικό και στην εξωτερική πολιτική, επικαλείται το συναίσθημα για να μετριάσει το φιάσκο, την αποτυχία στην διαχείριση του προσφυγικού. Οι πρόσφυγες βλάπτουν την Ελλάδα, όπως βλάπτουν κάθε χώρα καθώς ο τρόπος εισόδου είναι άναρχος, δεν υπάρχει στρατηγική αφομοίωσης και συν τοις άλλοις, οι περισσότεροι από αυτούς είναι ισλαμιστές που πλειστάκις φορές έχουν μιλήσει εχθρικά για την χριστιανική δύση από την οποία ζητούν να διασωθούν.

Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι η πιο λογική για το προσφυγικό. Ζητάει να τηρηθεί το ελληνικό Σύνταγμα, να συλλαμβάνονται όλοι οι μετανάστες και λαθρομετανάστες - η υποκρισία της ΕΕ είναι ότι τους λαθρομετανάστες τους ονομάζει παράτυπους μετανάστες - και μεταφέρονται σε κλειστά στρατόπεδα. Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι πρακτικά εφαρμόσιμη, συνταγματικά 100% νόμιμη και με αυτόν τον τρόπο θα παρέχονται οι πρώτες βοήθειες στους μετανάστες αλλά ταυτόχρονα, όταν θα ξέρουν ότι θα συλληφθούν και θα κλειστούν σε στρατόπεδα φρουρούμενα, θα σταματήσουν να έρχονται στην Ελλάδα. Μεταξύ των απάνθρωπων εικόνων, με στις λάσπες να γεννιούνται μωρά παιδιά και κάτω από τραγικές συνθήκες να αναζητούν ένα πιάτο φαγητό οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, απόρροια της εγκληματικής απρονοησίας του κράτους, η πρόταση της Χρυσής Αυγής είναι πολύ καλύτερη.

Η λύση της Αριστεράς, των ελεύθερων συνόρων έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ. Πνίγονται στο Αιγαίο γιατί….η αριστερή κυβέρνηση είπε ελάτε. Ζουν κάτω από συνθήκες απάνθρωπες στις Ειδομένη γιατί η αριστερή κυβέρνηση δεν είχε κανένα σχέδιο για τους πρόσφυγες.μ Η αριστερή διακυβέρνηση στο προσφυγικό απέτυχε και οι εικόνες – τραγωδία το επιβεβαιώνουν.

Η Χρυσή Αυγή αποδείχθηκε ότι έχει την πιο πρακτική λύση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Όμως το πολιτικό σύστημα, η κυβερνώσα Αριστερά που μέχρι πρότινος υπέθαλπε την τρομοκρατία και τους αναρχικούς των Εξαρχείων και η κεντροδεξιά που φυλάκισε από φόβο την εθνικιστική Χρυσή Αυγή πέτυχε Πύρρειο νίκη.

Τον πόλεμο θα τον κερδίσει η Χρυσή Αυγή για τους εξής λόγους:
1) Η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται π.χ. με το προσφυγικό να έχει τις πιο νόμιμες θέσεις και λύσεις σε σχέση με την κυβέρνηση που παραβιάζει το Σύνταγμα δήθεν επικαλούμενη τον ανθρωπισμό. Είναι ανθρωπισμός να πνίγονται μικρά παιδιά στο Αιγαίο και να εξευτελίζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια στην Ειδομένη;
2) Η Χρυσή Αυγή κατηγορήθηκε ως εγκληματική οργάνωση για την δολοφονία ενός αναρχικού επιρρεπή στους καβγάδες του Φύσσα με ένα άλλο επιρρεπή στους καβγάδες Ρουπακιά που προέρχεται από την Χρυσή Αυγή. Προσπάθησαν ένα θανατηφόρο επεισόδιο μεταξύ δύο περιθωριακών τύπων γιατί περιθωριακοί τύποι ήταν και οι δύο να το αναγάγουν σε εγκληματική οργάνωση. Το αστείο, γιατί περί αστείου πρόκειται έχει ήδη καταρριφθεί και όλοι γνωρίζουν ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής θα αθωωθεί.
3) Πώς το ελληνικό κράτος επέτρεψε την αποφυλάκιση του Ρουπακιά; Πρόκειται για αποτυχία της δικαιοσύνης ή αποτυχία της πολιτικής απάτης της διακυβέρνησης Σαμαρά αρχικώς και εν συνεχεία του ΣΥΡΙΖΑ;  Όταν στην δικαστική διαδικασία συμμετέχουν εκατοντάδες μάρτυρες, πάνω από 74 κατηγορούμενοι και πολλές δεκάδες δικηγόροι είναι ξεκάθαρο ότι όχι δίκη δεν θα γίνει αλλά παράσταση θεάτρου χωρίς νόημα. Η προσπάθεια να αποδειχθεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση έχει καταρρεύσει πριν καν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία. Όταν θα αθωωθεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής θα ψελλίσουν κάτι  ακατανόητα μισόλογα οι αριστεριστές κατά της δικαιοσύνης και το πανηγυράκι θα τελειώσει.
4) Για την Χρυσή Αυγή προφανώς είναι μεγάλη δοκιμασία ο δικαστικός αγώνας να αποδείξει το αυτονόητο ότι είναι εθνικιστικό κόμμα και δεν έχει καμία σχέση με εγκληματική οργάνωση,  αλλά πλέον οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο, ο σανός τελείωσε. Η Χρυσή Αυγή κερδίζει την τρίτη θέση σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και ο χρόνος της ισχυροποίησης της έχει ξεκινήσει εκ νέου μετά την πίεση που δέχθηκε λόγω της προσπάθειας να μπλέξουν ένα κόμμα με μια μεμονωμένη εγκληματική πράξη.

Ο εθνικιστικός αέρας φυσάει δυνατά στην Ευρώπη

Η μεγάλη έως εντυπωσιακή άνοδος του εθνικιστικού κόμματος της Σλοβακίας (χαρακτηρίζεται Λαϊκό κόμμα) με τον επικεφαλής Marian Kotleba αποδεικνύει ότι η Ευρώπη και τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν με ανοησίες και νεοναζιστικές αναφορές να στιγματίσουν ένα φαινόμενο.  Ποιο είναι το φαινόμενο; Η άνοδος των εθνικιστικών κομμάτων στην Ευρώπη. Άλλοι τα χαρακτηρίζουν ακροδεξιά, άλλοι τα στιγματίζουν ως νεοναζιστικά αλλά κανείς δεν έχει εξηγήσει με ψυχραιμία γιατί ενισχύονται τα εθνικιστικά κόμματα.

Το Λαϊκό κόμμα της Σλοβακίας βρέθηκε με 8% στις πρόσφατες εκλογές. Τα διεθνή μέσα ξεκίνησαν ένα πόλεμο απαξίωσης του – ενώ προεκλογικά δεν είχαν προβάλει καμία θέση του -… ακριβώς όπως έκαναν και με την Χρυσή Αυγή.  Ο Marian Kotleba είχε αποκαλέσει τους Ρομά τους αθίγγανους ως «παράσιτα» και η δήλωση αυτή περιφέρεται για να αναδείξει το νεοναζιστικό πρόσωπο του Marian Kotleba. Να σημειωθεί ότι για την δήλωση του αυτή κάποιοι τον μήνυσαν αλλά το δικαστήριο τον αθώωσε. Πάνω από 200 χιλιάδες Σλοβάκοι πήραν θέση και ψήφισαν το εθνικιστικό κόμμα.  Το εθνικιστικό κόμμα της Σλοβακίας έχει αρνηθεί το ολοκαύτωμα ενώ χαρακτηρίζει εγκληματικές οργανώσεις το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Προεκλογικά αγνοήθηκε – όπως στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα – από τα μέσα ενημέρωσης αλλά οι πολίτες έδωσαν 8% και 14 έδρες σε σύνολο 150 εδρών του σλοβακικού κοινοβουλίου.

Ενδιαφέρον έχει ο τρόπος – ο λανθασμένος τρόπος – με τον οποίο αντιμετωπίζουν π.χ. οι FT το εθνικιστικό κόμμα της Σλοβακίας. Είναι νεοναζιστές, όπως το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και οι ριζοσπάστες εθνικιστικές στην Ουγγαρία αποφαίνονται οι Financial Times αγνοώντας τις πολιτικές θέσεις των κομμάτων αυτών. Ποια είναι η πραγματικότητα; Η ρητορική περί νεοναζιστικών κομμάτων είναι πρόχειρη, επιπόλαιη και ανόητη.

Τα εθνικιστικά κόμματα ενισχύονται όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης ή της προσφυγικής κρίσης. Σίγουρα οι κρίσεις ενδυναμώνουν τα ποσοστά τους αλλά οι βαθύτερες αιτίες σχετίζονται με την στροφή της Ευρώπης στις ιδέες του έθνους κράτους. Η παγκοσμιοποίηση έφερε ανάπτυξη αλλά και πλειάδα προβλημάτων και κρίσεις. Οι κοινωνικές ανισότητες έχουν αυξηθεί, οι οικονομικές ανισότητες έχουν οξυνθεί επικίνδυνα, γενικώς υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ των πολιτών.

Τα εθνικιστικά κόμματα έρχονται με διαυγή πολιτικό λόγο, όχι με ψέματα και προπαγάνδα να καταδείξουν έννοιες όπως έθνος, εθνική παραγωγή εθνική ιδέα, έννοιες που όλοι πιστεύουν αλλά έχουν είτε απαξιώσει λόγω διεθνιστικής προπαγάνδας. Τα εθνικιστικά κόμματα σε Γαλλία, Ελλάδα, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Αυστρία, Σουηδία δεν ισχυροποιήθηκαν εκλογικά τυχαία. Τα εθνικιστικά κόμματα ήρθαν για να μείνουν ενάντια στην βεβήλωση της έννοιας του έθνους. 

Μεγάλη νίκη για το Alternative für Deutschland

Το κόμμα Alternative für Deutschland (AFD) στην Γερμανία, ταρακούνησε το πολιτικό τοπίο της Γερμανίας με την εντυπωσιακή  αύξηση των ποσοστών τους στις περιφερειακές εκλογές. Η AFD ιδρύθηκε το 2013 από μια ομάδα οικονομολόγων και δημοσιογράφων ζητώντας την κατάργηση του ευρώ.  Μετά την παραίτηση του ιδρυτή της, Bernd Lücke, το κόμμα έχει επικεντρωθεί στην εκστρατεία ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες, ζητώντας την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων, ενώ ζητάει την άμεση αναστολή των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας.
Συμπέρασμα:

Ο εθνικιστικός αέρας φυσάει δυνατά στην Ευρώπη, μια περίοδος αλλαγών ξεκινάει όπου τα πατριωτικά και εθνικιστικά κόμματα, τα κόμματα της λογικής θα αρχίσουν να κυριαρχούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών