Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2010

Επιστροφή στα θρανία

Περισσότεροι από 1.300.000 μαθητές ξεκινούν από σήμερα τα μαθήματα για το νέο σχολικό έτος στα 15.500 σχολεία, όπου θα διδάξουν 160.000 εκπαιδευτικοί.
   «Τα σχολεία λειτουργούν κανονικά σε όλη την Ελλάδα. Τα κενά που υπάρχουν, θα συμπληρωθούν μέσα στην εβδομάδα. Είναι πολύ λίγα σε σχέση με άλλα χρόνια. Τα βιβλία είναι όλα στις τάξεις. Θεωρώ ότι η χρονιά ξεκινάει με πολύ καλούς οιωνούς» δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι...
καμία από «τις καταστροφές των τελευταίων μηνών δεν συμβαίνει».
   «Υπήρχαν προβλέψεις για 20.000 κενά, για μη λειτουργία των σχολείων. Δε συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά» τόνισε η υπουργός από τη Σιβιτανίδειο Σχολή, την οποία επισκέφθηκε σήμερα μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, που είναι και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Σχολής.
   Εξάλλου, η υπουργός αναφερόμενη στα εκπαιδευτικά πιο ειδικά, είπε ότι «αυτά είναι πολύ λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά και μάλιστα θα συμπληρωθούν εντός της εβδομάδας».
   «Εύχομαι το σχολείο να δώσει γνώση-που είναι δύναμη ζωής-, αρχές και αξίες που χρειαζόμαστε για μια ισχυρή και δίκαιη Ελλάδα» είπε η υπουργός και απηύθυνε έκκληση προς όλους: Πολιτεία, εκπαιδευτικούς, στις δυνάμεις της κοινωνίας, στους γονείς «να έχουμε πάνω από όλα τα παιδιά. Να ενώσουμε τις δυνάμεις για να προσφέρουμε στο σχολείο. Όλες οι διαφορές, οι συγκρούσεις, οι επιμέρους απόψεις που υπάρχουν, ας μείνουν μακριά από το σχολείο».
   Οι εκπαιδευτικοί πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, ανησυχούν ότι οι ελλείψεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες από όσο υπολογίζει το Υπουργείο Παιδείας, ενώ αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι οι δυσλειτουργίες των σχολείων θα είναι δεδομένες λόγω και ενός άλλου παράγοντα: Πρόκειται για τη μείωση των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, δηλαδή θέρμανση, καθαριότητα, συντήρηση οι οποίες είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι στο 1/3.
   "Καλή σχολική χρονιά" ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στους μαθητές του 26ου Δημοτικού Σχολείου Νικαίας.
   "Έχουμε χρέος να συμπαρασταθούμε για το εύρυθμο όλων των σχολικών μονάδων", τόνισε ο κ.Παπούλιας, ενώ απευθυνόμενος προς τους μαθητές τους είπε "να αγαπάτε το σχολείο, τους δασκάλους σας και να διαβάζετε πολύ. Σας έχει ανάγκη η χώρα μας".
   O πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, που επισκέφθηκε το 28ο γυμνάσιο Παγκρατίου και παρέστη στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «μετά το χαμηλόμισθο και το χαμηλοσυνταξιούχο η Παιδεία και η Υγεία είναι, δυστυχώς, τα μεγάλα θύματα της κυβέρνησης του Μνημονίου. Εμείς είμαστε εδώ κοντά στα παιδιά. Αφουγκραζόμαστε τον κόσμο. Είμαστε δίπλα στα προβλήματά του και αγωνιζόμαστε για να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να είναι η ελπίδα του τόπου μας στο αύριο».
   Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της προς τους καθηγητές του 20ου Γυμνασίου Περιστερίου με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς προειδοποίησε ότι "ο χώρος της παιδείας πρόκειται να χτυπηθεί αλύπητα και οι εκπαιδευτικοί θα νιώσουν την ίδια επίθεση με αυτή που υφίστανται οι εργάτες στα εργοστάσια", καλώντας τους να συμμετάσχουν "σε ένα ενιαίο κοινωνικό μέτωπο με ενιαία αιτήματα πάλης, που δεν θα καταργεί τις ιδιαίτερες δράσεις του κάθε κλάδου".
   "Ο κοινωνικός σας ρόλος τελείωσε, η υποβάθμιση στο χώρο της εκπαίδευσης θα πάρει τέτοια μορφή που δεν είχαμε δει ποτέ μέχρι τώρα", επισήμανε η γγ του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι η πλήρης εφαρμογή του "Καλλικράτη" θα δώσει στους εκπαιδευτικούς ένα διάστημα τριών τεσσάρων ετών έτσι ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν για αντίσταση, γιατί αλλιώς θα καταλήξουν "υπάλληλοι δημάρχων".
   Το σχολείο στο οποίο φοίτησε ο ίδιος πριν από πενήντα χρόνια, το 1ο γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου, επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και παρέστη στον αγιασμό. Απευθυνόμενος στους μαθητές τούς προσφώνησε "συμμαθητές και συμμαθήτριες" και ανέφερε: «λένε ότι έχω καταφέρει κάποια πράγματα. Ό,τι κατάφερα το χρωστώ σε αυτό το σχολείο το οποίο κρατώ πάντα μέσα στη καρδιά μου. Σπουδαίοι δάσκαλοι, με μεράκι και κέφι, ανάλογο μεράκι και κέφι που έχουν και οι δικοί σας δάσκαλοι. Εάν αγαπάτε το σχολείο σας, σέβεστε τους καθηγητές σας, λατρεύετε τους γονείς σας, πιστεύετε στην πατρίδα, τότε να είστε σίγουροι και σίγουρες ότι θα πετύχετε».
   Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρέστη στον αγιασμό του λυκείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και σε δηλώσεις αναφέρθηκε στα προβλήματα στα σχολεία και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον τομέα της Παιδείας.
   «Φέτος δυστυχώς το σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει σε λιγότερα σχολειά, σε λιγότερα τμήματα και για λιγότερους εκπαιδευτικούς. Με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία, οδηγείται το εκπαιδευτικό μας σύστημα σε χρεοκοπία» δήλώσε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε: «Δυστυχώς τα σχολειά μας οδηγούνται στη δεκαετία του ΄60, με 30 μαθητές ανά τάξη. Και βεβαίως όλα αυτά λόγω των κενών που αφήνουν πίσω τους οι χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών, χωρίς την παραμικρή πρόθεση αναπλήρωσής τους»
ANA-MPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών