Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιουλίου 30, 2010

Λοβέρδος, Κακλαμάνης «έσβησαν» τα βιογραφικά

«ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΝ» ΧΘΕΣ στη Βουλή την επιλογή στελεχών για κυβερνητικά πόστα μέσω της διαδικασίας open gov, ο υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Οι επικρίσεις και των δύο για το πολυσυζητημένο σύστημα διατυπώθηκαν με αφορμή την τοποθέτηση του νέου διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, που είναι μέχρι σήμερα γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, ενώ έχει διατελέσει υφυπουργός και βουλευτής. Ο κ. Σπυρόπουλος ορίστηκε εννέα μήνες μετά τις εκλογές- και μάλιστα παραδέχτηκε δημοσίως ότι δεν κατέθεσε βιογραφικό στο open gov...
Ο κ. Λοβέρδος αφού υποχρεώθηκε σε μίνι απολογία για τις καθυστερήσεις στη στελέχωση των ασφαλιστικών ταμείων και είπε ευθέως «θα ήθελα να αναφέρω ότι πλέον δεν υπάρχουν διαθέσιμοι άνθρωποι» και υπογράμμισε πολλοί που θα ήταν ικανοί για τις θέσεις, δεν θέλησαν να μπουν στην «εξευτελιστική» διαδικασία του open gov. «Οι υποψηφιότητες ήταν ελάχιστες και μάλιστα για ορισμένα Ταμεία που είχαν και έχουν δυσκολίες πήραμε τηλέφωνα και παρακαλούσαμε να πάνε», αποκάλυψε ο κ. Λοβέρδος. «Υπήρξε περίπτωση μιας κυρίας πολύ καλής υπαλλήλου του Δημοσίου την οποία επέλεξα, η οποία αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας ότι έχει οικογένεια, έχει την περιουσία της, θα την εξευτελίσουμε και θα κινδυνεύουν τα περιουσιακά της στοιχεία. Σε άλλους συναδέλφους δικηγόρους που τηλεφωνήσαμε και αυτοί αρνούνταν, λέγοντας ότι έχουν τις δουλειές τους, ότι δεν δίνουμε χρήματα και καμία διευκόλυνση αλλά δίνουμε απλόχερα εξευτελισμό. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που προβλέπω ότι σε λίγο θα συναντήσουμε στις θέσεις των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων και στην ίδια την πολιτική εκεί που έχουμε φτάσει».

Είχαν προηγηθεί οι βολές του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος αφού είπε ότι «ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είχαν μια πολύ καλή ιδέα και κάλεσαν τους πάντες να υποβάλουν τις φιλοδοξίες και τα προσόντα τους για να γίνουν οι ανάλογες επιλογές», διαπίστωσε πως «φαίνεται πως το σύστημα αυτό κάπου ή δεν προχώρησε ή έχει κάποιες αδυναμίες ίσως μη ορατές σε όλους μας». Ο κ. Κακλαμάνης μάλιστα άφησε και γενικότερα αιχμές για το ποιος τελικά επιλέγει στελέχη ρωτώντας ρητορικά τον κ. Λοβέρδο «αν η στελέχωση των υπουργείων σας δεν γίνεται με δική σας ευθύνη, τότε πώς μπορεί κανείς να σας ελέγξει και να σας ζητήσει πολιτικές ευθύνες; Πρέπει να μιλήσουμε καθαρά και ξάστερα. Υπάρχει έλλειμμα λειτουργικότητας το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί»
"Tα ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών