Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2016

4Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1936 ΚΑΙ ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑ

METAKSAS

Βρισκόμαστε στις 4 Αυγούστου 1936. Ημέρα χαρμόσυνη, ημέρα ηλιόλουστη, ημέρα ενωτική για το Γένος των Ελλήνων. Ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς έχοντας στα χέρια του από μηνών την εξουσία της Πατρίδος μας διά κοινοβουλευτικής ψήφου και εγκρίσεως, εφαρμόζει το πεδίον ανασυγκροτήσεως τής ελληνικής κοινωνίας και πάλι με κοινοβουλευτική ψήφο και έγκριση. Περιστέλλει άρθρα τού Συντάγματος προκειμένου να θωρακιστεί και να εργαστεί απερίσπαστο το Ελληνικό Έθνος σε καθεστώς ασφάλειας προς την αληθή πρόοδο. 

Στην πρώτη φάση τής Εθνικής Διακυβέρνησης Μεταξά τερματίστηκε η....
φαυλότητα και η αναρχία εντός τού κοινοβουλίου και στην πολιτική ζωή τής χώρας που είχαν επιβάλλει ψευτορωμιοί τοποτηρητές τής ξενοκρατίας. Στην δεύτερη φάση τής Διακυβέρνησης τού Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά απετράπη προσχεδιασμένη κομμουνιστική ανταρσία και τέθηκαν οι βάσεις για την ανόρθωση τού εθνικού κράτους και την πολεμική προπαρασκευή προ τού επερχόμενου δεύτερου παγκόσμιου πολέμου. 

Οι πυλώνες που στηρίχθηκε η αναγεννημένη Εθνικοκοινωνική Ελλάδα ήταν η Νεολαία, η Εργατική Τάξη και ο Εθνικός Στρατός. Οργάνωση των ελληνικών νιάτων, ομαδικό πνεύμα, εμβάθυνση στα νάματα τής Εθνικής Παιδείας, ενασχόληση στην ύπαιθρο και την μητέρα γη, εργασία στο πλευρό τού κοινωνικού συνόλου μέσα από την Εθνική Οργάνωση Νεολαίας. Επίσημος χαιρετισμός υπήρξε ο αρχαιοελληνικός χαιρετισμός διά τής δεξιάς προτεταμένης χειρός. Οι Έλληνες δεν καταλείπουν για το χατίρι ουδενός τα ήθη τους. 

Στα ζητήματα τής εργασίας και τής παραγωγικής διεργασίας μπήκαν σχέδιο και κανόνες με αναπτυξιακή προοπτική. Διότι η ανάπτυξη είναι το αποτέλεσμα δικαιοσύνης, σύμπνοιας και σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή. Κι έτσι καθιερώθηκαν η οκτάωρη απασχόληση, η υπερωριακή αμοιβή, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Θεμελιώθηκε το ΙΚΑ που έως τότε ήταν μονάχα μια σκέψη. Θεσμοθετήθηκε η εργατική εορτή τής πρωτομαγιάς και το σύνολο σχεδόν τής εργατικής νομοθεσίας. Λίγα χρόνια αργότερα τα δάνεια τής τότε εποχής πήγαν στον κάλαθο των οικονομικών δολοφόνων. 

Το δε στράτευμα εκσυγχρονίστηκε, εξοπλίστηκε, αφοσιώθηκε απερίσπαστο στην αποστολή τού λυτρωμού Ελλήνων και ελληνικών πατρίδων, ενεπνεύστη όπως και ολάκερη η Ελληνική Φυλή από την προσήλωση τού Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά στα Αρχέγονα Ιδανικά μας. Θα νικήσουμε έλεγε για τον επερχόμενο πόλεμο ο Εθνικός Κυβερνήτης, αλλά για τούς Έλληνες πάνω από όλα είναι η Δόξα. Και ακόμη έλεγε ότι υπάρχουν στιγμές που πρέπει να πολεμήσουμε ακόμη κι αν δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες. 

Αυτή η Αναδημιουργία, αυτή η Δόξα, αυτή η Νικηφόρα σε ηθικό, σε αυτοπεποίθηση, σε υποδομές, σε εθνική ορμή και θέληση Ελλάς υπήρξε έργο τής Εθνικοκοινωνικής Διακυβέρνησης τής 4ης Αυγούστου 1936 και τού Πατέρα τού Ελληνικού Έθνους Ιωάννη Μεταξά. Τιμούμε και υμνούμε την εποχή εκείνη, αναφωνώντας πως μπορούμε και σήμερα να αρθούμε σε ανάλογο και ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο ελληνικού μεγαλείου. Διότι η μεγαλύτερη Τιμή στα περασμένα είναι η μετάβαση τής σκυτάλης τού Ελληνισμού σε ακόμη λαμπρότερες οδούς, με όχημα πάντα το Ελληνικό Αίμα και την Εθνικοκοινωνική Ιδέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών