Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Απριλίου 22, 2016

Ο Τσίπρας εφαρμόζει κατά γράμμα αυτά για τα οποία κατηγορούσε τον Τζέφρυ το 2010!


Ο Τσίπρας εφαρμόζει κατά γράμμα αυτά για τα οποία κατηγορούσε τον Τζέφρυ το 2010!

Πριν από 6 περίπου χρόνια, συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου 2010, με αφορμή την ανακοίνωση των πρώτων περιοριστικών μέτρων από την κυβέρνηση του Τζέφρυ (50 ημέρες πριν το διάγγελμα του Τζέφρυ από το Καστελόριζο, όπου ανακοίνωσε την είσοδο της Χώρας στον εφιαλτικό χώρο του Μνημονίου) ο Τσίπρας, ως πρόεδρος τότε του ΣΥΡΙΖΑ, έλεγε χαρακτηριστικά: «Θα μπούμε σε βαθιά ύφεση και υφεσιακό τέλμα. Οδηγούμαστε στην μείωση της αγοραστικής δύναμης πρώτα των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και με την επιβολή έμμεσων φόρων. Αύξηση στην φορολογία καυσίμων, αύξηση του ΦΠΑ. Θα βρεθούμε σε μία κατάσταση όπου θα πρυτανεύσει η μείωση του εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, με την ταυτόχρονη αύξηση των φόρων στα είδη μαζικής κατανάλωσης».
Αυτή ήταν η αντίδραση του Α. Τσίπρα, στην πρώτη εκείνη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε η....
κυβέρνηση Παπανδρέου, προ της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και της υπογραφής του Μνημονίου. Και σκεφτείτε ότι ο ΦΠΑ αυξήθηκε τότε από 19% σε 21%, χωρίς την μετάταξη προϊόντων στον υψηλό συντελεστή. Αυτή έγινε μεταγενέστερα. Τότε ακόμη, τα περισσότερα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης επιβαρύνονταν με ΦΠΑ μόλις 10%.
Τώρα λοιπόν, έξι χρόνια αργότερα, η κυβέρνηση του Τσίπρα φέρεται να έχει η ίδια ζητήσει από τους εκπροσώπους των δανειστών να αυξηθεί ο ΦΠΑ από 23% σε 24%, προκειμένου να αποφευχθούν άλλες περικοπές τις οποίες ζητάει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και έτσι καταδικάζει την ελληνική οικονομία σε νέο φαύλο κύκλο φόρων – ύφεσης. Διότι το πρώτο που θα συμβεί μετά τη νέα αύξηση του ΦΠΑ, θα είναι η πτώση του τζίρου και της κατανάλωσης και άρα η επιδείνωση της ύφεσης.
Τα ίδια ακριβώς, δηλαδή, που κατηγορούσε την κυβέρνηση Παπανδρέου ο Τσίπρας, φροντίζει σήμερα να τα πράττει ο ίδιος. Τότε μας έλεγε με στόμφο ότι «θα μπούμε σε βαθιά ύφεση και σε υφεσιακό τέλμα». Τώρα εμφανίζεται να προτείνει ο ίδιος στους διεθνείς την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%.
Ο νέος κύκλος ύφεσης θα φέρει την σφραγίδα της «πρώτης φορά Αριστερά» κυβέρνησης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών