Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιουλίου 30, 2010

«Ενέσεις» έως 5,7 δισ. € σε επενδύσεις από 2011 έως 2013

«Ενέσεις» ρευστότητας μεταξύ 4,3 και 5,7 δισ. ευρώ μέσω επιχορηγήσεων επενδυτικών σχεδίων από το 2011 έως και το 2013 προβλέπονται στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη. Οι βασικές αρχές του νόμου εξετάζονται από χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής


Ο νέος νόμος, μεταξύ των άλλων, δίνει ισχυρά φορολογικά κίνητρα, καθορίζει το ποσοστό της επιχορήγησης με βάση το ΑΕΠ κάθε νομού, εισάγει ένα νέο σύστημα βαθμολόγησης των επενδύσεων και συστήνει Σώμα Εσωτερικών Ελεγκτών στις αξιολογήσεις των επενδυτικών προγραμμάτων.
Πιο αναλυτικά, με το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπεται απαλλαγή φόρου από το σύνολο των πραγματοποιούμενων κερδών -έναντι των μη διανεμόμενων κερδών που ισχύει σήμερα- ίση με το ποσό της απλής επιχορήγησης. Για τον καθορισμό των ποσοστών ενίσχυσης χρησιμοποιείται...
ως βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ κάθε νομού σε σχέση με το αντίστοιχο της χώρας, ενώ η επικράτεια χωρίζεται σε τρεις Ζώνες Κινήτρων. Οι νομοί οι οποίοι έχουν κατά κεφαλήν ΑΕΠ πολύ υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο ενισχύονται με ποσοστά 15%, 20% και 25% για μεγάλες, μεσαίες και μικρές - πολύ μικρές επιχειρήσεις, αντίστοιχα.
Οι νομοί με κατά κεφαλήν ΑΕΠ μεγαλύτερο από το 70% του μέσου όρου της χώρας ενισχύονται με ποσοστά 30%, 35% και 40%, αντίστοιχα. Τέλος, οι νομοί με κατά κεφαλήν ΑΕΠ μικρότερο από το 70% του μέσου όρου της χώρας, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους, οι νησιωτικές περιοχές που ανήκουν διοικητικά σε νομούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και οι παραμεθόριοι νομοί της χώρας ενισχύονται με ποσοστά 40%, 45% και 50%, αντίστοιχα
ΚατανομήΜετά την έγκριση των σχεδίων η κατανομή των επιχορηγήσεων γίνεται ως εξής: προκαταβολή 25%, ενδιάμεση δόση 25%, δόση ολοκλήρωσης 40% και τελική 10% τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης. Τα επενδυτικά σχέδια υποβάλλονται ανά εξάμηνο (Ιανουάριο και Ιούλιο) και προβλέπεται η διατήρηση της ανωνυμίας του αξιολογητή των σχεδίων και ολοκλήρωση της αξιολόγησης και υπαγωγής των επενδυτικών προτάσεων μέσα σε πέντε μήνες.
Επίσης, στον νέο νόμο προβλέπεται η Σύσταση Σώματος Εσωτερικών Ελεγκτών για τον δειγματοληπτικό έλεγχο αξιολογήσεων. Εξάλλου, αυξάνεται το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό του επενδυτικού σχεδίου στα 200.000 ευρώ, δεδομένου ότι ποσά χαμηλότερα από αυτό δύναται να καλυφθούν από άλλα αναπτυξιακά εργαλεία. Η αξιολόγηση των σχεδίων γίνεται:
Σε ποσοστό 50% επί του συνόλου της βαθμολογίας με βάση τη συμβολή της επένδυσης στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ποιότητας και της εξωστρέφειας, όπως αυτή προσδιορίζεται από τη συμβολή στην αύξηση του ΑΕΠ, την εξαγωγική επίδοση της μονάδας και την υποκατάσταση εισαγωγών στον κλάδο.
Σε ποσοστό 30% επί του συνόλου της βαθμολογίας με βάση το κατά πόσο η προτεινόμενη επένδυση ενσωματώνει δράσεις που σχετίζονται με την πράσινη επιχειρηματικότητα (προστασία περιβάλλοντος, εξοικονόμηση ενέργειας).
Σε ποσοστό 20% με βάση το κατά πόσο η προτεινόμενη επένδυση ενισχύει την απασχόληση.
"Eθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών