Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2010

Πληθώρα προσφυγών κατά των πραξικοπηματιών του 1980

Η μία μετά την άλλη άρχισαν να κατατίθενται από σήμερα το πρωί, οι προσφυγές στα τουρκικά δικαστήρια για άσκηση δίωξης εναντίον των πραξικοπηματιών του 1980, μετά την έγκριση των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που προώθησε η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Οι μεταρρυθμίσεις συμπεριλαμβάνουν την άρση... του άρθρου του Συντάγματος του 1982 που απαγόρευσε τη δικαστική προσφυγή εναντίον των πραξικοπηματιών.

Η ισλαμιστική ένωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Μαζλούμ Ντερ», που πρόσκειται στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), κατάθεσε προσφυγή στον εισαγγελέα της Άγκυρας.

Για τον ίδιο λόγο μετέβη στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ουφού Ουράς, ενώ αρκετοί φορείς φορείς ετοιμάζονται να πράξουν το ίδιο.

Οι προσφυγές αφορούν τον αρχιπραξικοπηματία στρατηγό Κενάν Εβρέν και άλλους πρωταγωνιστές του πραξικοπήματος.

Το κατά πόσο μπορούν να δικαστούν οι πραξικοπηματίες ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας σχετικά με το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Αρκετοί συνταγματολόγοι και νομικοί υποστήριξαν ότι σε περίπτωση άρσης του εν λόγω άρθρου, είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει δίκη, λόγω παραγραφής. Αντίθετη γνώμη έχουν εκφράσει άλλοι νομικοί.

Ο ίδιος ο Εβρέν, απαντώντας πριν από λίγο καιρό σε ερώτηση για το τι θα κάνει σε περίπτωση δικαστικής του δίωξης, είχε πει πως θα αυτοκτονήσει.

tovima online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών